Страница 27 от 63 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 939
Like Tree330Одобрявам

Hitachi 35 PSA/WSA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Hitachi 35 PSA/WSA

Аз поне в спалните съм решил проблема с 2 японеца.Тишина ,комфорт ,дефрости излишни няма, а когато правят с нужда са незабележими.Жената сега ми натяква дето сменихме ветерана LCC .
    Този пост е редактиран от avenger; 01-01-16 в 22:06.
    zxc0 и ruuni9 харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Колегата Air Conditioner_ From _Hell, познава добре материята и може да намери решение на проблема.Обаче този датчик освен,че следи за размразяването при повечето клими ,отговаря и за хода на ЕЕV ,за оборотите на външния вентилатор и за наличието на фреон в системата така,че не се заигравай много Alexi.

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Браво на нецата, един от малкото, които знаят какво всъщност се променя освен дефроста при местенето на датчика.
    necata2, ^Rokera^, spas.slavchev и 1 други харесват това.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2013

А някой ще обясни ли как датчика ще разбере дали има лед или не, като навън е -10, а питата -11.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Датчикът нищо не разбира. Следи се информацията от него и от този за околна температура. Двата сигнала се обработват и сравняват с натоварването на компресора. При трупане на лед, разликата в температурите, отчитани от двата сензора, нараства. Затова му казвам на Алекси да приближи този за околната температура до изпарителя, защото става само за една минутка. Ако има положителен ефект, тогава да сваля ламарините и да мести тръбния. Може въобще да не се наложи.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Вътрешен тръбен датчик участва ли в схемата на дефроста.

8.  

9. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от ivostoqnov77 Виж публикацията
    Вътрешен тръбен датчик участва ли в схемата на дефроста.
    Не. Той управлява скоростта на вентилатора и частично служи за изчисление на таргет дисчардж на компресора.

Цитат Първоначално публикувано от Bivola Виж публикацията
    Въздушното съпротивление през тока на перката ли се мери?
    Да, и малко изкуствен интелект са вкарали, системата е самообучаваща. В смисъл при замърсяване на топлообменника няма да зачестят дефростите.

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Малко офтопик. Аз Адски си питам с цел правилен избор на машини за спалня. Сещам се как от Виктор Електрик преди няколко години ми говореха как Самсунг яко набира в климатичната техника. Случи се изглежда! Недопустимо е топ модел на Хитачи да дефроства като топ модел на Мидеа. Рокера в същото време се радва на топла спалня със кофти външно изложение с 0 размразявания. "Meanwhile" в Шумен, Алекси се мъчи да преправи малоумно програмираната си машина. На юг, Додо си се кефи на комфорта от 5цата и голямата 8ца, а в същото време твърди че ПСБ е най доброто на пазара...
    Да излизат новите Самсунзи .., че ми писна да си търся климатици за спалните.
    Вярно е, случи се. Аз лично най-много следя и се интересувам от профи нещата - мултисплит, термопомпи и системи за централна климатизация и там за 2016 са подготвили изкъртващи продукти... Ето истинска касета на 360 градуса например, която, ако ви кажа как си контролира посоката на духане без клапи ще ви паднат ченетата:

https://m.youtube.com/watch?v=AMnMcVQ5H4g

ето го и дефростът, той се слага от януари 2015 насам за европейските профи неща:

https://m.youtube.com/watch?v=zChLlCzmC8U

Милиони инвестират хората и последните няколко години много се развиха и най-хубавото е, че продължават да вадят супер продукти.

Цитат Първоначално публикувано от popov Виж публикацията
    И серия7000 е хубава,мой познат има и е доволен.Новите сигурно ще са с по-висока цена.Аз съм мераклия за 7000.
    Ми айде давай докато не са свършили, че всички ги плюха като ги вкара Милен, сега са останали под 10 от 100 броя... Май има 2-3 съфорумци с такива даже.

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Честно казано,не намирам логика,за машини с възможностите на Хитачито и големия ми Samsung,развъртащи се до 2 кв,да правят чести дефрости,при натоварване над 400 в консумация.От друга страна,не съм товарил триъгълния над 24 гр задание и над 500 в консумация.Сега гледам е минус 6 на терасата,сложил съм го на 23 ,ще ида да го изръчкам поне на 26 ,да видя дали няма да се сети за дефрост и да тествам колко ще стопли стаята .
    Давай, че и на мен ми е интересен един такъв тест. Ти не беше ли от варна? Може да мина да направим малко тестове и записи и да ги качим, ако не ме домързи много тези дни.
    Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 01-01-16 в 23:47.
    Bivola одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Ами на лягане го изръчках на 26 гр и макс.вентилатор ,обаче явно като е доста близо до тавана и отчита малко по висока температура и не си даде много зор компресора.Преди лягане го оставих на 26 гр и вентилатор на 2 ра степен ,сутринта към 6 часа,като ходих до банята, на терасата ми беше - 10 гр ,в стаята 24,5 гр ,на другия край на 70 см от пода.Тогава го и хванах да прави дефрост.Определено при дефроста на тоя модел са се постарали,климатика просто спира без никакво пъшкане и съскане,после си затваря клапата за да не слиза студа от дефроста надолу.След това се чува как кипи фреона,но леко ,много по леко от на другите ми два Samsunga.Като спре дефроста,пуска клапата на предишното положение и не се чува никакъв шум от течаща вода,на другите ми два точно тоя шум е много силен и те буди.Не съм засичал но около 5 мин,продължи дефроста.Общо взето мога да кажа че беше почити незабележим дефроста,а през ноща или не е правил или не съм го чул .След дефрсота естествено има и пукане на пластмаси но не е силно и дразнещо.Консумация при това задание,1600 в. за 3 часа.Пак повтарям че и тая стая,макар и само 16 кв е с много големи топлозагуби.

11. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Рокер как спиш на тази жега не те знам,иначе евала на машината,явно се справя отлично пък и консумацията и за тези зададени температури е отлична.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Колеги, имам един е-меил на съпорта на Хитачи в Азия (за където е предназначен нашият модел климатик) ако искате да формулираме едно грамотно запитване към тях относно дефроста и да им го пратя.
    Ако сте за, нека колегите, които разбират от климатична техника да формулират нещо.

При -8 климатика си прави дефрост без да е заскрежено тялото.

Някой реши ли проблема с включването на робота за самопочистване. Ръчно като натисна бутона нищо не става. Включва се около 23:00ч.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

няма смисъл .. пътя е извървяван с друга марка ,ще те препратят към европейското подразделение ,те пък към представителя за БГ, който ще ти каже че всичко е ок с климатика

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2011

.......
    Този пост е редактиран от ^Rokera^; 02-01-16 в 11:32.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    няма смисъл .. пътя е извървяван с друга марка ,ще те препратят към европейското подразделение ,те пък към представителя за БГ, който ще ти каже че всичко е ок с климатика
    Не мисля. Този мейл го имам точно от кореспонденция. Пък и няма какво да губим. Ако отговорят ОК. Ако не отговорят - толкова по-зле за тях. В момента производителите са малко изнервени заради проблемите на VW, така ще мисля, че ще бъдат отзивчиви.

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Хайде давайте всички проблеми с точни данни по всички параметри, за да формулираме обосновано писмо.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

За мен единствения проблем е ,че дефроства по време т.е. реално липсва дефрост алгоритъм или той не сработва по някаква причина ,това което са направили може да се реализира без нито един датчик освен този за външна температура и е крайно неподходящо за висок клас климатик . Други забележки нямам аз ,топли яко ,тих е

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 63 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS-D14EX2 или Hitachi RAS-D14EX3
    От bebka във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 22:07
  3. Hitachi Малайзия или Hitachi RAS/RAC-35YH4 (Китай)
    От conan във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 19-09-10, 17:42
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 vs. Hitachi RAS/RAC-E08H2 vs. Osaka CH-09-LBP inv.
    От titan_83 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 37
    Последно: 12-01-09, 20:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе