Страница 21 от 37 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 548
Like Tree241Одобрявам

Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    това със 150те вата не го могат много климатици ,Сояла е по скоро за големи помещения където да покаже сила .. не бих го поставил в по малко от 30 квадрата .. за Грий се знае че нямат нисък минимум ,нямат нито един модел да слиза под 300 вата на отопление
    Имам спомен, че stainway имаше C&H който беше еквивалент на короната и му слизаше под 150w, та си мисля, че единствено короната от моделите на грий може да го направи.
    Цитат Първоначално публикувано от mladen86 Виж публикацията
    U crown ът и той беше някъде с 300 лв повече, а и ми се видя за климата в Пловдив твърде сериозна машина. А относно консумацията засега е смехотворна за 10 Тина дена е изгорил 9 кв.ч.През седмицата като съм на работа е на 21 гр настроен и едва ли включва кой знае колко. Без клима е 19 гр в стаята.
    За по-скъп може но като сравним сояла с короната виждаме, че не е толкова по-сериозна машина короната 4.5кг по-тежко външно за короната, но пък сояла вади с 5.5кг по-тежко вътрешно. Та бих казал, че нещата са доста изравнени с изклюение, че короната го давата да има по-ниски минимуми. Както и да е да си го ползвате със здраве климатика.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2014

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    По-скоро става въпрос за напълно неадекватно използване на машината. Това не е печка на дърва и въглища.

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
    Моля, дефинирайте "адекватно" използване. Очаквм като му сложа 23- да държи 23, а не 3 грдуса надолу. С дайкин в идентично помещение нямам проблем.

Sent from my DN2103 using Tapatalk
    Alexi и tront харесват това.

4. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Вакуумиран ли е климатика и колко метра му е тръбният път? Тук като цяло монтажите на Шитмакс не се славят с добра репутация.
    tront одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от sevastaki Виж публикацията
    Моля, дефинирайте "адекватно" използване. Очаквм като му сложа 23- да държи 23, а не 3 грдуса надолу. С дайкин в идентично помещение нямам проблем.

Той dodo така си дърдори, на някои ракети (модел климатици) все нещо им пречи, я монтаж, я сложени в кен*ф, я корнизче, я нещо потребителя ....
    Alexi, bobivg, zxc0 и 1 други харесват това.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Миланов, имам 3 различни климатизатора, в 3 различни помещения, на един етаж. И всеки си темперира помещението така, както му е зададено. Можеш ли да познаеш какво се случва, когато отворя широко трите врати на помещенията и ги съединя?

7. Member
    Тук е от
    Mar 2014

Вакуумиран си е и има около 8 метра тръбен път.

Преди няколко часа се отби в нас приятелче занимаващо се с климатици - разглоби климатика и разплете пинаута от RS232 някаде по клемите на платката и го рефлашна. Веднага се забеляза и ново поведение. При зададени 24 градуса си държи 24, започна да работи продължително време не надвишавайки зададената температура. Започна и да спира и върти клапата отпред периодично и когато е спрял щом отворя прозореца и влезе хладен въздух веднага развърта.

ccankov73 одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Можело значи…

10. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от sevastaki Виж публикацията
    Вакуумиран си е и има около 8 метра тръбен път.

Преди няколко часа се отби в нас приятелче занимаващо се с климатици - разглоби климатика и разплете пинаута от RS232 някаде по клемите на платката и го рефлашна. Веднага се забеляза и ново поведение. При зададени 24 градуса си държи 24, започна да работи продължително време не надвишавайки зададената температура. Започна и да спира и върти клапата отпред периодично и когато е спрял щом отворя прозореца и влезе хладен въздух веднага развърта.

На твое място бих дал номера на твоя приятел на колегата по-горе, че неговият също плаче за такава намеса.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2014

Миланов, имам 3 различни климатизатора, в 3 различни помещения, на един етаж. И всеки си темперира помещението така, както му е зададено. Можеш ли да познаеш какво се случва, когато отворя широко трите врати на помещенията и ги съединя?

