Нямам - този модел (производство на Гри е) има същите параметри като модела, който се подава в централна и южна Европа, а той си слиза близо до обявения минимум (има клипове в нета).
https://www.youtube.com/watch?v=Vzx1t3l_Rjs
Този пост е редактиран от Vizi; 05-02-19 в 12:47.
Пускам статус - миналата седмица 51.36kwh, което е средно 7.33kwh на ден, но беше доста топло времето де.
И аз да пусна статус:
Вчера от 10 сутринта до днес 10 сутринта (24 часа, настройка 24 С, вент. 4) - 21 kW.
Днес в 16.30ч., външна +10 С - 560W моментен разход на 22 С, вент. 5 (тоест на максимум). Ще пробваме за 24 часа на 23 С и вентилатор на авто. Тъй като двата дни ги дават доста сходни, интересно ми е каква ще е разликата от 1 градус и автоматичен срещу фиксиран вентилатор.
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Знам,че вече е коментирано,но за мен това е много висок разход при тези външни температури.Този модел няма ли някакво ограничение на мощността,да не се развърта като луд след всеки он.
През нощта е било около и под нулата, за да сме честни. Но пак доста ми се чини и на мен!
Работи си инверторно, не е от развъртане, а от стандартна работа, средно 800W при около +5 С, 1000W около нулата... Продължавам да мисля, че нещо не е в час моята машина, само дето не е така изразено, като при Додо2000 и... съмнения, съмнения...[emoji3]
Този пост е редактиран от Rado Smilkov; 10-02-19 в 19:12.
В същото време фреона и' може би си пробива дупка в озоновия слой. Няма ли гаранция бе Радо. Нали заскрежава на +5 ...
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Миг, не винаги, един-два пъти го е виждала така, аз бях там единия път, a и майка ми да не е ченге да го следи по цял ден...[emoji16] Казва, че си пъшка чат-пат - дефростите са автоматични, от това, което понаучих, излиза, че е възможно при положителни температури и висока влажност да заскрежи питата. Явно трябва да си взема три дни отпуска и да кукна да го дебна... Таман и с духалки да видя загубите. Гаранция има, разбирам да бичи като на Додо2000 с 1500-2000W, ама не - някъде междинно е, и кво ще кажат от СИГ - ми нормално си е... Може Визи и Кабел да се окажат прави и да е от загуби... знам ли вече, всичко допускам, но поне ЧЕ(З)хите са доволни. [emoji23]
Цанков, има старо маслено радиаторче и духалка ще се намери, конвертор - ц, ама ще намеря, колкото за следствения експеримент.
Този пост е редактиран от Rado Smilkov; 10-02-19 в 19:45.
Rado , защо ти ще се обосноваваш. Като плащаше някой обоснова ли ти цената.
Обаждаш се на монтажника че искаш преглед , идват мерят теглят наливат ако има липса е за тяхна сметка или повреда за сметка на вносителя ...
Така или иначе ако има проблем ще се стигне до този момент.
Щото най вероятно ще му отговорят че всичко е нормално и не виждат проблем...
Климатикът не е закупен от фирмата, която го е монтирала, и която си свърши работата прекрасно. Да, ще опитам едно презареждане по везна, ама едва ли ще се промени нещо...
През ноща защо да бичи на 24? Сложи го на 18-20 (моя няма особена разлика в консумацията между 18 и 20 градуса зададени) и сутринта си го сложи на "нормална" температура. Пробвай и вентилатор на 3 да го държиш.
Моят разход е:
Вчера: 10.81
Днес до момента: 6.88
Мисля, си че ако го оставя като твоя да работи постоянно на фиксирани градуси високи и той ще вдигне доста разхода.