Тряа се трият хора а не теми![]()
Тряа се трият хора а не теми![]()
Има човек - има проблем, няма човек - няма проблем.....
много радикално...![]()
Не, че се заяждам... ама толкова подробни обосновки за ел. разходването не бях виждал.
Замислих се и стигнах до извода, че е по-добре да си зареждам телефона докато съм на работа...![]()
Моля ако някой е виждал по нисък минимум от този да пише, защото при мойте 2 климатика това е абсолютния минимум преди да мине в офф.![]()
Н2 е слизал преди много години до около 200-230 вата на поддържане през зимата, но нямам спомен при какви условия вън.Мен ако питаш, машините ти си работят идеално, не се тормози, при различни условия, различни данни се получават.
За мене климатик ( 9-ка, 12-ка) работещ on/off , който не може да слезе под 200W си е псевдо инвертор. Да не кажа умишлено усложнена с електроника конвенционалка.
Като се вдигнат градусите ще се почне по бързо заскрежаване и дефрости и то пак същото става - on/off.
Едно въпросче имам, 9ката на change с какво е по различна от 12-ката,че мисля да сложа една в спалнята и да се свършва.
Това лято сложих 2x12ки вкъщи и освен от високия минимум нямам от какво да се оплача.
В пъти съм по доволен от хитачито което беше в стария апартамент което дефростваше като откачено през 40 минути и тн. това е друга тема.
Интересува ме каква е разликата от едноредов и двуредов и в какво се изразява разликата мерси
Намерих отговора, благодаря ви все пак.
Този пост е редактиран от Stankov85; 02-01-18 в 22:15.
Е какъв отговор намери. То не може с едно изречение да се каже. По-голямите климатици имат по-голями топлообменници, по-голями перки, компресори, размери и т.н. Сега как точно ще се отрази при тебе ако е 12-ка вместо 9-ка или обратното.....
Значи стаята е 12 квадрата с вътрешна изолация 3см фибран и на лято ще сложа и външна, прозореца е пвц 6 камерен и в този ред на мисли си мисля, че не ми трябва 12ка и дори не ми трябва и някой мощна девятка. Доволен съм от 12ките ми грий и затова исках да е пак грий.
А отговора който намерих е, че колкото е по-голяма площа на топлообменника толкова и коефициента на трансформация е по-голям и от там и кпд-то (COP-a) при минусуви температури се запазва.
Този пост е редактиран от Stankov85; 03-01-18 в 00:04.