Сложи един термометър някъде по топлообменника , примерно до тръбния сензор. Но някой по бързо реагиращ термометър ( или NTC) и гледай като мине в off колко показва.
( за хладната струя)
Сложи един термометър някъде по топлообменника , примерно до тръбния сензор. Но някой по бързо реагиращ термометър ( или NTC) и гледай като мине в off колко показва.
( за хладната струя)
За секунди се усеща хладна , но за мен хладна е всичко под телесна температура. Няма да се занимавам да го меря-компресорът спира, турбината върти някакви секунди след това-голяма работа. Ако е на ауто си намаля скоростта, разбира се,но аз го държа на фиксирана 3-та степен и ми направи впечатление.
При преминаване в офф, нищо не се мести, при преминаване в он , продължава на избраната предварително скорост, т.е. няма форсиране, скърцане, местене и други драми
Аз съм го мерил на единият климатик. Докато работи компресора примерно около 40°. Буквално секунди след спиране на компресора става 17°. (Ето го хладното) След няколко минути става 26..27° колкото е при тавана температурата. Та и за това не ми харесва работата on/off.
Е, при твоят може да не е такава ситуацията.
Всичко е много индивидуално, Миланов. Твоята ъпгрейдната машина каква температура на струята изкарва на минимум? Предполагам, че е около или под 30 градуса (поправи ме ако греша). Мен струя с температура под 35 градуса също ме дразни. В този ред на мисли on/off-а си е ok за мен - стига да е читава машината и да не скърца, пука трака и т.н, както го правят евтините Гри и другите цепеници. Имам малко наблюдения върху Короната и наистина ме очарова - работи on/off, но въпреки това е тиха машина.
ub и uc имат ли разлика моделите и каква?
Благодаря предварително.
След 2 годишна употреба на "короната" мога да кажа само че си заслужава отвсякъде , работи си незабелязано и си върши работата и зима и лете , единствено кафето не успях да го свържа и управлявам през телефона (но тук може и в моите познания и умения да е грешката) и другото дразнещо е че дистанционното почти никога не хваща от първия път . Всичко друго си е ок , за две години не съм го видял да се самоизключи достига си температура и се кротва , зимата съм го хващал когато прави дефрост но е супер дискретен и ако не си поставиш за цел да го наблюдаваш даже и не разбираш .
Ми то гледам и ценат му с близо 400 лева скочила.Спомням си че го имаше и на 1800 преди 2 години когато купувах мето Gree.Лично аз не бих дал никога 2300 за това.
Може ли малко инфо за функциите на климатика. Бутона на дистанционното Humidity/Health е за йонизатора който има няколко режима на работа. Какво представляват и също така бутона Air доколкото прочетох бил за вентилация. Изобщо работи ли тази функция и на какъв принцип. Знам че Daikin Ururu Sarara я има, но той си има и филтър за входящия въздух към помещението. Тук как стоят нещата
Краткият отговор е - не тази функция не работи.
Бутона е сложен за ползване в комбинация с допълнително устройство :
Аз лично не съм виждал да се предлага, но предполагам е нещо такова, само че на Gree
https://nilanchina.en.made-in-china....win-Fresh.html
Единствено има йонизатор, за който вече е спорено дали има ефект, но аз си го държа включен
Гледам, свалили са му цената на 1800 лв. за 12-ката.
Струва ли си машината за тези пари?
Собствениците какво ще кажат?!
Малко по-нагоре се крие отговора. За 1800-си струва, за 2200-не си струва.
Явно скоро ще пуснат нов модел за флагман и ще видим като за 2200 с какво ще е по-добър.
Едва ли ще е по-добър, тенденцията е новите модели да са по-скъпи, но не и по-добри.
G-tech с какво е по-лошо от Bora, Fairy, Change и т.н?!
Има нов флагмански модел, гледах го някъде, но не знам дали той ще дойде тук на мястото на Crown.