При необходимост, но задължително през (в края на) топлия сезон.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
не знам баце,мирише ли,не мирише ли,но лтц-то са едни от най-добрите(да не кажа най добрите) и сполучливи климатици за парите си на тоьо свет,поне от отзивите които съм изчел от разните форуми.за съжаление на някои....не така седят нещата при хевитата,бих казал и при повечето електрици,тошибита и т.н. (за старите 100w не говорим)
Този пост е редактиран от sniper; 09-06-18 в 00:13.
Спор няма, климатика работи безупречно, гори малко ( което е най-важното ) , но тая миризма от време на време на крака си е неприятна.
Сега оставиш FAN SPEED-а на 1 чертичка, а не на AUTO и ще видим дали ще има някакво подобрение.
Двата ми Панасоника (Nordic) не миришат, но имат други болежки Благодаря на всички отговорили.
Не знам как чисто нов климатик се вмирисва за две седмици. То лятото още не е почнало. Едва ли това ltc е работило на охлаждане повече от няколко пъти.
Ако се задържа вода в климатика и 24 часа са достатъчни да плесеняса и да се вмирише. На моя панасоник ваничката не са я проектирали добре, Направили са я плоска без наклон, сложили са и някакъв студопор вътре. Водата се задържа между ламелите на топлообменника и студопора, и не може да се оттича добре. Държал съм го по няколко часа само на вентилатор, или по десет минути пуснат на отопление, водата просто си стои там.
Затова, когато работи на охлаждане трябва един път в месеца да промивам ваната с гореща вода иначе почват проблеми с миризмите.
На стария конвенционален климатик ваната беше по-добре направена, водата се оттичаше и не се вмирисваше често.
Аз пръскам във ваничката, там където топлообменникът се опира в студопора с една такава пръскалка пълна с гореща вода, като внимавам да не намокря електрониката.
https://www.growland.biz/Hand-Pressure-Sprayer-15-Liter
Джак ако беше малко по-наясно с материята щеше да знаеш,че ваната на Панасониците е перфекта сравнение с на други марки.А този стеропор е за да не кондензира ваната от долу.
Инфрасоник, купи си 2 шишета с кислородна вода за рани от аптеката и омокри хубаво изпарителя с нея. Ако е мръсна турбината, ще поръчаш профилактика на машината в края на септември месец.
Успех!
Може ли да ми кажете приблизителна цена за профилактика, че 3 броя са в къщи и колко часто трябва да се прави?
Мерси
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Първото русо ltc, яко.
Профилактика с разкачане и измиванена телата....май отива на цена като на монтаж.
Почистване на стената...0,3...0,5 отцената на монтажа. Ама всичко си е договорка. За трите може да е доста по надолу.
Колко да е по-надолу? 20 или 25 лева, освен ако майсторите не обикалят клиентите си с мазерати.