Ами моят е Soyal, на дистанционното си ги има всичките функции, които krasio_79bs има на неговият App, но на моят App ги няма. Всичките са на последна версия...
https://ibb.co/4TK3zBQ
Ами моят е Soyal, на дистанционното си ги има всичките функции, които krasio_79bs има на неговият App, но на моят App ги няма. Всичките са на последна версия...
https://ibb.co/4TK3zBQ
Здравейте, колеги. Да кажа, че и аз се престраших да направя това с корекцията. След което в хола и детската вече правеше фурна настроен на 22 гр., реших да експериментирам. Спрях климатикът в по-далечното помещение. Отворихме вратата - настройка 22 гр., външна около 0 -та - общо 55 кв.м. Резултат - там, където е клматикът и в детската - 22 гр., в далечната спалня 20 гр. Бачка си на 500-570 вата. Вечер в малките часове съм го засичал и на 700 да качва. Под 0-та едва ли ще докараме тези градуси, но на този етап сме доволни.
Колкото до приложението. Очевидно Gree не смятят, че високият им УЖ клас климатици се нуждаят от подобни екстри в мобилното си приложение. Това е поредно доказателство за проблем в цялата философия на бранда - Бора има повече опции в приложението си от Соял/Корона![]()
Да ти кажа някои от екстрите са напълно безсмислени. Тая първата уж за свеж въздух едва ли изобщо работи. Екс Фан работи само на режим охлаждане за обдухване на вътрешното тяло. Целзий/Фаренхайт също е безсмислено сложена според мен. Отопление на 8 градуса ...?!? Другата с доларчето и тя е само за режим охлаждане за някаква икономия. Айде елхичката е за йонизатора. Нея пък така и не открих как се пуска от самото дистанционно.
@krasio_79bs , да... напълно съм съгласен, че голяма част от нещата са безсмислени, но все пак - това с иконата за температурата според вътрешното тяло в стаята е определено полезна опция. Дава ясното, какво аджеба си мисли климатикът, че е сътворил с работата си. Странно е както и да го мислим. Включвам се да предупредя ползвателите на Соял да забравят да ползват в режим отопление функцията ЗАСИЧАНЕ НА ХОРА В ПОМЕЩЕНЕИТО и съответно намалянето на консумацията. Не я намаля, а просто държи около 17-18 гр. в помещението. И така една сутрин осъмнахме в един стабилен хлад. Та, няма абсолютно никакъв смисъл да се ползва зимата. По-добре си намалете градусите и си го оставете на макс вентилатор и струя навсякъде, защото на него съм забелязал, че работи най-адекватно. На 4 и 3 също, но там пада доста повече време на 500+ ватове. Забравете и за ауто-то зимата. Вкарва климатика в едни безумни цикли он-офф. Вдига едни 1300+ ватове. Почне да духа една горещина, та се не трае. Офф-не, защото в половината хол е парник и това се повтаря на интервали.
Мисля, че вече му хванах цаката на моя Соял. В общи линии климатикът бачка. Здрава машина е. Справя се идеално с отоплението, затворен в 30-35 кв.м. В по-мека зимна обстановка, както писах и по-горе, може и с повече да се справи. Има мегдан, тъй като на 800 вата духа много (дразнещо) топла струя. Демек има бая потенциал машината и смятам, че зимата ще ми е топло, макар големите ми топлозагуби, гарнирани с никаква изолация и 3 външни стени. Следващата ми инвестиция трябва да е точно в насока - изолация. Ако търсите икономичност и ниски сметки за ток зимата - това не е вашият климатик. Лятото пък стигаше до 70 вата като минимум. Бях платил 20 лв. за два месеца тогава. Абе, нещУ страшнУ е тоя Соял... хах. Поздрави и хубава вечер на всички!
В крайна сметка според теб на 2 степен или на макс да го държим най-добре на отопление.
@Maldin1 , здравей! Ситуацията при всеки е супер индивидуална. Зависи от монтаж и т.н. На отопление в моя случай - най-адекватните скорости са 4 и 5 (6 е турбото) по дистанционно. Вечер го оставям на някоя от тези скорости с функция да духа автоматично на ляво и надясно. С изключен подгрев съм на този етап. Няма спиране по цял ден и така.
На охлаждане може да си правите каквито желаете експерименти. Лятото при мен беше през по-голяма част от времето само на тих режим и ми беше достатъчно за целия етаж. През най-големите жеги си позволявах 2 степен на духане. И това е в общи линии.
Здравейте.
Наскоро взех един Gree Pular GWH09AGB/ K6DNA1B , който тепърва разучавам и ще напиша мнение, когато дойдат минусови температури.
На първо време забелязвам, че поддържа по-висок минимум от описания в характеристиките и е по-скоро в он-офф режим. Това може би се дължи на сравнително топлото време. Ще ъпдейтна в идните седмици и месеци, ако някой се интересува.
Не е от топлото времето.
Направи си тема за модела че няма нищо общо с този двата от заглавието.
https://gree-bulgaria.com/manuals/se...9_12_18_24.pdf
Един върпос малко извън темата,но как точно виждате тези минимуми,от документацията/спецификацията( и къде точно) или чрез измерване при ползване?
Измерване с електромер, енергометър и други дето показват моментна консумация.
Документацията рядко отговаря на истината!
Даже на енергометрите не вярвам много. Единият ми се обърка след спиране на тока. След ресет се оправи - боклуци са и те ама ...
В един момент бях накачил електромер(истински), 2 енергометъра и един амперметър шунтиран да показва в kW едновременно.
И кой от тези показва вярно, никой не знае, няма и кой да го докаже.
Ориентировъчно показваха с разлика максимум 20-30W.
Този пост е редактиран от zxc0; 30-11-21 в 02:03.
Може ли някой със Soyal да провери дали достъпва климатика през GREE+ приложението, извън домашната WiFi мрежа? При мен се връща грешка. Всичките ми WiFi дажджи, включително и LED ленти и контакти, нямат проблем да се достъпват от интернет, но не и Soyal-а. При това положение е безсмислено климатикът да има WiFi.
Нямам проблем с управление извън домашната wifi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Колега,аз съм с Короната,но и на мен пред месец ми даде грешка приложението(вътре директно ми пишеш някаква грешка). Просто резетнах wi-fi -то на климатика и отново си свързах телефона към климатика,все едно първа инсталация и се оправи. Гледай климатика да не е към 5 Ghz wi-fi каот го рекънекваш.
Здравейте, колеги
Появи ми се един проблем със Soyal-а...Цялата стена зад външното тяло е мокра, досега беше само зад тялото, но днес гледам е намокрило етаж и половина надолу. Някой да има идея от какво може да се дължи това?
- - - - - - - - - -
Здравейте, колеги
Появи ми се един проблем със Soyal-а...Цялата стена зад външното тяло е мокра, досега беше само зад тялото, но днес гледам е намокрило етаж и половина надолу. Някой да има идея от какво може да се дължи това?