Аз поне в спалните съм решил проблема с 2 японеца.Тишина ,комфорт ,дефрости излишни няма, а когато правят с нужда са незабележими.Жената сега ми натяква дето сменихме ветерана LCC .
Аз поне в спалните съм решил проблема с 2 японеца.Тишина ,комфорт ,дефрости излишни няма, а когато правят с нужда са незабележими.Жената сега ми натяква дето сменихме ветерана LCC .
Този пост е редактиран от avenger; 01-01-16 в 22:06.
Колегата Air Conditioner_ From _Hell, познава добре материята и може да намери решение на проблема.Обаче този датчик освен,че следи за размразяването при повечето клими ,отговаря и за хода на ЕЕV ,за оборотите на външния вентилатор и за наличието на фреон в системата така,че не се заигравай много Alexi.
Браво на нецата, един от малкото, които знаят какво всъщност се променя освен дефроста при местенето на датчика.
А някой ще обясни ли как датчика ще разбере дали има лед или не, като навън е -10, а питата -11.
Датчикът нищо не разбира. Следи се информацията от него и от този за околна температура. Двата сигнала се обработват и сравняват с натоварването на компресора. При трупане на лед, разликата в температурите, отчитани от двата сензора, нараства. Затова му казвам на Алекси да приближи този за околната температура до изпарителя, защото става само за една минутка. Ако има положителен ефект, тогава да сваля ламарините и да мести тръбния. Може въобще да не се наложи.
Вътрешен тръбен датчик участва ли в схемата на дефроста.
Не. Той управлява скоростта на вентилатора и частично служи за изчисление на таргет дисчардж на компресора.
Да, и малко изкуствен интелект са вкарали, системата е самообучаваща. В смисъл при замърсяване на топлообменника няма да зачестят дефростите.
Вярно е, случи се. Аз лично най-много следя и се интересувам от профи нещата - мултисплит, термопомпи и системи за централна климатизация и там за 2016 са подготвили изкъртващи продукти... Ето истинска касета на 360 градуса например, която, ако ви кажа как си контролира посоката на духане без клапи ще ви паднат ченетата:
https://m.youtube.com/watch?v=AMnMcVQ5H4g
ето го и дефростът, той се слага от януари 2015 насам за европейските профи неща:
https://m.youtube.com/watch?v=zChLlCzmC8U
Милиони инвестират хората и последните няколко години много се развиха и най-хубавото е, че продължават да вадят супер продукти.
Ми айде давай докато не са свършили, че всички ги плюха като ги вкара Милен, сега са останали под 10 от 100 броя... Май има 2-3 съфорумци с такива даже.
Давай, че и на мен ми е интересен един такъв тест. Ти не беше ли от варна? Може да мина да направим малко тестове и записи и да ги качим, ако не ме домързи много тези дни.
Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 01-01-16 в 23:47.
Ами на лягане го изръчках на 26 гр и макс.вентилатор ,обаче явно като е доста близо до тавана и отчита малко по висока температура и не си даде много зор компресора.Преди лягане го оставих на 26 гр и вентилатор на 2 ра степен ,сутринта към 6 часа,като ходих до банята, на терасата ми беше - 10 гр ,в стаята 24,5 гр ,на другия край на 70 см от пода.Тогава го и хванах да прави дефрост.Определено при дефроста на тоя модел са се постарали,климатика просто спира без никакво пъшкане и съскане,после си затваря клапата за да не слиза студа от дефроста надолу.След това се чува как кипи фреона,но леко ,много по леко от на другите ми два Samsunga.Като спре дефроста,пуска клапата на предишното положение и не се чува никакъв шум от течаща вода,на другите ми два точно тоя шум е много силен и те буди.Не съм засичал но около 5 мин,продължи дефроста.Общо взето мога да кажа че беше почити незабележим дефроста,а през ноща или не е правил или не съм го чул .След дефрсота естествено има и пукане на пластмаси но не е силно и дразнещо.Консумация при това задание,1600 в. за 3 часа.Пак повтарям че и тая стая,макар и само 16 кв е с много големи топлозагуби.
Рокер как спиш на тази жега не те знам,иначе евала на машината,явно се справя отлично пък и консумацията и за тези зададени температури е отлична.
Колеги, имам един е-меил на съпорта на Хитачи в Азия (за където е предназначен нашият модел климатик) ако искате да формулираме едно грамотно запитване към тях относно дефроста и да им го пратя.
Ако сте за, нека колегите, които разбират от климатична техника да формулират нещо.
При -8 климатика си прави дефрост без да е заскрежено тялото.
Някой реши ли проблема с включването на робота за самопочистване. Ръчно като натисна бутона нищо не става. Включва се около 23:00ч.
няма смисъл .. пътя е извървяван с друга марка ,ще те препратят към европейското подразделение ,те пък към представителя за БГ, който ще ти каже че всичко е ок с климатика
Този пост е редактиран от ^Rokera^; 02-01-16 в 11:32.
Хайде давайте всички проблеми с точни данни по всички параметри, за да формулираме обосновано писмо.
За мен единствения проблем е ,че дефроства по време т.е. реално липсва дефрост алгоритъм или той не сработва по някаква причина ,това което са направили може да се реализира без нито един датчик освен този за външна температура и е крайно неподходящо за висок клас климатик . Други забележки нямам аз ,топли яко ,тих е