Страница 29 от 63 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 939
Like Tree330Одобрявам

Hitachi 35 PSA/WSA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Hitachi 35 PSA/WSA

Е това вече е друга работа. Как може датчика да е "нарисуван" на едно място, но всъщност да е монтиран на друго? Това тотално променя всичките ми умозаключения по темата...

Ето един пример, къде е монтиран на коравите термопомпи, които запазват номинал до -15, страница 158. Ако ви е интересно прочетете и за дефроста, който има два режима (единия дефрост е много интересен) на страница 89 и 90:

http://www.climamarket.bg/wp-content...-CAP-912kW.pdf

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Между другото при мене единия Samsung външния въздушен датчик му е долепен до питата,ако няма скреж по нея и минус 10 да е,не прави дефрост със дни,на другия е на около 5 см от питата и е сложен в шлаух,и климатика при минус 2,3 надолу размразява на около 2,5 часа без да има скреж.Не знам дали има връзка с дефроста това,но ми е интересно на Хитачито как е ,и дали ако се долепи до питата ще се оправят нещата.
    При тия долепените проблемът беше, че при скреж се заскрежаваше и датчика.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Hitachi 35 PSA/WSA

може наистина първо това да се пробва със сигурност има връзка между двата датчика и колкото по-голяма е температурната разлика се задейства дефрост.
    Да там отзад се намираше където не е на фокус снимката на 4-5 ред се пада.Аз отначало го бях сложил по средата на топлообменика, като пак дефростите намаляха, но реших да пробвам как ще е и на входа на топлообменика, където си го дават по сервизните документи и от миналата година си стои там в началото, където съм посочил.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Според мене истинския тест предстои,а именно как ще се представя при снеговалеж/влага/мъгла ,ако тогава размразява добре ,не е проблем че в сухото време спирал за по 5 мин. през час.В момента във Варна вече е ,минус 8 със снежна виелица.При такова врме,моя размразява за максимално зададеното време ,което е 10 или 12 мин,напъване на компресора и после докато тръгне и минават около 16 мин,от спиране до тръгване.Но няма как,при яко заскрежена пита е така,поне стопява всичко,само дето за това време,стаята ми изстива поне с 1 гр.

5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Според мене истинския тест предстои,а именно как ще се представя при снеговалеж/влага/мъгла ,ако тогава размразява добре ,не е проблем че в сухото време спирал за по 5 мин. през час.В момента във Варна вече е ,минус 8 със снежна виелица.При такова врме,моя размразява за максимално зададеното време ,което е 10 или 12 мин,напъване на компресора и после докато тръгне и минават около 16 мин,от спиране до тръгване.Но няма как,при яко заскрежена пита е така,поне стопява всичко,само дето за това време,стаята ми изстива поне с 1 гр.
    Точно така, като гледам тази нощ ще си е изпитание за машините. Пускай после инфо как са нещата.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тука удари голям сняг и е -12 .. за сега не виждам проблем с машинката ,топли си .. утре ще видим дали е натрупал някакъв лед
    Mega, AC_From_Hell и ruuni9 харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2009

...сега си погледнах термометъра и се изненадах- минус 3° в Бургас....по обед беше минус 6-7°...сняг- 4-5санта с вятър...

8.  

9. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Да, и във Варна малко се вдигна температурата. Сутринта беше към -10, сега е -4 или -5.

10. Тук е от
    Jan 2016

.....
    Този пост е редактиран от toplincho; 05-01-16 в 01:26.

11. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Чат пат същата работа като при ПСА. Как е с консумацията?

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

абе поглеждате ли си филтрите ? аз съм го зарязал да чисти сам но днес реших да погледна тия допълнителните малките в какво състояния са .. та като ги извадиш от дупката се виждат тия основните и през тях следва да виждаш тавана - да ама не .. моите се оказаха направо замазани с мазнотия ( в помещението се готви ) ,отворите им са изключително малки и е много лесно да се замажат от дори и малко маслени изпарения .. язък ,в най големите студове се е мъчела машината ,измих ги с обезмаслител светнаха и въздушния поток силно се увеличи аз се чудя напоследък какво е това форсиране на максимален вентилатор викам си зор вижда машинката за това ..
    bobovo, DUNDURMA, mirandi и 2 други харесват това.

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Всичко е индивидуално. Аз не съм много далеч от теб и климатичните условия баха доста сходни, та единия ми ПДР от сутринта до 12:30ч. вечерта се дефроства 3 пъти, а другия не размрази дори веднъж.

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Да. Много е индивидуално. В Пловдив, Петрич и Пазарджик може и да не дефростват тия климатици, но и на мен PDR-a вчера ми дефростваше през час, пък уж беше от друго измерение.
    spas.slavchev одобрява това.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Хайде в темата да се дискутира конкретния модел. За дефрости и други подобни има друга тема.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аруба, модела не е виновен, нефелна е машината ти май.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Днес е по топло и вдигнах капака на външното да огледам .. на първо четене датчика за дефрост си е на мястото както е по сервизно - на тръбичката след EEV преди да влезе в топлообменника ... това е лоша новина .. хубавата е ,че платката е с елементите нагоре и може да се огледа/замери което ще се случи при по подходящо време ,в момента експериментирам с температурен датчик допрян до топлообменника ,но резултати ще има довечера че сега е над нулата ..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 63 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS-D14EX2 или Hitachi RAS-D14EX3
    От bebka във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 22:07
  3. Hitachi Малайзия или Hitachi RAS/RAC-35YH4 (Китай)
    От conan във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 19-09-10, 17:42
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 vs. Hitachi RAS/RAC-E08H2 vs. Osaka CH-09-LBP inv.
    От titan_83 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 37
    Последно: 12-01-09, 20:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе