Винаги можете да отваряте прозорците
Не, сериозно за 15м2 12-ца ми се струва неразумно.
Винаги можете да отваряте прозорците
Не, сериозно за 15м2 12-ца ми се струва неразумно.
Този пост е редактиран от stainway; 23-10-18 в 22:20.
Докараха климатиците. Утре трябва да ги монтират но няма да мога да ги пробвам веднага. Външното на 24ката е ОГРОМНО. Не знам какво си представях да се монтира под прозорец.
Ще чакаме отзиви за шум и комфорт, че ми е интересно.Дано да не ви отвее тази 24-ка. Аз бих сложил две 12-ки.
Днес отчетох резултата от точно 1 месец работа на климатика Амбър 9ка. Нон стоп включен от 1 октомври на 22 градуса и втора степен на вентилатора на вътрешното тяло. Навъртя точно 76 киловата при тези зададени параметри. По мои сметки това идва около 16 лв за месеца..Сега сигурно ще наскачат дежурните "капацитети" да разправят,че било много при тези горещини вън,но мен тази консумация ме устройва при тези условия! Температурата в помещенията ми е комфортна и майка ми е изключително доволна,че не се занимава с печки...
Важното е да сте доволни и да ви е комфортно -другото се купува/плаща с пари
Biso65 , едва ли някой има "капацитета" да ви каже колко трябва да бъде консумацията на вашия климатик във вашето помещение ! Ето Ви например комсумацията(85kw/h) по месеци на климатик който беше единствен източник на топлина за около 50кв.м.(2 стаи с коридор) през изминалия месец. Всичко е субективно , ако беше друга машина едва ли разликата щеше да е фрапираща в моя или във вашия случай :
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Момчета, всичко си зависи от топлозагубите на помещенията, от това дали имате съседи, които топлят и т.н.
Дали машината ще е китайска, японска, тайландска или някаква друга, не мисля, че би имало някакво значение за сметките.
Важното е да сте доволни от избора си.
Ако не сте най-лесното нещо е да продадете машината и да я замените с друга
Работа на Амбър 12 за 1 месец от 2окт. до сега във ~22кв (хол и малка кухня) 45кв около 9лв за месеца.В стаите е било винаги комфортно около 22с