При косинус фи 0.7 е горе долу толкова.
При cosФ 0.63. Човека беше дал и снимка на уреда.
Да, cosf е 0.63 при работа почти на минимума. Напълно нормално. По спецификация на 09kgta му дават 0,7, предполагам на номинал.
Относно въпросът на plamen.pk, за 14kmta - и от него съм много доволен. Работи в 26кв.м. офис, приземен етаж, отдолу мазета, две външни стени, никакво отопление в съседните помещения. Студено помещение. Поддържана температура 22-23C. Субективно се усеща равномерно топло и много комфортно.
Минимумът на отопление е 170-180W, много добро постижение.
Ето по месеци консумацията му:
Ноември - 78Kwh
Декември - 166KWh
Януари - 222KWh
Имам следните забележки:
1. На Авто-вентилатор не работи адекватно при първоначално пускане при студено помещение. Постоянно он-офф, не може да си достигне зададената температура. Държа го на втора фиксирана постоянно, никакъв проблем.
2. Когато работи на номинал при температури под 1÷2C външна, много често дефроства. При мен е леко преоразмерен, което се оказа много добре, т.к. работи на 1/2 до 2/3 от номинала. Дефростите са много редки, само при нужда. От това което аз виждам вече няколко месеца - не го оразмерявайте по номинал, оставете резерв, за да работи без чести дефрости.
3. Няма седмичен таймер- това е ясно. Но при настройка на таймера (timer_on в моят случай), климатика гасне - велико инженерно(или от маркетинг-отдела) решение. Стартира на настроения час, след което таймерът се самоанулира, т.е. е еднократен таймер. Изненадващо е за мен, т.к. климатикът, който Fujitsu-то замени(Panasonic), също беше без седмичен таймер, но при настройка на timer_on нито спира климатика, нито се самоанулира при стартиране.
И при други марки/модели е така с on таймера, гасне климатика.
Един въпрос: Има ли разлика и каква е тя при новите модели KGTA - на едните на вътрешното тяло надписа е General , а на други Fujitsu ?
Като фен на марката General мога да кажа че новия модел KGTA е ТРАГЕДИЯ! Имам общо 8 климатика General но с KGTA се прекарах. Самия дефрост продължава м/у 15 и 20 минути!
Дайте повече подробности, моля.
От кога го ползвате, помещението, кой размер, ....
Климатика е 12-ка и се ползва от 1 месец.Иначе климатика си работи и топли добре.Дразни ме самия дефрост от 15/20 минути.Снощи към 01:00 при дефрост продължителността беше 5 минути.Нищо не разбрах от този модел.
Ако има силен вятър е нормално дефроста да стане 15мин.
Не може да стопли толкова питата, щото вятърът я охлажда.
Е, дайте малко по-сериозно де. Това, че няколко пъти е направил дефрост, по 15мин., е несериозно, да генерализирате за машината, че не става. Това, дори може да е добър показател. Краткият дефрост, е индикация, че не е имало особена нужда от такъв.
Aма Рос, то тук все си е така. Който неще не си харесва машината, веднага почва да плюе по марката и да обобщава, макар дори сам да е направил грешен или неподходящ избор. Булдога нито е пръв, нито ще е последен.