Страница 18 от 25 ПърваПърва ... 81617181920 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 373
Like Tree10Одобрявам

Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения

Това е един много добър примерен текст.

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Да му се чудиш на hellforce, защо ли е накачулил 3 Hitachi-та по стените
    Как защо бе, едно време Хитачи правеха много добри аудио касети, туй феро-хром, тух хром-диоксид, кво знаеш ти...

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Ша ма убиете от смях....може ли такова отношение...Вален - не хапи така човека ...той си е купил не 1 ,не 2 ...а цели 3 прекрасни Хитачита и вие сега....за охлаждане били ...касетки имало едно време по битака ...смяях ...ама какъв текст само е спретнал Вален...не всеки го умее - поздравления .
    А сега сериозно - нямам голям опит с Хитачи ,но това което съм видял лично е изключително лоша работа при ниски и не толкова ниски температури,възможно е да има и модели с по добри показатели - нямам информация.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Как защо бе, едно време Хитачи правеха много добри аудио касети, туй феро-хром, тух хром-диоксид, кво знаеш ти...
    Бе и касети не можеха да правят... Но иначе имат по-стари модели клими дето ги бива. А за японския пазар имат доста добри машини.

5. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Явно е голяма гъзария да си купиш климатика на някой умрял 90-годишен японец от 2000-та година. Да дадеш същите пари за ново Hitachi е тъпо. Те и жените на повечето са втора употреба, ама не е болка за умиране. И те са произведени за японския пазар. Не спират да работят и при -25 и яко духат! И топло и студено.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Хъм, що ли ги продават тези климатици Hitach, кат' са толкова скапани? "Ми, щот' има аборигени да ги купуват" ще ми отговорят някои. Може и да са прави, ама като гледам по терасите, ма много аборигени, бе. Пък като се поогледам още малко по фасадите и видя разните му Panasonic, Samsung, LG, Elite, Nippon, Midea и т.н., започвам да се чудя на какво ли интелектуално ниво са собствениците им. Малиии, страх! Ма, тъп народ, бе! Не може да оцени хубавото! "Аз му викам ела, то не ела. Аз му викам ела, то не ела. Терепери сега, майка ти сиганска! "

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Лично моето мнение и не ангажирам никого с него за накичените Хитачита по фасадите се дължи на ниска достъпна цена за бедния и изстрадал българин, който иска да е модерен и да се отоплява/охлажда с марков японски електроуред и най-вече името, което едно време беше (а и сега) синоним за качество (всички, които са малко над 30г. помнят качествените корекомски стоки), все пак в Япония влагат/ха качествени материали във всичко, което произвеждат/ха.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

gnf, ще се съглася с теб, но донякъде.
    1. За бедния и изстрадал българин, който иска да е модерен, съм съгласен, но с малки уговорки.
    2. Относно марки, качество и т.н., въпроса е много сложен. Нещата не са като едно време. Мисля, че достатъчно се напатихме от "маркови" продукти (аз поне ), произведени незнайно къде, за да робуваме на марки.
    3. Hitachi-то от подписа ми не е от най-евтините серии. За тези пари можех да взема 2 Мидеи, примерно. Някой духовит съфорумец сега може да напише:" Ами, да си взел" .Напоследък му падна цената, но пак си е сума. Можеш да провериш в нета. Чичко Google помага на всеки

Цитат Първоначално публикувано от hellforces
    Ползвам Hitachi E14H2 втора зима и до момента съм мого доволен.
    А пък този никаквец, дето го е написал това, ша да е агент-провокатор, ша знайш! Някой враг на народа ша да го е подучил да говори гнусотии. Сигурно има келепир от това! Бе, то вчерашно л'но, пък вече много му знае балалайката! Я марш, че...

П.П. Най-много ме радва, че в този форум, в раздела за климатици, няма пристрастия. Няма оплюване, няма хвалби, нито недомлъвки и интереси. Всичко е едно към едно. Веселба и закачки! Идилия!

Не знам доколко си отделил внимание на правилата на форума, но сърдечно те съветвам да ги прочетеш отново няколко пъти докато почиваш засега само 3 дни за отправените обиди.
    Надявам се да не се налага да бъдеш наказван повторно.
    Крис

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

avast3 няма да се сърдя дори и никой да не подкрепи моята теза, това го написах с уговорката евентуално как бих постъпил аз (Хипотетично - беден човечец на 56г. с 3 деца, свързващ едвам двата края, но иска да е в крак с модата и да се топли с климатик и спестявали с жена си 3-4 години от мижавите си заплати, за да си го закупят) ако съм в някаква дилема какъв климатик за отопление да си купя 12-ка до 900лв. и 14-ка до 1000лв. Дали да са японските Панасоник или Хитачи или всички останали китайски знайни и незнайни марки. Бих избрал японците поради няколко причини:
    - Колкото и да не са предпочитани и препоръчвани все ще имат читави 2-3 модела, от които да се избира.
    - Ниската цена.
    - Реномираното име на марката като цяло.
    - Устойчивост на климатика, сервиз, поддръжка и ремонт и т.н.

ПС: За твоето Хитачи наистина си се изръсил доста пари, но в крайна сметка най-важното е да си доволен и щастлив.

