На отопление си е пуснат, символа се вижда ясно. На охлаждане е от ляво на температурата.
Он/офф ли работи? Изходящата струя гореща ли е?
На отопление си е пуснат, символа се вижда ясно. На охлаждане е от ляво на температурата.
Он/офф ли работи? Изходящата струя гореща ли е?
Ще е интересно харченето. Иначе amber има сериозни дебити и си иска големичко помещение. Твоя в колко кв. е монтиран?
24 квадрата .За най-тих през ноща как да го оставя на quiet втоматично или само quiet? И съм забелязал че quiet-режима работи наистина тихо само по треме на вентилатор и dry
Този пост е редактиран от coolllboy; 29-09-18 в 13:55.
Аз бих го оставил на quiet ,ако се спи в помещението. На мен лично ми направи впечатление, че е по-шумно вътрешното в сравнение с U Crown.
Спира ли, както достигне зададената температура?
Като я достигне спира и надига пластмасите в горно положение.По мое наблюдение този климатик може да се справя в доста по-големи помещения .При втора,трета степен на вентилатора фука доста силно.В сравнение с fujitsu general който е в другата къща.При 5с. външни gree-то отдава доста повече топлина.Но пък fujitsu -то определено по-тихо
Вентилаторът е шумен, но неефективен. На високите скорости прави много шум, но не и течение.
По-интересно е, че с увеличаване на скоростта на вентилатора, спада консумацията.
Същото е и при автоматичен режим. Когато температурата доближи зададената, вентилатора понижава скоростта,
а консумацията се увеличава.
Каква ли е логиката? Постоянно топлоотдаване?
Ако ще те успокои и тошиба дайкейкай-6 е така.
Един потребител (Венци) го беше обяснил.
Този пост е редактиран от milanov; 29-09-18 в 19:07.
12-ката поне по спесификация изглежда доста мощна машина - като за над 30 квадрата помещение. Интересно дали деветката ще е по-тиха.
Този пост е редактиран от Vizi; 29-09-18 в 21:48.
Малко по-тиха е, но проблемът е както бях писал: разликата между queit и първа степен е много голяма при Амбер/Supreme. На отопление подозирам, че работи на първа степен, от там и по-високото ниво на шум,
При U-crown/Vip разликите са по-плавни. Поне на мен ми направи впечатление като ги гледах един до друг.
Отделно дебитите при Амбер са по високи-иска си пространство...
Ще видим какви ще са отзиви при по-продължителна експлоатация при зимни условия. Като е по-шумен, ще е много важен минимумът и сглобката. Иначе за голям хол и/или човек със здрав сън (или на достатъчно ракия) ще е перфектен.
Еми поствайте в "Колко ми харчи климатика..." и kWh и стограмки (за ракията).
Не, в същност не е цяла тема, а отделен пост.
Ventsislav Negentsov, ако може пак да се повториш или да откриеш къде беше обяснил защо като се намалят оборотите на вентилатора консумацията нараства.