Страница 88 от 89 ПърваПърва ... 387886878889 ПоследноПоследно
Резултати от 1,306 до 1,320 от общо 1321
Like Tree742Одобрявам

Новият модел на триото KGTA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Благоевград

Отговор: Новият модел на триото KGTA

Климатикът в кухнята ми духаше "на талази" и като изчистих турбината заработи нормално.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    Бургас

Здравейте, вчера реших да пусна климатика ASHG09KGTA / AOHG09KGCA последно беше на топло и си бачкаше много добре.Та пускам го аз и го правя на студено, но след 5 мин почна да духа топло и то яко.Почнах да преглеждам някой датчик и каквото мога на вътрешното, ама няма никаква файда.На студено духа топло все едно е настроен на 30 градуса и на макс.
    Да се насочвам ли към четирипътния направо или да търся другаде проблема?
    Поздрави!

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

4 пътния е починал ,той е слабо място на модела .. гаранция няма ли

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    Бургас

Не монтиран е 2018г. от тогава без драми бачка но.. Поне стана сега, а не зимата да замине компресора.

Ъпдейт:
    Не е 4 пътния, снощи светна грешка за датчика за температура на стаята. Замерен е работи си коректно. При опит от моя страна да измеря стойности директно на платката в момента в който допра сондите, грешката изчезва и климатика тръгва и на охлаждане и на затопляне. Та драмата явно е някъде по платката на вътрешното тяло.

Ъпрейт 2:
    Студена спойка на буксата на серзорите, презапоих пиновете и му писнах няколко пъти топло-студено за по 15-20мин. няма ядове.

Поздрави!
    Този пост е редактиран от gecatax; 06-06-25 в 18:58.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Благоевград

Цитат Първоначално публикувано от gecatax Виж публикацията
    Не монтиран е 2018г. от тогава без драми бачка но.. Поне стана сега, а не зимата да замине компресора.

Ъпдейт:
    Не е 4 пътния, снощи светна грешка за датчика за температура на стаята. Замерен е работи си коректно. При опит от моя страна да измеря стойности директно на платката в момента в който допра сондите, грешката изчезва и климатика тръгва и на охлаждане и на затопляне. Та драмата явно е някъде по платката на вътрешното тяло.

Ъпрейт 2:
    Студена спойка на буксата на серзорите, презапоих пиновете и му писнах няколко пъти топло-студено за по 15-20мин. няма ядове.

Поздрави!
    Точно същото и при мен,пак деветка.Как точнно направи магията със сондите?Вчера проверих буксате на сензорите и е добре запоена.Дели нещо друго не си направил?

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от i77kolev Виж публикацията
    Точно същото и при мен,пак деветка.Как точнно направи магията със сондите?Вчера проверих буксате на сензорите и е добре запоена.Дели нещо друго не си направил?
    Първо отворих външното тяло и намерих 4-пътния, след това по съвет на колега от работата при изцяло изгасен климатик от тока развих и изкарах бобината. Самия клапан изцъка т.е. мина на студено.След това като пуснах климатика изкара грешка за сензора в стаята ( 4 пъти мига зелена светлина и 1 оранжева) което ме накара да сменям сензори в несвяс, докато не ги запоих директно на платката и климатика заспа. Тествах го няколко пъти да сменам режимите работи си супер.
    Студено - настроен на 18* степен на вентилатора на макс, харчи 3,65А при 235V и свали струята до 6,6*
    Топо - настроен на 30* степен на вентилатора на макс, харчи първите 2 мин 4,75А после 3,28А при 235V и струята беше 50,2*
    Минах през тези ремижи 6 пъти и си работеше винаги.Направи ми впечатление обаче, че на самата платка където влизат силовите кабели е покафеняло от загряване(оградените в жълто полета) и в интерес на истината си нагрява доста, но си работи.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Благоевград

Климатикът вече духа студено.gecatax,направих това което писа но не чух цъкане на клапана.Мерих соленоида (3kOM-a),бобината на EEV 4x48 Om,почуквах по четирипътния и като сглобих всичко(това на 10-ти етаж под прозорец) и 09KG тръгна на студено.Няма нагоряло по платката на вътрешното,но има леко разтопяване на пластмасата на скобата на входа на захранващия кабел вътре,все едно кабелът е загрявал.
    gecatax,Благодаря че отговори за да го разръчкам.Ще видим колко ще работи.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    Бургас