Какво толкова страшно се случва? Същото като да включа готварската печка или абсорбатора и клапата за вентилация на дограмата се отвори... независимо в режим отопление или охлаждане. Съмнява ме да са проектирани за работа във вакуум пустите му климатизатори.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Софтуер dodo, софтуер му е майката. То за това тези дето пишат кадърен софтуер взимат месечна заплата с която могат да си купят половин дузина клими.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Браво, @sevastaki ! Надявам се това да сработи и с ламарината на колегата @sdn90 . Въпреки че както и да го мисли човек, даваш едни пари за уж топ модел на марката и в крайна сметка - проблеми и то тъпи проблеми. Искам да попитам колегите със Соял, откакто го имате и сте се свързали през мобилното приложението, колко пъти ви е идвала покана за ъпдейт на фирмуера? При мен това стана два пъти - при инсталирането и свързването с приложението и към края на август. Нали цялото упражнение правим с идеята машините ни да заработват по-адекватно. Няма начин при хора с по-адекватни помещения климатика да се държи по-зле от при мен, където положението е много по-зле откъм разположения на помещенията. Колкото до това, което казва горе колегата за клапата, при мен го прави от самото начало.

Моят взе, че днес по едно време реши да си почине след близо 24 часа неспиране. Поспря за 15-20 минути и пак започна работа и не е спирал до този момент. Вън е 12 гр. и не спира да вали. Чучурката долу на климатика капчоти равномерно. При баш зимата не си представям какви водопади ще са.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2014

Никога не се е ъпдейтвал през апп-а.
    Коя е твоята Current version?

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

И при мен никога не са се ъпдейтвали , даже не съм си мислел ,че е възможно. Нямам и никаква идея къде може да се провери с коя версия са... Видях го къде е и при мен е v3.71
    Този пост е редактиран от mladen86; 10-10-21 в 19:52.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а защо се налага това да се прави с разглобяване на вътрешното тяло ,вадене на кабели и т.н. и откъде тоя човек изобщо има софтуера .. тази опция трябва да е достъпна през приложението

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

При мен положението е без особена промяна. Купих няколко термометъра със сонда, идентични с тези които ми извършва измерванията техник. Сложих сондите на два термометъра върху климатика, на няколко сантиметра от датчика на климатика, а дисплеите им ги залепих отстрани. В стаята имам още три термометъра, освен тези върху климатика. Климатикът работи абсолютно непредсказуемо и често неадекватно. Първо да отбележа, че никога климатикът не достига зададените градуси в стаята, независимо на колко градуса е настроен. Затова реших да следя основно двата термометъра със сонда, които закрепих на сантиметри от датчика на климатика, защото климатикът е "тъп", и не знае, че близо до тавана е по-топло. Някои дни и по-често вечер, климатикът работи сравнително адекватно спрямо термометрите близо до датчика, но не и спрямо стайната температура. Включва когато температурата падне от 0.5 до 2 градуса под зададената температура и изключва един-два градуса над зададената. Стайната е около три градуса под зададената при изключването. Много често се случва климатикът да "сбъгяса", и да "заспи" за часове, и да не се включва дори когато температурата падне три-четири градуса под зададената, спрямо термометрите до датчика, също така и да изключи два градуса преди достигане на зададената температура. Никога досега не се е "събуждал" да върти въздуха при отваряне на вратата на дограмата с цел проветряване, която се намира на половин метър от климатика, и при отваряне на вратата нахлува студен въздух. Версията на софтуера ми е "Current version V.3.71 / Server version V3.42" и никога не се е ъпдейтвал.

Днес заснех два клипа при външна температура около девет градуса.
    Клип 1 (час 11:20): https://u.pcloud.link/publink/show?c...eCFXWAf8HOpSzX
    Климатикът е настроен на 30 градуса. Термометрите до датчика отчитат 26.8. Термометрите в стаята отчитат 24.4 - 24.9. Климатикът не се включва, и не се е включвал около час.

Клип 2 (час 11:36): https://u.pcloud.link/publink/show?c...c5ARzoLj0hAJ6V
    16 минути по-късно спрямо първия клип, термометрите до датчика отчитат 25.9. Термометрите в стаята отчитат 23.5 - 24.3. Климатикът продължава да не се включва.

През няколко минути се чува "пукане" на пластмасата на вътрешното тяло, все едно ще тръгне, но не тръгва, и турбината не се върти изобщо.
    Не смятам, че е ОК да го флашвам нерегламентирано, защото така рискувам напълно да изгубя гаранционните си права. Не, че в момента гаранцията ми помага особено, но това е друга болна тема...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 37 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Gree GWH12UB
    От KI_YOOU във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 576
    Последно: 26-01-22, 11:02
  2. Gree 12 BORA GWH12AAB WI-FI / K6DNA4A
    От A40 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 21-08-21, 01:29
  3. Gree GWH24AAD-K6DNA4A
    От GearBest във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-18, 18:41
  4. GREE GWH18UC-K3DNA4F U-Crown
    От georat във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 63
    Последно: 17-07-18, 11:38
  5. GREE I Crown II GVH24AK-K3DNC6A
    От P.Hristov във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 23-02-17, 22:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе