Това е ваничката на 25zm-s. На дъното има нещо като депрон/кече, което опира в долният край на ламелките. Като се намокри един път цял сезон си е мокро. Купуван е нов и първото лято не се усещаше никаква лоша миризма.
20180610_141718.jpg
Това е ваничката на 25zm-s. На дъното има нещо като депрон/кече, което опира в долният край на ламелките. Като се намокри един път цял сезон си е мокро. Купуван е нов и първото лято не се усещаше никаква лоша миризма.
20180610_141718.jpg
Eми аз се вредих за 40 лева март месец или тгава някъде не помня точно,дойде момчето,откачи вътрешното тяло и го закара в работилницата си,след 2 дена ми го монтира,светеше отвсякъде като на дявол окото,и интересно защо нови Фуджита в ново жилище ми намирисват на крака,а това старо Елитче дето ми го профилактираха ухае свежо като пролетни цветя.Аз лично отдавам миризмата на латекса и силикона който съм ползвал в стаите с Фуджитата.
Имам същия климатик вече 5-та година. Работи безотказно. Днес му направих профилактика - чистенене на турбина и топлобменник.
Много е важно след режим охлаждане да се подсушава. Аз го правя в режим FAN на максимум. Майстора ми каза, че трябвало подсушаването да става в режим DRY., т.е. грешно съм го правил досега. Аз пък винаги съм мислел, че DRY e за подсушаване на въздуха в помещението, а не за питата.
Някой компетентен може ли да каже кое е правилното?
Правилно мислиш. Dry е за изсушаване на въздуха.
Аз ползвам винаги FAN на max.До сега нямам проблеми.При DRY mode вътрешния топлообменник трябва да изсушава възуха (каквото и да значи това ) ,при някой климатици има слабо въртене на турбината при други май няма никакво.За да изсушава въздуха топлобменника не ми е известно как е настроен да функционира,на колко градуса ,в какъв режим и т.н...Затова залагам на сигурното,вентилатора на макс за около 10 минути да изсуши топлообменника и спирам.А конденза си пада във ваничката и от там не стече ли се от гравитацията през дренажната тръба ,няма сила която да го издуха ,няма DRY ,няма FAN .....
“Майстора ти..” е майстор колкото аз съм космонавт, ама и ти си имаш упътване.
Там хубаво си пише за какво е DRY.
Т. Е веднъж на ден Fan на макс е някакво решение?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Разбира се че не...аз винаги пускам вента когато знам че за деня климатика повече няма да студи.Например вечер преди лягане да кажем.Колкото изсуши питата за 10 минути,повече ме мързи да чакам и гася
Вентилатора трябва да работи минимум час, иначе няма никакъв смисъл.
По-добре да го пуснеш 10 минути на отопление. Има по-голям ефект... поне при мен.
В тази връзка, ако сега пуснеш климатика /външна температура 26-27гр./ на отопление, дали ще тръгне и да подсуши питата?
Може и да тръгне, ама щато за последно. Аз не бих рискувал.
Защо да не тръгне?
Спокойно бе Додо, над 14 градуса мощността на панасониците се ограничава.
Ми например ако пише диапазон на работа при отопление от-15 до+24. В инструкцията на моят /Тошиба/ пише до 24, но е желателно до 21гр. външна и 28гр. вътрешна температура. На -15 не спира, но на +24 не съм го пробвал дали и как работи на отопление. Затова се зачудих.
AH-64 Apache може да лети до 300 мили без масло в двигателя и редуктора. Пилотите му са спокойни, джак. Ма след това ги изхвърлят...
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk