Датчика го измерваха дали работи правилно. Изключва когато при датчика стане +2 или +0 градуса спрямо зададената, и включва когато стане -2 градуса спрямо зададената. Казаха, че работи безупречно датчика. Могат да го сменят само ако изписва грешка на дисплея на климатика. Проблемът е, че на стайната температура не й пука особено за температурата при датчика. При датчика въздухът загрява бързо и се охлажда бавно. Това е основния проблем според мен. Не мога по никакъв начин обаче да си обясня как при другите участници в темата, които са постнали снимки, се постигат зададените градуси в стаята а не при датчика, горе на тавана. Чакам да ми доставят в събота термометър с кабел и сонда, и ще го следя дали дава отклонения датчика и какви. Поръчал съм същия модел термометър със сонда с който измерваха. От евтините е, за десетина лева, и не знам колко е достоверен.
Не съм писал на Gree в Китай. Не мисля, че ще има полза. Те дори нямат Soyal в списъка от продукти в сайта си. Явно тук при нас се продават някакви локални за региона (или Европа) модели.