Страница 8 от 25 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 373
Like Tree10Одобрявам

Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Re:Мнения за климатик HITACHI RAS/RAC-E14H2

Я кажете кой от 2-та е по добър вариант:

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023417

www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=11

стая 18 м2 -48.5 м3 без изолация.Ще се ползва само вечер от 19:30 до 3:00 часа.

Благодаря предварително !!!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Горещо препоръчвам ХИТАЧИ, - YH серията - сега мисля са YH6 - аз имам вече трета зима 25YH5 - девятка по другите критерии за BTU, значи на теб/а и на всички които могат и искат Хитачи от този клас най-правилно е да изберат 35YH6 - незнайно защо, на сайта им стоят още с индекс 4 !?! Та значи супер е - бичи яко, макар и на мен да ми трябва за 35 кв.м. , но ми казаха, че разликата между 25 и 35 била само софтуерна, и при това по-добрите показатели бяха /и са/ за 25-цата - СОР - отоплението - около 4,46 и охлаждането - около 4,42 !  Та точно тея цифри бяна сложили и ТМ на 10 и 14-ките , които са  произвеждат /нещо за европейско си спомням ама.../ и също ги пишеха за до - 15, пък те са за до -10 градуса, пък я им погледнете на сайта на ТМ сега - както е писал един от форумците - вече са реалните за машините, които продават там! Иначе без малко и аз да лапна въдичката им! Та им нямам вяра никаква - днес един от консултантите в ТМ ми казва, че им било забранено да променят етикетите, били те и грешни !?!? - а те не са никак малко, и вече почвам да мисля че е и умишлено това подвеждане ! Това го сверих тогава с сайта на Хитачи-еър.сом.
    Та за тия скромни пари  - до 1200 - 1300 кинта с монтажа - YH са супер!  
    Аз като поръчах ми дадоха бележка с индекс 25YH4, пък ми донесоха с YH5 - и останах приятно изненадан . Другото лубопитно е, че серията с индекси YH6 e с по-ниски показатели за енергийна ефективност от YH5 - ако някой знае защо - нека сподели, моля?
    В допълнение - въпреки, че го взех за отопление - лятото е супер охлаждащ, макар и с мощност от само 2.5кв! 

P.S. TIBERLAKE - значи имаш една 35YH - да ми подаряваш - чувсвай се поканен - от Русе съм - писал си за отопляването с Хитачи, че подаряваш ако е еди колко си градуса в една по-стара декемврийска тема Кофтито е, че моето помещение е половин апартамент - разбирай кухня, коридор и стая и пак се живее комфортно, въпреки че е големичко. А взех и малкия, защото и без това предстои да слагам друга машина в съседна стая, която сега не се отоплява, пък той си се справя! Пък може и една профилактика да спретнем, че само филтри са му чистени за 2.5 години.

Съжалявам ако съм сгрешил нещо - май като реклама, но фирмата е официалният вносител на Хитачи за БГ, и мисля че хората ще са по-доволни от пряка връзка с тях - или поне техни представители за региона им

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Ний също сме монтирали доста YH6 и наистина работат добре. Това което обаче ми е направило впечетление е защо техномаркетските бръмчат а YH6 е доста тихо. Чува се само леко жужене, за бръмчене и дрънчене изобщо дума не става.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Ами и аз имам такова наблюдение но върху ХИТАЧИ 14-ка неинверторен/конвекционален - че са малко по-шумни /външните тела най-вече/ но пък и той бачка яко и охлажда почти цяла къща - тухла без изолазция / поставен е в една стая на втори етаж и от там през вратата става хлад и на целия първи етаж - значи 20кв.м.+ още поне 55-60 кв.м. на първи етаж. За отоопление има парно къщата, но в преходните сезони стопля стаята за отрицателно време - е след 2-3-4 минутно начално подгряване докато влезе в режим.
    25YH5 - е тих и на авт./ т.е. средна/ скорост, на ниска е 26 дб, а пък на sleep - е 20 дб !!!

А наистина ли разликата между 25 и 35 е само софтуерна - някой да потвърди ако е вярно, щото това ми го каза един от друга фирма, която също продава на ЕВИС, е разбира се с малка надценка отгоре . Това плюс по-високите коефициенти и по-ниският шум ме подтикнаха да взема по-малкия/по-евтиния, обаще щом си е със същия хардуер - не би трябвало да е от значение, пък било то и че ще се натоварва като 35-ца.
    Това са ми аматьорските разсъждения, както бе писал някой друг, но и затова искам някой да даде експертно мнение - ако греша да се коригирам - градивната критика е винаги полезна

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

V_Simeonov Точно YH5 особено 25-те миналата година при нас замръзнаха всичките пък и дефекти имаше тук таме и повече от 18градуса немогат да вдигнат и то леко преоразмерени говора за около 20-30бр. така че не ми говори на мене че отопляваш с тая въшка половин апартамент щом спрях да работя с тях значи не стават а мога да ги взимам от поне 3 места!
    Ако не ме лъже паметта мисля че 35-цата беше с двоен топлообменник а 25-цата с единичен.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    V_Simeonov Точно YH5 особено 25-те миналата година при нас замръзнаха всичките пък и дефекти имаше тук таме и повече от 18градуса немогат да вдигнат и то леко преоразмерени говора за около 20-30бр. така че не ми говори на мене че отопляваш с тая въшка половин апартамент щом спрях да работя с тях значи не стават а мога да ги взимам от поне 3 места!
    Ако не ме лъже паметта мисля че 35-цата беше с двоен топлообменник а 25-цата с единичен.
    Ами ако искаш да видиш наистина - пиши на лично - ще ти представя и сметките за ток - пък като реша да правя профилактика - вие/ти нали правите - така, че... мисля преди следващия отоплителен сезон да му направя една, че да бачка както досега - яко и почти нон-стоп още дълго - замръзване пък - хич - въпреки, че е на североизточна стена и го вали директно, като е ветровито - знаеш кви ветрове имаме по нашия край

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Нз явно си уцелил от тотото щото и аз съм от дунавския край и чесно казано много от клиентите ми смениха хитачитата си с general и проблемите свършиха.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Що лъжеш бе. Всички Хитачита които си монтирал ако наистина са замръзнали аз съм трамвай, или ти си слагал нещо далеч от Хитачи. Няма начин.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

http://img14.imageshack.us/my.php?im...2009065bx9.jpg
    Караш ме другата зима или ако тая падне -10 да ги снимам и да ти ги постна всичките та да ти се завие свят.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На снимката гледам, че единия е замръзнал, а другия не.Да не би да му липсва фреон на единия.Моя Е10Н2 е на влажно и вятър/в подобен тунел между две къщи/, но не е замръзнал досега трета зима.

13. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

@TIMBERLAKE какъв беше смисъла от тази снимка, която си дал? Ако искаш да докажеш, че хитачитата замръзват не е подходяща. Всички други на покрива изглеждат нормално, освен 1. Ако е твой монтаж и е гаранционен, по-добре си го прегледай :D

14.  

15. Тук е от
    Jun 2007

Няма нужда от спорове.

Имам Е08Н2, Е10Н2 и Е14Н2 и до сега нито един от 3-те модела не ми е замръзвал...

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Да де има такива които не замръзват ама и не греят както трябва за парите които се дават според мен трябва да са доста по добре както и да е.

17. Тук е от
    Jan 2009

аз съм с 14-ка в детска стая 17 кв. на която вратата стои отворена постоянно, тъй като двете ми деца не се спират на едно място и тази зима дори при -15-17 не имал абсолютно никакъв проблем. Поддържаше си оптимална температура и нито е дрънчал, нито е замръзвал.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ако не топлеше моята Е10Н2 щях да я махна още на втория ден.Сменял съм нова закупена машина още на седмия ден, защото не ми вършеше работата, която исках/става дума за 12-ца инвертор МИДЕЯ MSG 12HRI/.Преди 2 години реших да сменя стария САМСУНГ и взех МИДЕЯТА.Заспиваше, правеше доста"вятър" и не работеше както исках /може и да е бил голям за стаята, знам ли/.Махнах я на седмия ден и си сложих ХИТАЧИ-то.Трета зима топли без никакъв проблем независимо от студ, мъгла, сняг, дъжд или вятър.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 25 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
    От todoplam във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 15
    Последно: 12-08-11, 09:36
  3. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 2
    Последно: 14-11-07, 12:08
  5. Hitachi RAS/RAC-E14H2 vs. RAS/RAC-14EH1
    От blago във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 12-07-07, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе