С всички извивки не съм убеден, че има и пълни 3 метра.
С всички извивки не съм убеден, че има и пълни 3 метра.
Честно казано, не съм забелязал на моя нещо фрапантно.
Имам 3м. път и е вакумиран.
Бих казал едва доловимо. При дефрост е малко повече, но чак да буди.
Сравнен с 2 японски при дефрост е по-тих.
Да не ти е над главата?
Не знам как да го измерим количествено тоя шум, че да сравним. С телефон не е сериозно.
И аз не знам как да го запиша, освен клип от някакво разумно разстояние и да се добие представа.Никой не би го приел за нормално, ако го чуе на живо. Друго на ръка е, че не е вакуумиран при монтажа, може ли това да допринася?
Да не са ти “прицвъкнали” тръбите на някоя извивка?
В момента си лежа под едното ми LCC - с подобен на нордика ти хардуеър, и въпреки че е с около 1.5 м. тръби за над 15те му години само при дефрост има лек шум- съвсем поносим.
Отделно не е и вакуумиран, с фреона си върви и въздуха в системата, общо взето с монтажа са развалили хубата машина.
Какво ще ме посъветвате, да сменям тръбен път и вакуумиране, само вакуумиране, изтегляне на фреона и проверка? Откъде и как да започна, кой е най- сигурния вариант?
Да изтегли фреона и да напълни системата по везна с нов. И така и така ще го тегли, може и да му пусне още 2м тръби. Плюс хубав вакуум естествено.
Добре, благодаря ви! Остана да намеря съвестен майстор около Варна.
Дали пък няма пречупване на тръбите?
Аз това си мисля.
Голямо мачкане, да се направи под 90°. Не го одобрявам.
И аз не го изключвам като вариант, защото тръбите излизат зад тялото и ги огъва на ръка "майстора". Ще ги сменя, само да намеря свестен човек, който да му се занимава.
Я покажи една снимка на външното тяло така че да се вижда излизането на тръбите от стената. От описанието ти оставам с впечатлението, че тръбния път е много по-малко от 3 метра.
От вътрешната страна е тялото, тоест видимия тръбен път +40 см стена.
ПС Извинявам се, не знам защо е завъртяна снимката.
Сложили са ти шапката. Това не е повече от 1 метър, а и като бонус тръбите са ги пуснали да излизат от дясната страна на вътрешното тяло и конусите са останали отвън. Това да е бил някой безплатен монтаж или просто са си били некадърници?
Това за дългия тръбен път не е от толкова голямо значение. Имах сложен Панасоник с тръбен път 80см. и 13 год. работи без проблем. Сега на негово място има KGTA със същия тръбен път и втора година работи пак без проблеми.
той работи ,ама шумовете от фреон са повечко .. като при фуджицата като цяло няма отърване от тях но с повечко тръби е по добре .. ако искаш да няма шум от фреон не си взимаш фуджицу ,там задължително има .. при други марки е по слабо