Климатикът вече духа студено.gecatax,направих това което писа но не чух цъкане на клапана.Мерих соленоида (3kOM-a),бобината на EEV 4x48 Om,почуквах по четирипътния и като сглобих всичко(това на 10-ти етаж под прозорец) и 09KG тръгна на студено.Няма нагоряло по платката на вътрешното,но има леко разтопяване на пластмасата на скобата на входа на захранващия кабел вътре,все едно кабелът е загрявал.
    gecatax,Благодаря че отговори за да го разръчкам.Ще видим колко ще работи.
    За нищо, моя за 6 години му е простено засега малката издънка, аз не съм го спирал за повече от 10 дена в преходните сезони.Зимата топло-->профилактика и почистване --->студено и пак завъртам цикъла.
    За справка за 9-ката бул клима ми дадоха цени:
    4-пътен без бобина 390лв. с номер 9AGF06670 – 9322444004
    платка на вътрешното тяло 169лв. с номер K16JQ-1601HSE-C1 - 9710782022
    Има 4-пътни за по 50-100лв. , но не са с тръбите и може при заварка да му се разкаже играта още преди да е тръгнал.
    Иначе моя вече 4 дена работи нормално - вечер топло, през деня студено и си обръща без драма.
    Поздрави!
    i77kolev одобрява това.

11. Junior Member Аватара на audiceco
    Тук е от
    Oct 2014

Здравейте, вчера реших да подкарам климатика от детската ASYG09KGTB Май 2020 , сложен септември 2020 , ползвам го главно за отопление, но понякога и да охлажда в жегите, та снощи пускам, намествам на COOL и 23 градуса и си духа както горе е написано от колегите горещ въздух, пробвах с РЕСТАРТ нищо....Та сега да видим каква клечка съм изкарал аз - не разбирам като вас колеги стдени спойки, сонди..., дано майсторите, които дойдат да го оправят и да не е заминал компресора...

12. Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Благоевград

Пиши какво са направили майсторите и дано го оправят.

13. Junior Member Аватара на audiceco
    Тук е от
    Oct 2014

Пиши какво са направили майсторите и дано го оправят.
    Ъпдейт, чух се по телефона с няколко "майстори" в кавички ги слагам, не знам колко са, тука всеки втори магазин в Добрич е за климатици да ти продадат и сложат, накрая през приятел инженер намерих човек, който само като му казах, модела и каза оооо не иска да прехвърли от топло на студено - трябва да се източи фреона, да се смени нещо си не каза какво, да се сложи друг софтуер около 500 лева цялата работа ще излезе без гаранция колко ще бачка, една трета от един климатик ти си прецени дали си заслужава... Но ми каза щом духа топло, да го ползвам така зимата може с години да ме издържи....

Кажете вие какво мислите?

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

климатика ти не може да се ползва "с години" зимата ,тъй като няма да обръща на размразяване и се обледява ,в последствие заминава и компресора .. та можеш да сложиш и "инженер" в кавички .. 4 пътника е отпътувал ,сменя се
    mimojef одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Щом не е в гаранция, по-добре го разкарай и си спести нервите и занимавката. И не избирай отново марка, съдържаща в името си Fuji (Fujitsu, Fujitsu General, Fuji Electric). В момента тече промяна на собствеността и има твърде много неясноти относно бъдещето на марката Fujitsu като цяло
    За малки стаи има далеч по-добри и комфортни машини
    Mega одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2023

че то няма ли да излезе една идея по-скъпо да вземеш чисто ново външно и само да го вържеш ?

18. Junior Member Аватара на audiceco
    Тук е от
    Oct 2014

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    .
    Видях, че сте ми писали оставам си тук телефна, няколко пъти пробвах да пиша, но никъде не се публикува не видях поне 0889337237

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Новият AQV12YWAN
    От climamarket във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 45
    Последно: 20-01-12, 23:01
  2. Мнения за новият модел MS9A-12HRN1 Luna Split A5
    От specimen във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-10-11, 18:51
  3. Разлика между стария ми климатик и новият модел?
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-10, 01:07
  4. Новият 3D тест
    От FearMe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 51
    Последно: 04-08-07, 23:07
  5. Новият Форум
    От sorrowsad във форум Анкети
    Отговори: 25
    Последно: 28-08-05, 00:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе