Компресора на МЕ-то е двойнороторен и с тоя обем не се напъва особено, на тошибата какъв е?
Individual Specification
General Specification
Компресора на МЕ-то е двойнороторен и с тоя обем не се напъва особено, на тошибата какъв е?
Individual Specification
General Specification
Не знам японците, на моята серия 6.5 е 11см3, двойнороторен и е доста тих, дори на 800-900W натоварване. За помещения по 20м2 и нагоре никой не набеждава Фуджи за шумни. Там вече няма проблем да работи на степени от 2-ра нагоре, където съотношението шум/дебити е добро.
Аз шума не го отчитам като кой знае кво, но сравнявам нали.
Заставам на метър от единия, другия, полле на 4м пак за двата.
Принципно Тошо го карам на 3-та щот няма душа да стопли на втора. Аз не съм доволен от него хич. Както и да е, темата е друга.
Не знам къв му е компресора на Тошо. Искам да топли и да не харчи. Нито едното- по Нешънъл има едно такова предаване.
Имали покачване на минимума под 0 градуса замери ли?
Не е ставало толкова при мен, че и да съм там.
Може някоя сутрин да е било, ама тогава нямам време да видя.
Като се прибера все е +3,+4 гр.
До момента се наблюдава понижаване на мин.
При +10 е около 250W, при +3,+4,+2 е към 155W+-.
Излизам отпуска, пък и се очакват понижения на темп. ще следя.
Малко update от мен.
Първо което забелязах е липса на подгрев на компресора. При 0+1гр, няма консумация, няма подгрев. При предните модели обикновено под +5гр. се включва.
Второ лошо: Празен дефрост, първият който забелязах при външна -3гр., вярно поиграх си с ДУ за да търся минимума, включително и powerfull му дадох. Но това не е оправдание, разбира се.
Тихо влезе в дефрост, все едно едно ОФФ. Няма пуфкания. Не усетих и шум щото ходих вън да видя, как е външното. Вдигна до към 550W, и за 2 мин. се усети, че е празен и се спря. При Фуджи има времена на изчакване и дефростите са по-бавни като време, но не са шумни по отношение старт и стоп.
При -3гр. минимума който успях да предизвикам е 230W, мисля се изравнява и е по-нисък от минимума на +10гр.
Но определено е по-висок от минимума на +4гр.
Основен проблем да стигна до минимум е, че когато консумацията падне и влезе на мин. вентилатор, софта моментално почва покачване на консумацията много бавно(примерно около 1W за 7-8сек.), докато не влезе на 2-ри вент. или ОФФ.
Трудно ще видя минимум, при положение че имам големи загуби при отрицателни температури. Варианта е намаляване на задание, но пък пък така влиза по-лесно на 1-ва на вента, което не му се иска много и почва покачване на консумацията. Ще дебна още!
Вентилатора го пробвам на Auto, max, 3-та, 2-ра.
Клапите нарочно са точно надолу, откакто е сложен(2,5месеца), ем няма успиване, даже половин-един градус отгоре поддържа.
Този пост е редактиран от zxc0; 23-12-21 в 01:40.
230W за Нордик 12-ка, си е доста нисък минимум. Дефростът, ако е бил от много джиткане на градусите - простено му е.
А вие запитвали ли сте се дали климатика аджеба има съзнание и очи за да разбере питата дали е суха мокра заскрежена и незнам си каква. Щом е задействан механизма значи има за какво. Във всяко техническо описание на климатиците има логика на дефроста и ако четете ще видите че 100% от климатиците започват процедурата по загряване на външния топлообменик независимо от това че определени параметри са приблизително в норма НО са работили продължително време при определени условия. Когато направят климатиците с изкуствен интелект и те осъзнават обективната реалност тогава може да го обвинявате че правели т.нар. от вас празен дефрост и тогава ще имате право да им се карате дори да ги наказвате но засега не изисквайте толкова много от тях.
Много лесно може да си "прецени", има си температурни датчици тук-там.
Естествено че има обаче тия датчици не са с изкуствен интелект и неразрушими хората си знаят работата затова в България не се произвеждат климатици щото с ей такива разсъждения щяхме да произведем смехотворен продукт с много датчици и накрая нищо. Хората си знаят работата датчиците са си датчици логиката си е логика не може да се разчита само на тях.Межру другото мойто лтц току що направи празен дефрост но аз не му се сърдя
То и заради дървени философи като теб, сме на това дередже, ама това е друга тема. Нали за това е форума, да се обаъждат неща. Като не ти изнася - не чети.
П.п. Пожелавам ти някой път да спиш под машина, с "добре измислени" дефрости от японци, на всеки 30-40мин. Сигурно друга песен щеше да запееш. Аз съм я духал тая каша...
Този пост е редактиран от rosswen; 23-12-21 в 08:25.