Нито моята, нито машините от тази тема са в състояние да постигнат тази глупост. Има повече от 30 куб.м. единична тухла за темпериране, отделена с мижава 6 см. външна изолация. По логиката на съфорумниците, би трябвало да бодна някаква 24-ка
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Почвам да си мисля, че тук пишат откровени тролове... Хора, които нямат моделите, в чиято тема пишат, хора които нямат наблюдения над работата им, хора без достатъчни познания по климатичната техника, хора пишещи глупости, и т.н.
Имам конкретния модел от почти 3 седмици. Напоследък в Русе Темп вечер пада до -4 градуса и се почнаха прословутите дефрости...
В това време при зададена 24 градуса харчи около 450 W на час, като цяло при зададена 22 градуса харчи по около 250 W на час. След 22 часа си го пускам на 24-25 градуса.
Вече бях писал назад през колко време са дефростите, ето още малко инфо за 3 от дните:
Час - Интервал до последващ дефрост
00:07 -1h 14 m. /-1 градуса
01:21 -1h 17 m.
02:38 -1h 24 m.
04:02 -1h 36 m. /-3 градуса
05:38h
22:37-48m
23:25-48m
00:13-51m
01:04-49m
01:53-51m
02:44-50m
03:34-49m
04:23-51m
05:14-49m
06:03
20:48-52m
21:40-48m
22:28-49m
23:17-48m
00:05-51m
00:56-51m
01:47-50m
02:37
Както виждате не са на 40 минути. Другото важно нещо според мен е това, че ДЕФРОСТИТЕ ТРАЯТ САМО 4 МИНУТИ И ВЪНШНОТО ТЯЛО НЕ Е МН ШУМНО, а в стаята не се чува външното (имам остъклена тераса, не е с PVC дограма). Шумът на външното е едно приглушено бучене за 30 сек. и толкова. През това време външното е шумно колкото хладилник и по-тихо от микровълнова фурна. Изобщо не ми пречи на комфорта, не съм се събуждал от шумен дефрост, имам 4 метра тръбен път и шумът от вътрешното тяло не е голям... Аз лично нямам никакъв проблем с дефростите.
Няколко етажа над моят има климатик Daikin, който днес през деня (+3 градуса някъде) му беше замръзнала питата отстрани и отдолу, нз колко дупки за оттичане има, но водата му се стичаше само от 1 място... при продължителни - темп може да му се случи случка, нз. Няма смисъл да пояснявам, че по моя нямаше грам скреж (огледах го добре отвсякъде).
С вентилатора на 1 и 2-ра степен ми е мн комфортно, на 3-та вече се чува ясно. Даже ми е кеф, като го усещам че работи, сиг съм единствения. :D
Засега никакви проблеми с тоя модел. Изчел съм темата почти изцяло, оплаквания почти няма.
Изчетох и доста от темите за моделите на Toshiba, Panasonic, MHI - верно има доста модели, но ми стана ясно, както и на вас ако не си кривите душата, че при другите модели има далеч повече проблеми и дразнения, а и Хитачито е почти без аналог като качество за тия пари (взех го за 1200 лв. с вкл. монтаж)................ Така че стига сте си измисляли и теоретизирали за глупости и спрете да се излагате. Пет страници глупости за "големите проблеми" с дефроста!
Ето един проблем - клапите за странично насочване на струята не са ефективни, ефекта им е доста малък.
Този пост е редактиран от MistaMasta; 23-12-17 в 21:28.
Явно си нямат друга работа и се чудят къде да пишат. Като се погледне кои пишат тук се забелязва, че нито един няма въпросната машина но е плюе яко на корем. Вечер моя го държа на 23 градуса, когато с жената сме в хола. Към 23 часа отиваме в спалнята и го нагласям или на 20 или на 21 градуса. Докато сме в хола само веднъж направи дефрост от тези 4минутните През останалото време работи в он/офф. През ноща може и да прави дефрости, но през това време спим и реално не ме вълнуват, дали ги прави на 40 минути или 1 час. Това, което ми харесва е, че държи точно температурата с разлика до половин градус. Не е перфектния климатик, но не е и дървото, което се опитват да го изкарат.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Алекси, пак се вживяваш твърде много. Не ти ли казах, че перфектен климатик не съществува? Накрая като минеш на парно ще го схванеш.
Тези данни не си ги измислям, приятелчетата ти от хитачи са ги дали в сервизните. Разтърси се, прочети и сам ще се убедиш, че не те лъжа.
Между другото, интервалите при хитачитата са различни за всеки модел и капацитет. Даже някои обикновени модели имат по-сносни времена примерно по 60-90 минути в зависимост от топла/студена зона. Конкретно при 25psb няма топли/студени зони, всичко са го ударили на ~ 40 мин. Вероятно заради големия топлообменник производителите са решили да се застраховат.
Щом като си успял да го излъжеш да не ти дефроства често - хубаво, радвам се за теб.Стига си се нервил.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 23-12-17 в 21:55.
Много глупости се изписаха, ето инфо за датчиците на хитачи . Дефроста започва при разлика между двата датчика тръбен и за околна температура на външното тяло. Просто са нагласени разликата да е малка затова често прави дефрост на минималното време което е 40-50мин. Това в сервизните изобщо не е целия алгоритъм! Имам 25 wx8 който правеве и той на 50мин винаги под 0 но от 2 години си е излекуван и си прави дефрости много рядко. hitachi 10HA пък без да е пипан изобщо си прави дефрости само като заскрежи може и с дни да не прави под 0 градуса.
Това предполагам специално за Джак го пишеш ,щото другите го знаем, ма човека е спец по всякви клими без да е отварял горен капак на външно тяло.
Този пост е редактиран от avenger; 27-12-17 в 12:23.
Тезо 1000 вата не са ли далеч над номинала на машината?
На коя степен на вентилатора на вътрешното тяло е когато работи на 1000 вата? Мисълта ми е, че ако рабохи на голяма мощност компресора би трябвало и вентилаторите да духат здраво за да осигурят нужния топлообмен.
Би било редно да изместите дискусията в правилната тема, която е за всички хитачита. Тук е желателно да се коментира модела за който е темата.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 27-12-17 в 12:23.