Климатикът в кухнята ми духаше "на талази" и като изчистих турбината заработи нормално.
Климатикът в кухнята ми духаше "на талази" и като изчистих турбината заработи нормално.
Здравейте, вчера реших да пусна климатика ASHG09KGTA / AOHG09KGCA последно беше на топло и си бачкаше много добре.Та пускам го аз и го правя на студено, но след 5 мин почна да духа топло и то яко.Почнах да преглеждам някой датчик и каквото мога на вътрешното, ама няма никаква файда.На студено духа топло все едно е настроен на 30 градуса и на макс.
Да се насочвам ли към четирипътния направо или да търся другаде проблема?
Поздрави!
4 пътния е починал ,той е слабо място на модела .. гаранция няма ли
Не монтиран е 2018г. от тогава без драми бачка но.. Поне стана сега, а не зимата да замине компресора.
Ъпдейт:
Не е 4 пътния, снощи светна грешка за датчика за температура на стаята. Замерен е работи си коректно. При опит от моя страна да измеря стойности директно на платката в момента в който допра сондите, грешката изчезва и климатика тръгва и на охлаждане и на затопляне. Та драмата явно е някъде по платката на вътрешното тяло.
Ъпрейт 2:
Студена спойка на буксата на серзорите, презапоих пиновете и му писнах няколко пъти топло-студено за по 15-20мин. няма ядове.
Поздрави!
Този пост е редактиран от gecatax; 06-06-25 в 18:58.
Първо отворих външното тяло и намерих 4-пътния, след това по съвет на колега от работата при изцяло изгасен климатик от тока развих и изкарах бобината. Самия клапан изцъка т.е. мина на студено.След това като пуснах климатика изкара грешка за сензора в стаята ( 4 пъти мига зелена светлина и 1 оранжева) което ме накара да сменям сензори в несвяс, докато не ги запоих директно на платката и климатика заспа. Тествах го няколко пъти да сменам режимите работи си супер.
Студено - настроен на 18* степен на вентилатора на макс, харчи 3,65А при 235V и свали струята до 6,6*
Топо - настроен на 30* степен на вентилатора на макс, харчи първите 2 мин 4,75А после 3,28А при 235V и струята беше 50,2*
Минах през тези ремижи 6 пъти и си работеше винаги.Направи ми впечатление обаче, че на самата платка където влизат силовите кабели е покафеняло от загряване(оградените в жълто полета) и в интерес на истината си нагрява доста, но си работи.
Климатикът вече духа студено.gecatax,направих това което писа но не чух цъкане на клапана.Мерих соленоида (3kOM-a),бобината на EEV 4x48 Om,почуквах по четирипътния и като сглобих всичко(това на 10-ти етаж под прозорец) и 09KG тръгна на студено.Няма нагоряло по платката на вътрешното,но има леко разтопяване на пластмасата на скобата на входа на захранващия кабел вътре,все едно кабелът е загрявал.
gecatax,Благодаря че отговори за да го разръчкам.Ще видим колко ще работи.
За нищо, моя за 6 години му е простено засега малката издънка, аз не съм го спирал за повече от 10 дена в преходните сезони.Зимата топло-->профилактика и почистване --->студено и пак завъртам цикъла.
За справка за 9-ката бул клима ми дадоха цени:
4-пътен без бобина 390лв. с номер 9AGF06670 – 9322444004
платка на вътрешното тяло 169лв. с номер K16JQ-1601HSE-C1 - 9710782022
Има 4-пътни за по 50-100лв. , но не са с тръбите и може при заварка да му се разкаже играта още преди да е тръгнал.
Иначе моя вече 4 дена работи нормално - вечер топло, през деня студено и си обръща без драма.
Поздрави!
Здравейте, вчера реших да подкарам климатика от детската ASYG09KGTB Май 2020 , сложен септември 2020 , ползвам го главно за отопление, но понякога и да охлажда в жегите, та снощи пускам, намествам на COOL и 23 градуса и си духа както горе е написано от колегите горещ въздух, пробвах с РЕСТАРТ нищо....Та сега да видим каква клечка съм изкарал аз - не разбирам като вас колеги стдени спойки, сонди..., дано майсторите, които дойдат да го оправят и да не е заминал компресора...
Пиши какво са направили майсторите и дано го оправят.
Ъпдейт, чух се по телефона с няколко "майстори" в кавички ги слагам, не знам колко са, тука всеки втори магазин в Добрич е за климатици да ти продадат и сложат, накрая през приятел инженер намерих човек, който само като му казах, модела и каза оооо не иска да прехвърли от топло на студено - трябва да се източи фреона, да се смени нещо си не каза какво, да се сложи друг софтуер около 500 лева цялата работа ще излезе без гаранция колко ще бачка, една трета от един климатик ти си прецени дали си заслужава... Но ми каза щом духа топло, да го ползвам така зимата може с години да ме издържи....
Кажете вие какво мислите?
климатика ти не може да се ползва "с години" зимата ,тъй като няма да обръща на размразяване и се обледява ,в последствие заминава и компресора .. та можеш да сложиш и "инженер" в кавички .. 4 пътника е отпътувал ,сменя се
Щом не е в гаранция, по-добре го разкарай и си спести нервите и занимавката. И не избирай отново марка, съдържаща в името си Fuji (Fujitsu, Fujitsu General, Fuji Electric). В момента тече промяна на собствеността и има твърде много неясноти относно бъдещето на марката Fujitsu като цяло
За малки стаи има далеч по-добри и комфортни машини
че то няма ли да излезе една идея по-скъпо да вземеш чисто ново външно и само да го вържеш ?