Страница 10 от 90 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 1341
Like Tree645Одобрявам

Климатици Hitachi

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Re:Климатици Hitachi

Да, ясно ми е откъде са. Дори и 35% да са при -15, пак е повече от добре за 1000 лева. То и производителите дават, че работели уж до -15, ама повечето си дънят и при -25, нали? Който иска, нека да си купува климатик по разни таблици. Някой да пише до потребителския център на Хитачи, да не би тези данни да са при минимума?

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Бе те тия Хитачита както работят така и умират без причина.

4. Banned
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

А дефакто каква е разликата между 14Н2 и 14Н3 някой ровил ли се е дали в технически смисъл имат разлики , като компресор платки електроника и т.н.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    ...Който иска, нека да си купува климатик по разни таблици...
    еее сега стана тя а как само по красота и само ако по логото има синичко беличко и черничко

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от dragomir7708
    А дефакто каква е разликата между 14Н2 и 14Н3 някой ровил ли се е дали в технически смисъл имат разлики , като компресор платки електроника и т.н.
    За Н3 сервизно не съм виждал, но по каталога 10-ката е с малко занижени показатели, леко са увеличили консумацията, докато 14-ицата е със същите данни.Предполагам, че единствената разлика може да е в софтуера.

7. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    еее сега стана тя а как само по красота и само ако по логото има синичко беличко и черничко
    Не точно, например по-миналата зима в магазина на майка ми отоплявах с два конвектора по 2 kW, при -15 двете ДеЛонги-та (по 100 лева бройката, среден клас да речем, не от най-простите) не можеха да направят повече от 12-13 градуса. Тази зима на FTX50, не знам колко му остава при -15, но да речем, че 50%, това прави по малко от 4 kw и при -15 би трябвало да не се справя. Но за същия климатик 22-23 градуса не му бяха никакъв проблем, даже не се и мъчеше. Също така Хитачито дори и 1 kW да дава при -15, щом прави 23 градуса в 27 квадрата панела, си върши чудно работата - другото е мерене на пи*ки. Затова изобщо не се хабя да чета сервизни, не ме и интересува какво пише там.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

offtop но трябва да отговоря
    просто за инфо да го имаш картинка гв на фтх - около 50% ще излезе наистина.
    но аз си мисля че ако не си преценил правилно и топлоотдаването падне на 30% ще си имаш проблеми. с две думи : извадил си късмет.

аз седя и гледам fh7 хитачито ако излезе такава табличка ще си го взема. с това развъртане до 8 - justify ще излезе прав в момента няма друга подобна машина на хартия и за толкова парички в бг.
    може да излезе тазигодишния ftx
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За 50FH7 има данни в големия файл, който качих в предните постове.При -15 му остава 2100 номинал, а при -10 3360 вата.

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

FTX50 заспа, преди това бях с 12-конвенционален Панасоник. Даже и лятото при настроени 16 градуса не правеше по-малко от 20, просто витрините много топлят. А сега дайкина при настроени 20, прави 18, слиза и по-надолу. Януари тази година с всички дни под нулата пак не се предаде. Голямо животно е. Който купи такъв миналата година, определено спечели.

12. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    FTX50 заспа, преди това бях с 12-конвенционален Панасоник. Даже и лятото при настроени 16 градуса не правеше по-малко от 20, просто витрините много топлят. А сега дайкина при настроени 20, прави 18, слиза и по-надолу. Януари тази година с всички дни под нулата пак не се предаде. Голямо животно е. Който купи такъв миналата година, определено спечели.
    като чете човек ще каже - то панасоника е един боклук, вземете дайкин, но никой няма да забележи, че сравняваш климатици, които не могат да бъдат сравнявани нито като цена, нито като клас нито като мощност, защото 12 лева не са 18 лева ако щеш, както и 3,5 киловата не са 5 киловата...
    с цялото уважение към теб ще ти кажа, че това е некоректно и тук във форума изобилства от подобни "сравнения" и "изказвания", от които просто няма никаква полза, една говорилня...

13. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Ами нали аз това казвам, че климатикът си заспа в помещението. Просто 12-ката не можеше да се справи, даже съм написал защо - витрините много топлят, а не, че климатикът не става. Това не е хол, а магазин. Има 6 витрини, които яко топлят. Затова го смених с 18-ка. Дори и Дайкин 12-ка да сложа, пак няма да се справи. Помещението си е за 18-ка. Грешно си ме разбрал. Изобщо нямах предвид, че Панасоник не стават. Просто миналата година за 1500 лева това беше 18-ката.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    За 50FH7 има данни в големия файл, който качих в предните постове.При -15 му остава 2100 номинал, а при -10 3360 вата.
    не мога да го намеря този модел изобщо - за този файл ли става дума : TCARG005_r3_02-09.pdf ???

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Вътре ги има, търси 50YH7, това е външното тяло.Чакай малко, за YH7 данните са в другия файл, осъвременения, но него не съм го направил достъпен.Ей сега ще го кача на АБВ.
    Ето осъвременения файл с данните на 7-а серия на ХИТАЧИ - http://dox.bg/files/dw?a=ce712c9222 .

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

50 мега файла ! но поне всичко е подредено - евала всички трябва да правят така.

странен е тоя големия пад. в брошурата го дават че може да бачка на мах до 120 минути.

идея си нямам но може би в това е предимството на климатиците пред другите ел отоплителни решения - може да поразвърти - да вдигне 4 кв -да кажем /това го няма никъде написано за модела !!!/ за час два и после да върне на номинал за да поддържа на 2кв - за това и един радиатор или духалка не могат да сварят да стоплят. а и копа им остава 1 а тук е 1.66
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

До -10 машината се държи много добре - номинал 3360, максимал около 4500, запазва 56% отоплителна мощност.После следва срив - пада до 2100 номинал, 2800 максимал, при 35% запазване на мощност.Това по груби сметки, като вземам предвид % изменени ена номинала от таблицата.Но все пак си мисля, че машината е с достатъчна мощност и на добра цена.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317989040[/time]_________________________________________________

Ето малко за моделите на ХИТАЧИ за Япония.Направили са при дефрост, машината да продължава да отоплява, като са разделили топлообменника на две части.При нормална работа работят и двата, а при дефрост, единия се ползва за размрзяване, другия топли - http://kadenfan.hitachi.co.jp/ra/lin...rassd28z2.html .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 90 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS-D14EX2 или Hitachi RAS-D14EX3
    От bebka във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 22:07
  3. Hitachi Малайзия или Hitachi RAS/RAC-35YH4 (Китай)
    От conan във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 19-09-10, 17:42
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 vs. Hitachi RAS/RAC-E08H2 vs. Osaka CH-09-LBP inv.
    От titan_83 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 37
    Последно: 12-01-09, 20:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе