Климатикът в кухнята ми духаше "на талази" и като изчистих турбината заработи нормално.
Климатикът в кухнята ми духаше "на талази" и като изчистих турбината заработи нормално.
Здравейте, вчера реших да пусна климатика ASHG09KGTA / AOHG09KGCA последно беше на топло и си бачкаше много добре.Та пускам го аз и го правя на студено, но след 5 мин почна да духа топло и то яко.Почнах да преглеждам някой датчик и каквото мога на вътрешното, ама няма никаква файда.На студено духа топло все едно е настроен на 30 градуса и на макс.
Да се насочвам ли към четирипътния направо или да търся другаде проблема?
Поздрави!
4 пътния е починал ,той е слабо място на модела .. гаранция няма ли
Не монтиран е 2018г. от тогава без драми бачка но.. Поне стана сега, а не зимата да замине компресора.
Ъпдейт:
Не е 4 пътния, снощи светна грешка за датчика за температура на стаята. Замерен е работи си коректно. При опит от моя страна да измеря стойности директно на платката в момента в който допра сондите, грешката изчезва и климатика тръгва и на охлаждане и на затопляне. Та драмата явно е някъде по платката на вътрешното тяло.
Ъпрейт 2:
Студена спойка на буксата на серзорите, презапоих пиновете и му писнах няколко пъти топло-студено за по 15-20мин. няма ядове.
Поздрави!
Този пост е редактиран от gecatax; 06-06-25 в 18:58.
Първо отворих външното тяло и намерих 4-пътния, след това по съвет на колега от работата при изцяло изгасен климатик от тока развих и изкарах бобината. Самия клапан изцъка т.е. мина на студено.След това като пуснах климатика изкара грешка за сензора в стаята ( 4 пъти мига зелена светлина и 1 оранжева) което ме накара да сменям сензори в несвяс, докато не ги запоих директно на платката и климатика заспа. Тествах го няколко пъти да сменам режимите работи си супер.
Студено - настроен на 18* степен на вентилатора на макс, харчи 3,65А при 235V и свали струята до 6,6*
Топо - настроен на 30* степен на вентилатора на макс, харчи първите 2 мин 4,75А после 3,28А при 235V и струята беше 50,2*
Минах през тези ремижи 6 пъти и си работеше винаги.Направи ми впечатление обаче, че на самата платка където влизат силовите кабели е покафеняло от загряване(оградените в жълто полета) и в интерес на истината си нагрява доста, но си работи.
Климатикът вече духа студено.gecatax,направих това което писа но не чух цъкане на клапана.Мерих соленоида (3kOM-a),бобината на EEV 4x48 Om,почуквах по четирипътния и като сглобих всичко(това на 10-ти етаж под прозорец) и 09KG тръгна на студено.Няма нагоряло по платката на вътрешното,но има леко разтопяване на пластмасата на скобата на входа на захранващия кабел вътре,все едно кабелът е загрявал.
gecatax,Благодаря че отговори за да го разръчкам.Ще видим колко ще работи.
За нищо, моя за 6 години му е простено засега малката издънка, аз не съм го спирал за повече от 10 дена в преходните сезони.Зимата топло-->профилактика и почистване --->студено и пак завъртам цикъла.
За справка за 9-ката бул клима ми дадоха цени:
4-пътен без бобина 390лв. с номер 9AGF06670 – 9322444004
платка на вътрешното тяло 169лв. с номер K16JQ-1601HSE-C1 - 9710782022
Има 4-пътни за по 50-100лв. , но не са с тръбите и може при заварка да му се разкаже играта още преди да е тръгнал.
Иначе моя вече 4 дена работи нормално - вечер топло, през деня студено и си обръща без драма.
Поздрави!
Здравейте, вчера реших да подкарам климатика от детската ASYG09KGTB Май 2020 , сложен септември 2020 , ползвам го главно за отопление, но понякога и да охлажда в жегите, та снощи пускам, намествам на COOL и 23 градуса и си духа както горе е написано от колегите горещ въздух, пробвах с РЕСТАРТ нищо....Та сега да видим каква клечка съм изкарал аз - не разбирам като вас колеги стдени спойки, сонди..., дано майсторите, които дойдат да го оправят и да не е заминал компресора...
Пиши какво са направили майсторите и дано го оправят.