Звънни и пиши, да не се сбутаме на телефона.
Много тихо в тая тема. Хитака е голям змей ,бичи и това е.Последните 24 часа е направил 2 дефроста ( с нужда ) ,снощи и днес на обяд.В момента е виелица и -13-14-консумация не му меря ,но предполагам 700-900 вата си ги лапа средно в 27 квадрата.
Този пост е редактиран от avenger; 08-01-17 в 10:52.
Наистина, като падна под -5°, никакви отзиви няма от хитаците. Може би на другите хитачитата са подкарали дефростите на 50 минути и вече са замръзнали от студ, затова е толкова тихо в темата.
Алекси, твоя 25 PSA в какво помещение(колко квадрата) беше монтиран? При -13 предполагам, че изкарва гореща струя?
Сега прочетох на едно място, че скроловете нагрявали фреона повече в сравнение с роторните компресори, което при ниски температури на отопление е предимство .
В 27 квадрата е ,поддържам 23-24°.Мда духа си горещо, колко не съм мерил, но струята е доста топла предвид големите топлозагуби в момента в това помещение ,за които помагат доста и силния вятър ,и ниските температури, а и отдолу няма никой, че и си е отворил прозореца човека ,да се проветрява докато го няма.
Този пост е редактиран от avenger; 08-01-17 в 10:53.
При мен е същото, работи над киловат, дефрост към 5-6 сутринта и един към 21. Това е засега.
Какво замръзване на ХИТАЧИ бре, 10Н2 работи като пушка, в тоя сух студ за цял ден реши два пъти да дефроства, сух е като бебешко дупе.
Ако не е проблем, някой да запише процедурата по дефрост на PSA/WSA ще съм му много благодарен.
Има я в сервизното ,ама ако не ти харесва как дефроства, ми пиши лс да го излекуваме няма да го познаеш.
Този пост е редактиран от avenger; 13-01-17 в 18:34.
Не бях точен. Искам клип, за да чуя какви шумуве/звукове издават и да го съпоставя с моя. Ако има разлика ще пиша на Евис и с отговора при КЗП.
Моя климатик за година и половина ако е работил и 3 месеца пак е добре.
Този пост е редактиран от fantoms; 13-01-17 в 17:33.
Чува се едно леко шуртене, не виждам никаква драма в това. При теб как е?
Съвсем нормални са дефростите като шум - няма пуфтене и форсиране ,отначало се чува шум от фреон повечко и това е ,за съжаление надали ще имам възможност скоро да ти направя клип че моя за тая зима е направил 4-5 дефроста общо от които хванах два .. много трудно заскрежава тая машина как са го постигнали не знам .. хем работи натоварен при мене.
В интернет гледах един дефрост и при всяка смяна на режимите отначало има едно бръмчене като трактор. Това май е заради липсата на клапани при скрола.
Гледал си клипчето на Фантома, неговата бройка нещо явно и има. Склонен съм да мисля, че причината е кадърен монтаж...
Ако дефроства през няколко дена или повече, като има нужда само а като знам моето хитачи wx8 колко трудно заскрежава, а WSA с този голям топлообменик ще заскрежава още по-малко, тогава и да са шумни дефростите няма значение.