Ами моят е Soyal, на дистанционното си ги има всичките функции, които krasio_79bs има на неговият App, но на моят App ги няма. Всичките са на последна версия...
https://ibb.co/4TK3zBQ
Ами моят е Soyal, на дистанционното си ги има всичките функции, които krasio_79bs има на неговият App, но на моят App ги няма. Всичките са на последна версия...
https://ibb.co/4TK3zBQ
Здравейте, колеги. Да кажа, че и аз се престраших да направя това с корекцията. След което в хола и детската вече правеше фурна настроен на 22 гр., реших да експериментирам. Спрях климатикът в по-далечното помещение. Отворихме вратата - настройка 22 гр., външна около 0 -та - общо 55 кв.м. Резултат - там, където е клматикът и в детската - 22 гр., в далечната спалня 20 гр. Бачка си на 500-570 вата. Вечер в малките часове съм го засичал и на 700 да качва. Под 0-та едва ли ще докараме тези градуси, но на този етап сме доволни.
Колкото до приложението. Очевидно Gree не смятят, че високият им УЖ клас климатици се нуждаят от подобни екстри в мобилното си приложение. Това е поредно доказателство за проблем в цялата философия на бранда - Бора има повече опции в приложението си от Соял/Корона
Да ти кажа някои от екстрите са напълно безсмислени. Тая първата уж за свеж въздух едва ли изобщо работи. Екс Фан работи само на режим охлаждане за обдухване на вътрешното тяло. Целзий/Фаренхайт също е безсмислено сложена според мен. Отопление на 8 градуса ...?!? Другата с доларчето и тя е само за режим охлаждане за някаква икономия. Айде елхичката е за йонизатора. Нея пък така и не открих как се пуска от самото дистанционно.
@krasio_79bs , да... напълно съм съгласен, че голяма част от нещата са безсмислени, но все пак - това с иконата за температурата според вътрешното тяло в стаята е определено полезна опция. Дава ясното, какво аджеба си мисли климатикът, че е сътворил с работата си. Странно е както и да го мислим. Включвам се да предупредя ползвателите на Соял да забравят да ползват в режим отопление функцията ЗАСИЧАНЕ НА ХОРА В ПОМЕЩЕНЕИТО и съответно намалянето на консумацията. Не я намаля, а просто държи около 17-18 гр. в помещението. И така една сутрин осъмнахме в един стабилен хлад. Та, няма абсолютно никакъв смисъл да се ползва зимата. По-добре си намалете градусите и си го оставете на макс вентилатор и струя навсякъде, защото на него съм забелязал, че работи най-адекватно. На 4 и 3 също, но там пада доста повече време на 500+ ватове. Забравете и за ауто-то зимата. Вкарва климатика в едни безумни цикли он-офф. Вдига едни 1300+ ватове. Почне да духа една горещина, та се не трае. Офф-не, защото в половината хол е парник и това се повтаря на интервали.
Мисля, че вече му хванах цаката на моя Соял. В общи линии климатикът бачка. Здрава машина е. Справя се идеално с отоплението, затворен в 30-35 кв.м. В по-мека зимна обстановка, както писах и по-горе, може и с повече да се справи. Има мегдан, тъй като на 800 вата духа много (дразнещо) топла струя. Демек има бая потенциал машината и смятам, че зимата ще ми е топло, макар големите ми топлозагуби, гарнирани с никаква изолация и 3 външни стени. Следващата ми инвестиция трябва да е точно в насока - изолация. Ако търсите икономичност и ниски сметки за ток зимата - това не е вашият климатик. Лятото пък стигаше до 70 вата като минимум. Бях платил 20 лв. за два месеца тогава. Абе, нещУ страшнУ е тоя Соял... хах. Поздрави и хубава вечер на всички!
В крайна сметка според теб на 2 степен или на макс да го държим най-добре на отопление.
@Maldin1 , здравей! Ситуацията при всеки е супер индивидуална. Зависи от монтаж и т.н. На отопление в моя случай - най-адекватните скорости са 4 и 5 (6 е турбото) по дистанционно. Вечер го оставям на някоя от тези скорости с функция да духа автоматично на ляво и надясно. С изключен подгрев съм на този етап. Няма спиране по цял ден и така.
На охлаждане може да си правите каквито желаете експерименти. Лятото при мен беше през по-голяма част от времето само на тих режим и ми беше достатъчно за целия етаж. През най-големите жеги си позволявах 2 степен на духане. И това е в общи линии.
Здравейте.
Наскоро взех един Gree Pular GWH09AGB/ K6DNA1B , който тепърва разучавам и ще напиша мнение, когато дойдат минусови температури.
На първо време забелязвам, че поддържа по-висок минимум от описания в характеристиките и е по-скоро в он-офф режим. Това може би се дължи на сравнително топлото време. Ще ъпдейтна в идните седмици и месеци, ако някой се интересува.
Не е от топлото времето.
Направи си тема за модела че няма нищо общо с този двата от заглавието.
https://gree-bulgaria.com/manuals/se...9_12_18_24.pdf
Един върпос малко извън темата,но как точно виждате тези минимуми,от документацията/спецификацията( и къде точно) или чрез измерване при ползване?
Измерване с електромер, енергометър и други дето показват моментна консумация.
Документацията рядко отговаря на истината!
Даже на енергометрите не вярвам много. Единият ми се обърка след спиране на тока. След ресет се оправи - боклуци са и те ама ...
В един момент бях накачил електромер(истински), 2 енергометъра и един амперметър шунтиран да показва в kW едновременно.
И кой от тези показва вярно, никой не знае, няма и кой да го докаже.
Ориентировъчно показваха с разлика максимум 20-30W.
Този пост е редактиран от zxc0; 30-11-21 в 02:03.
Може ли някой със Soyal да провери дали достъпва климатика през GREE+ приложението, извън домашната WiFi мрежа? При мен се връща грешка. Всичките ми WiFi дажджи, включително и LED ленти и контакти, нямат проблем да се достъпват от интернет, но не и Soyal-а. При това положение е безсмислено климатикът да има WiFi.
Нямам проблем с управление извън домашната wifi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Колега,аз съм с Короната,но и на мен пред месец ми даде грешка приложението(вътре директно ми пишеш някаква грешка). Просто резетнах wi-fi -то на климатика и отново си свързах телефона към климатика,все едно първа инсталация и се оправи. Гледай климатика да не е към 5 Ghz wi-fi каот го рекънекваш.
Здравейте, колеги
Появи ми се един проблем със Soyal-а...Цялата стена зад външното тяло е мокра, досега беше само зад тялото, но днес гледам е намокрило етаж и половина надолу. Някой да има идея от какво може да се дължи това?
- - - - - - - - - -
Здравейте, колеги
Появи ми се един проблем със Soyal-а...Цялата стена зад външното тяло е мокра, досега беше само зад тялото, но днес гледам е намокрило етаж и половина надолу. Някой да има идея от какво може да се дължи това?