Дес дойдоха хората, свалиха външното тяло и вътрешното и ги "отнесоха на майстор". Не знам какво ще правят понеже бях на работа и жената им е осигурила достъп. Като има яснота, ше пиша да споделя какво е станало.
Дес дойдоха хората, свалиха външното тяло и вътрешното и ги "отнесоха на майстор". Не знам какво ще правят понеже бях на работа и жената им е осигурила достъп. Като има яснота, ше пиша да споделя какво е станало.
Вчера ми върнаха Хитачито. Бяха го носили в сервиза на някакъв по техни думи "цар на климатиците". Та човека източил напълно фреона, заредил го по каталог точно толкова колкото пише на климатика. Пуснал го да работи и всичко си е било ок. Монтираха го вчера по учебник, с вакумиране от 15-20 минути и наистина работи. Температурата на изходящия въздух е 45 гр. При зададени 24 в далечния ъгъл държи 22 гр. Климатика си включва и изключва като достигне температурата. Жената е доволна-значи и аз. Ще видим как е с разхода на ток. По каталог му дават от 600 до 800 вт.Това е засега от мен.
Тези измервания при каква външна температура са направени?Първоначално публикувано от volang
Moжеш ли да вземеш координати на този "цар на климатиците"? Ще съм ти много благодаренПървоначално публикувано от volang
Измерванията са при външна температура около 5 градуса. По данни на сервиза най-вероятния проблем е бил фабрично недопълнен фреон. В последствие, машината е била препълнена и може би е вкаран и въздух в системата. Засега е ОК, държи се добре, но ще видим как е при -5, -10 градуса. Средно за 10 минути, 7 работи, 3 почива, при зададени 24 държи в далечния ъгъл 23 /в този ъгъл няма пряка видимост към вътрешното тяло понеже помещението е Г образно/