Добре де , Coil dry на Фуджитсу го пуска на отопление за малко.
Ползвам я над 10г.Как са го направили?
Добре де , Coil dry на Фуджитсу го пуска на отопление за малко.
Ползвам я над 10г.Как са го направили?
Предполагам, че са гледали от Тошиба....
Ахаа..., промишлен шпионаж а,...
Въпроса ми е друг - dodo твърди, че не е добре за машината да се пусне на отопление при
висока външна t.А Фуджитсуто (крадейки от Тошиба) го прави и на 40С без проблем.
И досега не са ми мирисали.Та да продължавам да ги изключвам така или да ги пазя, но вмирисани?
Въпроса е по-скоро теоретично-риторичен, защото не бих търпял миришещ климатик.
Този пост е редактиран от ccankov73; 13-06-18 в 02:23.
Всеки да си оправя жената както намери за добре,аз лично не виждам смисъл след като ми е охлаждал 2 часа помещението преди сън (примерно казано) да го включвам на отопление за да суша питата,обезсмисляйки по този начин двата часа изстудяване.Ми то температурата пак ще стане като във фурна ? Да не говорим за рисковете,аз лично съм опитвал веднаж,и външното започна да издава едни много странни и заплашителни звуци,от тогава не повторих.Затова - 10 минути вентилатор и това е.Колкото изсушило - толкова.
Този пост е редактиран от ponyasd; 13-06-18 в 06:49.
И аз бих добавил че вентилатор е най добре,пробвах няколко пъти на отопление с мойте две машини въпреки че са друга марка и модел и замирисваше на спарени чорапи.От няколко дни бачкат на охлаждане и преди да ги спра ги обърщам на ветнтилатор за 30 мин. и няма никакви миризми.
Под "вентилатор" имате в предвид "FAN" на климатика, а не както си е на охлаждане да усилите силата на вентилатора, correct?
Аз защото казах че Панасониците не миришат... та и от единия от тях вече се носи миризма на чорапи
Ще пробвам тоя номер с вентилатора, но когато не съм в стаята, ще го отавя 1 час да бичи и ще видя после до края на деня пак ли ще се появи този "аромат"
п.п Панасониците са читави и 2-та са "Panasonic CS/CU-QE9NKE"
По всяка вероятност ще се появи. От топлото и влагата се развъждат гъби и разни други "бабалюги", дето не мож ги умори с обдухване от вентилатора. Майката му е сериозно миене с "Мелио" и много вода. И след това подсушаване с нарочна функция или поне вентилатор след всяко спиране при режим "Охлаждане".
Аз ползвам озонгенератора в режим охлаждане. Пускам го от телефона за 2-3мин. в режим охлаждане по някое време. До сега няма миризма която да му се е опряла , тествал съм го на кубинките си стават като нови Тествал съм го и когато жената готви нещо с лук за няколко минути всичко се измирисва.
Виж сега, аз не твърдя такова нещо, а преповтарям прочетеното от разни сервизни книги. Разсъждавайки нататък, фуджицуто ти би следвало да е с фреон R134A ?? В Япония летните жеги са подобни на тези в Холандия и температурите са много по-ниски. Това позволява кратковременно обръщане на цикъла. Доколкото съм чувал, хладилната част на машините за японскитя пазар е доста по-усложнена или поне на тези, които го могат това превключване, затова успяват и с новите фреони. Аз не бих сменял режима на моите в жегите у нас.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Аз да ви кажа лятото не ги изключвам почти. Само за чистене на филтри, така че работата с "30 минути вентилатор след работа" малко не важи та освен просто от време на време ще им пускам вентилатор и после пак на студ.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
dodo, японското още не съм го пускал на охлаждане и не се сещам има ли.Ще погледна като се прибера.
Става въпрос за фабричния бутон "COIL DRY"(а не да обръщам режима) на европейските модели - LB, LCC о LKC които имам.
Възможно ли е да не отваря напълно някой клапан и/или да смесва частично фреон заради налягания - не знам.
Вътрешния топлообменник за загрява за малко и после се обдухва 10-15мин.
Моите модели са старички, при новите бутона е сменен с 10С HEAT.
Този пост е редактиран от ccankov73; 13-06-18 в 18:50.
И този бутон 10C heat за какво е казваш?
При натискане на този бутон 10C HEAT се активира функция, при която климатизаторът преминава
в режим отопление с зададена температура 10 градуса.
Тази функция е предназначена да поддържа умеренна температура в помещението при изключително студените
дни през зимата при минимална консумация на ел.енергия.
Този пост е редактиран от bobovo; 13-06-18 в 20:09.
Подържа 10С в помещението при няколкодневно отсъствие.
С цел по-бързо затопляне при завръщане и евентуално незамръзване на тръби(водопроводни), цветя....
Моите нямат такава “екстра” - с COIL DRY са.
п.с ME GE25VA има - наглася се м/у 10 и 16С, но не съм я ползвал никога.
п.с.2 сега погледнах японското Фуджитсу - и то има подсушаване.