Страница 28 от 63 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 939
Like Tree330Одобрявам

Hitachi 35 PSA/WSA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Hitachi 35 PSA/WSA

Според мен е поправимо, при мен след преместване на датчика днеска го пуснах климатика в 16:30 защото ме нямаше и стаята не изтива много особенно като пече слънце. Беше 20 градуса нагласих го на 22 и сега в стаята е 23 градуса работи с консумация 340 вата навън е -10 и е направил само един дефрост за 8 часа, преди си цъкаше и той дефрости на 50мин постоянно. Става въпрос за 25wx8. Другото хитачи 10ha го пуснах по същото време, но не стоя в нея стая, но колкото пъти отидох да го видя си работеше, той със сигурност размразява през доста време несам го пипал нищо, което не го очаквах като най ниския им клас и купен на доста ниска цена без особенни очаквания
    Jack Krauser одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: Hitachi 35 PSA/WSA

Ако имаш възможност го снимай въпросния датчик в настоящотото му местоположение.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

всъщност там го дават да бъде ,и то не само на ras-25wx8 ами на всеки модел от марката .. аз се надявам нещо такова да са сътворили и при PSA ,да е сложен на грешно място .. номер 13 от картинката :
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Според мен, без да знаете точния алгоритъм нищо не може да направите. Не знаете при какви условия размразява хитачито. До сега поне разбрахте ли дали под нулата дефроства на твърд интервал? Защото ако под нулата винаги е твърдо на 50 минути, или ако има някакви допълнителни условия като cold area(както написа Алекси), или пък ако зависи от температурата на въздуха при стартирането на компресора, или от времетраенето на последният дефрост, тогава няма начин да се променя. Машината завинаги ще си остане летен климатик.
    Ако обаче дефроства на различни интервали, тогава може би има някакъв шанс да се промени и може да опитате да го излъжете с местене на датчика или промяна на стойности.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 03-01-16 в 10:25.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ехе ,чак летен климатик машината топли много яко ,от 3 дена тука е -10-13 ,средната консумация е около 600 вата поддържайки 24° в 27 квадрата .. и това е 9ка .. специално изчетох сервизното на колегата с wx8, дефрост алгоритъма е същия .. щом неговия може да не размразява с часове значи и PSA ще може .. решение ще се търси
    ruuni9 одобрява това.

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Ми летен, защото един скапан алгоритъм за дефрост тотално спъва и съсипва работата на машината, и се губи цялата полза от инвертора. Нали миналата зима на моя му сърбах същата попара с дефростите.
    Тъкмо позатопли малко и се кротне - бум дефрост. След което следва нов форсаж, кротване за малко и пак дефрост. И така омагьосания кръг се повтаря на всеки час. Аз не можах да го изтърпя, въпреки, че размразява доста тихо.
    Дано намерите някакво решение на проблема.
    Ами ако алгоритъма е същия като неговия, местете датчика, където той го е преместил и това е.
    Само че, ако го преместите преди топлообменника, дали няма да спре да размразява в по-топло време, и дали няма да се съкрати продължителността на самия дефрост? Примерно в по-топло време с мъгли, ако спре да размразява, може да заледи много и да удари перката.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 03-01-16 в 11:01.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

WX8 не размразява твърдо по време. Вчера цял ден умишлено го следих и го хванах да размразява 1път. Т навън варираше в граници -3/-9гр. Нестроен на 23гр. турбина на авто в 22/23 м2, с отворена врата към коридор 9/10м2. Към коридора са отворени и вратите на спалните, където работят още 2 климатика.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Alexi виж и този датчик които съм оградил,при Тошиба и Дайкин (други скоро не съм отврарял ) ама и при Хитака го има като гледам.Та този датчик стои на входа на компресора и се води датчик за Интелигентен дефрост,демек само при зскрежаване да прави размразяване.

11. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Ако някой ще мести, предварително ще го помоля да документира процедура и да я подплати със снимков материал.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

при Хитачи това е датчика за прегряване на компресора
    Jack Krauser одобрява това.

13. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Неца, бъркаш се, този датчик мери Т на компресора, за да не прегрява.

Оф-топик: Във Варна освен -10, вече има и снеговалеж.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Hitachi 35 PSA/WSA

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=arx1451813355q.JPG Ето снимка къде беше датчика и къде го сложих. По всички сервизни документи, които имам дефрост датчика си стои точно там където го сложих, а не където беше. При мен има много голям ефект, днес го заварих да работи на 460 вата -10 градуса и доста вятър сега си падна на 360 вата дефрост не е правил, абсолютно чиста пита, а wsa с този двоен топлообменик 40кг при малки товари няма да заскрежи почти никога като съдя по моя с 35кг. и ниска натовареност. Самия дефрост преди и след преместването си е все същия кратък и с ниска консумация, защото почти никога не е заледявал.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Неца, бъркаш се, този датчик мери Т на компресора, за да не прегрява.

Оф-топик: Във Варна освен -10, вече има и снеговалеж.
    Може ,не споря но при Дайкин със сигорност отговаря И за интелигентния Дефрост само,че не мога да намеря точно от кои Руски сайтове съм го чел.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Re: Hitachi 35 PSA/WSA

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=arx1451813355q.JPG Ето снимка къде беше датчика и къде го сложих. По всички сервизни документи, които имам дефрост датчика си стои точно там където го сложих, а не където беше. При мен има много голям ефект, днес го заварих да работи на 460 вата -10 градуса и доста вятър сега си падна на 360 вата дефрост не е правил, абсолютно чиста пита, а wsa с този двоен топлообменик 40кг при малки товари няма да заскрежи почти никога като съдя по моя с 35кг. и ниска натовареност. Самия дефрост преди и след преместването си е все същия кратък и с ниска консумация, защото почти никога не е заледявал.
    а къде беше ,там отзад където не е на фокус ли

18. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Между другото при мене единия Samsung външния въздушен датчик му е долепен до питата,ако няма скреж по нея и минус 10 да е,не прави дефрост със дни,на другия е на около 5 см от питата и е сложен в шлаух,и климатика при минус 2,3 надолу размразява на около 2,5 часа без да има скреж.Не знам дали има връзка с дефроста това,но ми е интересно на Хитачито как е ,и дали ако се долепи до питата ще се оправят нещата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 63 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS-D14EX2 или Hitachi RAS-D14EX3
    От bebka във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 22:07
  3. Hitachi Малайзия или Hitachi RAS/RAC-35YH4 (Китай)
    От conan във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 19-09-10, 17:42
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 vs. Hitachi RAS/RAC-E08H2 vs. Osaka CH-09-LBP inv.
    От titan_83 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 37
    Последно: 12-01-09, 20:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе