Що не пробвате вместо +-,+-, +- да направите процедурата с -+, -+, -+. Евентуално за връщане.
Що не пробвате вместо +-,+-, +- да направите процедурата с -+, -+, -+. Евентуално за връщане.
Получих имейл от вносителя ,официална е процедурата , били направили тестове,ако съм имал проблем да съм се свържел с фирмата от която съм го закупил. С -'+ нямало да се върне обратно. Засега ще продължи да го изследвам как работи. Поне докато ми пристигнат термометрите със статистика ,че сега малко стара "техника" ползвам.
Е, имате си “играчка” за цяла зима…
Привет! По въпроса с температурните компенсации преди години и аз бях препатил с един Chang,който работеше по описания от Вас начин.За нулева компенсация процедурата е аналогична,като се задават 20 градуса на отполение и за 5сек,плюсове и минуси бързо.На дисплея се показва 0/нула/ и иконката примигва 4 пъти.След това машината се оставя да работи няколко дни на 23градуса.При мен това помогна,дано и при Вас.Все пак считам,че е нужно и мнение на специалист за потвърждение.
- - - - - - - - - -
Привет! По въпроса с температурните компенсации преди години и аз бях препатил с един Chang,който работеше по описания от Вас начин.За нулева компенсация процедурата е аналогична,като се задават 20 градуса на отопление и за 5сек,плюсове и минуси бързо.На дисплея се показва 0/нула/ и иконката примигва 4 пъти.След това машината се оставя да работи няколко дни на 23градуса.При мен това помогна,дано и при Вас.Все пак считам,че е нужно и мнение на специалист за потвърждение.
- - - - - - - - - -
Привет,преди години се борих със същия проблем с един Chang.За нулева компенсация се задават 20 градуса и за 5 сек плюсове и минуси ,и то бързо.На дисплея трябва да се появи 0/нула/ и да премигне 4 пъти.След това машината се оставя на 23градуса за няколко дни.При мен това сработи,дано и при Вас.
Връщайте ги докато е време.
Това ако е т.н. температурна компенсация (дето казва човека по горе) т.е. задал си 20° пък той държи 18° нищо нема да стане. Тук се получава някакъв много голям хистерезис на включване и изключване. Прилича ми да са сменили сензора с друг с много различно "B"
( връзка между температура и съпротивление)
Някога търсих за тошибата ntc10kOm 25° и 4,5kOm при 40° по таблица. Не намерих, имаше но при 40° бяха 5,3kOm
За мене оттам идват драмите, вместо на 1° хистерезис работят на 3..4°.
Не е от сензор според мен, ако беше така щеше да има проблем и на охлаждане ,а там кове...
Е нали на Сояла му изкарваха датчика навън при монтажа.Явно не са му догодили мястото.Затова казвам да се пусне на I FEEL и да се види какво става
Е това е голяма простотия, да не сложат датчик в дистанционното.Gree бяха едни от първите, които сложиха тази функция в климатиците от ниския клас, а сега са я махнали на машина от 2000 лв.Какво икономисват не знам, абсурдно е.
С тая новата настройка държи приблозително стабилно температура. Настроен е на 21 градуса.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
Сензора е изваден от седмица но с новата настройка оправи и хистерезиса, не знам каква е връзката ако е само офсет.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Демек въпросната "настройка" реално се отразява благотворно на работата на машината? Аз още не съм я направил, тъй като все още няма опция за връщане назад при евентуално омазване. Страх лозе пази е положението. Чакам колегите @mladen86 , @sdn90 и останалите да споделите по-подробни впечатления от работата на машината след "настройката".
Първата вечер имах проблеми с по-ниските градуси. При настройка от 21-26, все си поддържаше около 26 градуса. След първия ден, климатикът започна да се адаптира, и вече работи доста по-добре. При настроени 22 градуса, поддържа около 24. Много рядко OFF-ва и работи много по-адекватно. Когато достигне температура, вътрешното тяло продължава да работи на много ниски обороти. При мен проблемът със "заспиването" на климатика се реши изцяло, и не бих върнал никога стария режим на работа.