Момчета, шумът наподобяващ течаща вода от вътрешното тяло зависи главно от ТРВ-то и прецизността на софтуера, който го управлява. Малко модели го могат при много ниска мощност.
Момчета, шумът наподобяващ течаща вода от вътрешното тяло зависи главно от ТРВ-то и прецизността на софтуера, който го управлява. Малко модели го могат при много ниска мощност.
Шумът се чува отчетливо и въобще не е нормален . Имам други два климатика и въобще нямам такива проблеми с тях. Това което искам да кажа е ,че не е прищявка , а сериозен проблем .А как ще го оправи фирмата не знам и пиша тук с цел ориентация в проблематиката . Благодаря на всички дали мнението си по темата и наистина ще пиша за резултата .
П.С. Предполагам , че шумът може да докара нещо с това постоянно преливане на вода
Единият ми климатик е с 2,4м тръби. От момента в който завърти компресора докато духне топло от вътрешното минават само 40секунди. Другият климатик е с 8м тръби и от завъртането на компресора докато духне топлото от вътрешното минават няколко минути. ( бяха 10мин. при закупуването)
Не знам от какво е, тръбен път или нещо друго, но разликата е фрапираща.
П.П.
Горното не става въпрос при първоначално пускане, а когато темперира и климатиците заработят on-off.
Като решение на проблема може да се сложи един заглушител.
При мен го имаше тоя проблем въпреки дългия тръбен път.
Заглушителя върши работа.
Имаше коментар за ефективността и дължината на тръбният път. Дадох реален пример подкрепящ написаното от Джак, умишлено пропуснах кое за кой се отнася за да не се почне....
Този с дългият тръбен път когато е по натоварен се чува шум от тръбите.
Този пост е редактиран от mimojef; 18-11-18 в 10:51.
Ето малък жокер, от сервизното на модела, показващ при каква дължина на тръбния път, са дадени характеристиките на климатизатора.
Този пост е редактиран от rosswen; 17-11-18 в 20:27.
Намерих интересен документ както и линк със въпроси и отговори и двете от сайта на Фуджицу.
https://www.fujitsugeneral.com.au/help-centre
Този пост е редактиран от Motoman; 17-11-18 в 23:35.
Тези документи касаят вибрациите вкарани вътре от компресора при къси тръби. Шумът от фреона е от друго естество. Щом помага удължен тръбен път, бива.
Шумът е най силен през първите 20 мин.явно докато влезе в режим (достигне желаната температура). В момента работи от повече от час наглассен на 24 градуса . Шумът е доста по слаб от колкото в първите 20 мин и не се налага да усилвам телевизора. За мен явно зависи от оборотите на компресора. За съжаление в момента нямам възможност да замеря консумацията на климатика с цел по-детайлна информация.Мога да споделя ,че вентилатора на вътрешното тяло е на втората си степен почти през цялото време след достигане на температурата,а шумът се чува отчетливо.