11. Novice
    Тук е от
    Dec 2008

Благодаря на avast3 за отправените обиди към мен. Съжалявам за лошия му късмет с неговите климатици. Може би, аз съм имал малко по-добър късмет и съм случил работеща бройка. Разбира се, не изключвам възможността да се случи това:
    [quote=Chavdar28 ]
    Привет колеги! От две години имам въпросният климатик Hitachi RAS/RAC-E14H2 и до вчера бях много доволен от него и като отопление и като охлаждане. Вчера обаче както си седеше изключен сам се включи, започна да духа доста бързо (според мен на трета степен) и червената лампа (за таймера) започна да мига!! Не може да се спре от дистанционното - само от контакта. След изключване на захранването и пускане отново от дистанционното работи около 1-2 минути (през това време не може да се регулира силата на вентилатора) и пак включва на макс и започва да премигва червената лампичка!
    Моля за съвет знаещите и да ми препоръчате добър сервизен техник - по закона на Мърфи гарацията на климатика изтече преди няколко месеца!!!

Моята гаранция изтича скоро, затова написах "до момента" в предното си мнение.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Hitachi е най-големия промишлен конгломерат в Япония, но напоследък даже и фирми работещи основно с тази марка климатици се пренасочиха към други марки, основно заради проблеми с качеството.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от hellforces
    Благодаря на avast3 за отправените обиди към мен. Съжалявам за лошия му късмет с неговите климатици. Може би, аз съм имал малко по-добър късмет и съм случил работеща бройка. Разбира се, не изключвам възможността да се случи това:
    hellforces, моля за извинение! Нямам никакво намерение да обиждам теб или някой друг член на форума, повярвай ми! Не ми е в стила. Когато разглеждам темите за Hitachi, а аз съм пряко заинтересован от тях , забелязвам доста саркастични мнения за марката климатици, относно възможностите им за отопление. При Hitachi е същото, както и при други марки. Има добри модели и не дотам, има добри серии и не дотам. Не мисля, че може да се поставят всички под един знаменател. Използвах поста ти, за да отговоря на нападките, но бях разбран прекалено буквално и срам, срам... . Още един път моля да ме извиниш!
    П.П. Благодаря на модераторите, че ми позволиха да изясня въпроса! Целта ми не е да обиждам някого, а тъкмо обратното.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2005

Здравейте!!!!

Време е за избор на климатик и реших да се обърна към хората в този форум, защото мн професионални мнения прочетох тук и форума е много добър. Трябва да избера климатик за стая(тоест те са две но са свързани), която е 35 квадрата с височина около 2.5 метра, дървена дограма, но мн добре уплатнена и тухлени стени..и съм се спрял на няколко модела на Хитачи. Единият е обсъждания тук модел : HITACHI RAS/RAC-E14H2 и HITACHI RAS/RAC-S14H3A. Двата ги гледам в страницата на Техномаркет и ме интересува каква е разликата между тях и кой от двата повече си залужава. Принципно в друга стая имаме инвертор Хайер, който за късмет вече 3та година си върши работата, но стаята е малка и сигурно съм изкарал голям късмет с него.... Този път съм се ориентирал към по добри марки и също загледах тук в сайта модела на Fujitsu ASYA12LGC , но той ми е малко извън бюджета особено като добавим и монтажа. Стават ли тези климатици и най вече хитачитата че са по 950лв, а това е мн добра цена според мен. Фужитсу не можах да намеря в Русе..тоест намерих в практикер за 1500лв без монтаж..уоу цената е доста надута. Няма да казвам в коя др фирма за климатици ходих и там човекът ме консултира че нямало такава марка FUJITSU и нямало такива щампи..тоест били ментета тея климатици и и препоръча някакв ИНВЕНТОР ЗА 1800ЛВ хаха..смешно... Другото което е ме притеснява преди време един познат си взе климатик Хитачи мисля че е модела обсъждан тука и 5 пъти му горя някаква платка във външното тяло и човекът стана пишман с тоя климатик...таааа моля за мнения ) Поздрави.. о и забравих тея 12ки стават ли за отопление за тази стая или да търся нещо по голямо..гледах на технополис някаква 18ка на хайер на промоция... за около 1300лв беше

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Прекалено малки са, много ти е колямо полещението.Имаш 87 кубика и ти трябва машина около и над 6 кв номинал.С този бюджет няма да намериш нещо свястно, което да ти върши работа.Дори FTX50 на ДАЙКИН сигурно ще ти е малък с неговите 5 кв номинал.Според мен за теб най-добрия вариант е с две машини, но бюджета ти е малък, няма да стигне.Може да сложиш два инвертора МИДЕЯ 12-ици.Ще имаш общо към 7,4 кв номинално отопление.Общата цена е към 1400 лева без монтаж.Друг вариат е една мощна ТОШИБА *DR, която евентуално могат да ти намерят участници във форума.Топло ли е по принцип помещението ,за основно отопление ли ще го ползваш.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

За 35 квадрата от обикновените климатици най-малко 24-ка, към 1100 лева без монтажа. Инвертор на Дайкин за това помещение 1800 без монтажа.

18. Тук е от
    Dec 2005

Много благодаря за съветите.. Този хайър дали ще свърши работа: http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...системи номинала му е 5.5 на отпление или да взема една 12ца хита4и и малко по нататък да добавя и една 9ка, защото честно казано ми се искаше да е малко по марков климатика или климатиците..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 25 ПърваПърва ... 81617181920 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
    От todoplam във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 15
    Последно: 12-08-11, 09:36
  3. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 2
    Последно: 14-11-07, 12:08
  5. Hitachi RAS/RAC-E14H2 vs. RAS/RAC-14EH1
    От blago във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 12-07-07, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе