Страница 21 от 78 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 1166
Like Tree963Одобрявам

Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Имам RAS-13G2KVP-E в 72 куб.м. / 25,5 кв.м. помещение, който работеше с около 1100W миналия юли (над 40°С навън, вътре работеща фурна, котлон, телевизор и т. н.) и с до около 900W през най-големите миналогодишни студове (под -15°C). Смея да твърдя, че проблем с комфорта нямаше. А съм много претенциоцен на тази тема Поддържам 25°С лятото и 22°С зимата, с редки отклонения.
    dodo, обърни температурите, зимата 25, лятото 22 и ти признавам и климатиците и тебе.

2.  

3. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    dodo, обърни температурите, зимата 25, лятото 22 и ти признавам и климатиците и тебе.
    Господа вашите машини са различни от модела за който тук.Но все пак идват празници,така че Наздраве.
    Stankov85 одобрява това.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    При хитаците интервалите са: ≧0℃, до -5°, и ≦-10℃. Написали са го в сервизните им. При 25psb подобен като на Алекси и на трите им съответства едно и също време ~ 40 min. Сам сметни от минус 10 надолу при колко градуса разликата ще надвиши 6.
    Ако решиш да ги напънеш на макс може и още при - 10 да зациклят, защото външната пита ще изстива повече и разликата ще се увеличи.
    На минимум и на средни натоварвания сигурно няма да имат проблем.
    ти си един дървен философ дето е виждал мултицет и принципна схема само на картинка , за това е безпредметно да се спори с тебе ..

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Нито моята, нито машините от тази тема са в състояние да постигнат тази глупост. Има повече от 30 куб.м. единична тухла за темпериране, отделена с мижава 6 см. външна изолация. По логиката на съфорумниците, би трябвало да бодна някаква 24-ка

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    milanov одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017
    Живее в
    Русе

Почвам да си мисля, че тук пишат откровени тролове... Хора, които нямат моделите, в чиято тема пишат, хора които нямат наблюдения над работата им, хора без достатъчни познания по климатичната техника, хора пишещи глупости, и т.н.
    Имам конкретния модел от почти 3 седмици. Напоследък в Русе Темп вечер пада до -4 градуса и се почнаха прословутите дефрости...
    В това време при зададена 24 градуса харчи около 450 W на час, като цяло при зададена 22 градуса харчи по около 250 W на час. След 22 часа си го пускам на 24-25 градуса.
    Вече бях писал назад през колко време са дефростите, ето още малко инфо за 3 от дните:
    Час - Интервал до последващ дефрост

00:07 -1h 14 m. /-1 градуса
    01:21 -1h 17 m.
    02:38 -1h 24 m.
    04:02 -1h 36 m. /-3 градуса
    05:38h

22:37-48m
    23:25-48m
    00:13-51m
    01:04-49m
    01:53-51m
    02:44-50m
    03:34-49m
    04:23-51m
    05:14-49m
    06:03

20:48-52m
    21:40-48m
    22:28-49m
    23:17-48m
    00:05-51m
    00:56-51m
    01:47-50m
    02:37

Както виждате не са на 40 минути. Другото важно нещо според мен е това, че ДЕФРОСТИТЕ ТРАЯТ САМО 4 МИНУТИ И ВЪНШНОТО ТЯЛО НЕ Е МН ШУМНО, а в стаята не се чува външното (имам остъклена тераса, не е с PVC дограма). Шумът на външното е едно приглушено бучене за 30 сек. и толкова. През това време външното е шумно колкото хладилник и по-тихо от микровълнова фурна. Изобщо не ми пречи на комфорта, не съм се събуждал от шумен дефрост, имам 4 метра тръбен път и шумът от вътрешното тяло не е голям... Аз лично нямам никакъв проблем с дефростите.
    Няколко етажа над моят има климатик Daikin, който днес през деня (+3 градуса някъде) му беше замръзнала питата отстрани и отдолу, нз колко дупки за оттичане има, но водата му се стичаше само от 1 място... при продължителни - темп може да му се случи случка, нз. Няма смисъл да пояснявам, че по моя нямаше грам скреж (огледах го добре отвсякъде).
    С вентилатора на 1 и 2-ра степен ми е мн комфортно, на 3-та вече се чува ясно. Даже ми е кеф, като го усещам че работи, сиг съм единствения. :D
    Засега никакви проблеми с тоя модел. Изчел съм темата почти изцяло, оплаквания почти няма.
    Изчетох и доста от темите за моделите на Toshiba, Panasonic, MHI - верно има доста модели, но ми стана ясно, както и на вас ако не си кривите душата, че при другите модели има далеч повече проблеми и дразнения, а и Хитачито е почти без аналог като качество за тия пари (взех го за 1200 лв. с вкл. монтаж)................ Така че стига сте си измисляли и теоретизирали за глупости и спрете да се излагате. Пет страници глупости за "големите проблеми" с дефроста!
    Ето един проблем - клапите за странично насочване на струята не са ефективни, ефекта им е доста малък.
    Този пост е редактиран от MistaMasta; 23-12-17 в 21:28.
    necata2, splendor и Genadi80 харесват това.

7. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от MistaMasta Виж публикацията
    Почвам да си мисля, че тук пишат откровени тролове... Хора, които нямат моделите, в чиято тема пишат, хора които нямат наблюдения над работата им, хора без достатъчни познания по климатичната техника, хора пишещи глупости, и т.н.
    Имам конкретния модел от почти 3 седмици. Напоследък в Русе Темп вечер пада до -4 градуса и се почнаха прословутите дефрости...
    В това време при зададена 24 градуса харчи около 450 W на час, като цяло при зададена 22 градуса харчи по около 250 W на час. След 22 часа си го пускам на 24-25 градуса.
    Вече бях писал назад през колко време са дефростите, ето още малко инфо за 3 от дните:
    Час - Интервал до последващ дефрост

00:07 -1h 14 m. /-1 градуса
    01:21 -1h 17 m.
    02:38 -1h 24 m.
    04:02 -1h 36 m. /-3 градуса
    05:38h

22:37-48m
    23:25-48m
    00:13-51m
    01:04-49m
    01:53-51m
    02:44-50m
    03:34-49m
    04:23-51m
    05:14-49m
    06:03

20:48-52m
    21:40-48m
    22:28-49m
    23:17-48m
    00:05-51m
    00:56-51m
    01:47-50m
    02:37

Както виждате не са на 40 минути. Другото важно нещо според мен е това, че ДЕФРОСТИТЕ ТРАЯТ САМО 4 МИНУТИ И ВЪНШНОТО ТЯЛО НЕ Е МН ШУМНО, а в стаята не се чува външното (имам остъклена тераса, не е с PVC дограма). Шумът на външното е едно приглушено бучене за 30 сек. и толкова. Шумен е колкото хладилник и по-тих от микровълнова фурна. Изобщо не ми пречи на комфорта, не съм се събуждал от шумен дефрост, имам 4 метра тръбен път и шумът от вътрешното тяло не е голям... Аз лично нямам никакъв проблем с дефростите.
    Няколко етажа над моят има климатик Daikin, който днес през деня (+3 градуса някъде) му беше замръзнала питата отстрани и отдолу, нз колко дупки за оттичане има, но водата му се стичаше само от 1 място... при продължителни - темп може да му се случи случка, нз. Няма смисъл да пояснявам, че по моя нямаше грам скреж (огледах го добре отвсякъде).
    С вентилатора на 1 и 2-ра степен ми е мн комфортно, на 3-та вече се чува ясно. Даже ми е кеф, като го усещам че работи, сиг съм единствения. :D
    Засега никакви проблеми с тоя модел. Изчел съм темата почти изцяло, оплаквания почти няма.
    Изчетох и доста от темите за моделите на Toshiba, Panasonic, MHI - верно има доста модели, но ми стана ясно, както и на вас ако не си кривите душата, че при другите модели има далеч повече проблеми и дразнения, а и Хитачито е почти без аналог като качество за тия пари (взех го за 1200 лв. с вкл. монтаж)................ Така че стига сте си измисляли и теоретизирали за глупости и спрете да се излагате. Пет страници глупости за "големите проблеми" с дефроста!
    Ето един проблем - клапите за странично насочване на струята не са ефективни, ефекта им е доста малък.
    Явно си нямат друга работа и се чудят къде да пишат. Като се погледне кои пишат тук се забелязва, че нито един няма въпросната машина но е плюе яко на корем. Вечер моя го държа на 23 градуса, когато с жената сме в хола. Към 23 часа отиваме в спалнята и го нагласям или на 20 или на 21 градуса. Докато сме в хола само веднъж направи дефрост от тези 4минутните През останалото време работи в он/офф. През ноща може и да прави дефрости, но през това време спим и реално не ме вълнуват, дали ги прави на 40 минути или 1 час. Това, което ми харесва е, че държи точно температурата с разлика до половин градус. Не е перфектния климатик, но не е и дървото, което се опитват да го изкарат.

Sent from my Power_2 using Tapatalk
    necata2 одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията
    Явно си нямат друга работа и се чудят къде да пишат. Като се погледне кои пишат тук се забелязва, че нито един няма въпросната машина но е плюе яко на корем. Вечер моя го държа на 23 градуса, когато с жената сме в хола. Към 23 часа отиваме в спалнята и го нагласям или на 20 или на 21 градуса. Докато сме в хола само веднъж направи дефрост от тези 4минутните През останалото време работи в он/офф. През ноща може и да прави дефрости, но през това време спим и реално не ме вълнуват, дали ги прави на 40 минути или 1 час. Това, което ми харесва е, че държи точно температурата с разлика до половин градус. Не е перфектния климатик, но не е и дървото, което се опитват да го изкарат.

Напълно съм съгласен с теб.

Sent from my Sony Xperia Z3

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Алекси, пак се вживяваш твърде много. Не ти ли казах, че перфектен климатик не съществува? Накрая като минеш на парно ще го схванеш.
    Тези данни не си ги измислям, приятелчетата ти от хитачи са ги дали в сервизните. Разтърси се, прочети и сам ще се убедиш, че не те лъжа.
    Между другото, интервалите при хитачитата са различни за всеки модел и капацитет. Даже някои обикновени модели имат по-сносни времена примерно по 60-90 минути в зависимост от топла/студена зона. Конкретно при 25psb няма топли/студени зони, всичко са го ударили на ~ 40 мин. Вероятно заради големия топлообменник производителите са решили да се застраховат.
    Щом като си успял да го излъжеш да не ти дефроства често - хубаво, радвам се за теб.Стига си се нервил.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 23-12-17 в 21:55.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    Напълно съм съгласен с теб.

Sent from my Sony Xperia Z3
    Казвал съм го и преди .
    Няколкото човека пишещи наляво и на дясно имат интерес да хвалят една марка / модел и да плюят по други.
    Не се отнася за всички пишещи ( има и любители ) .....групата на шаро
    Genadi80 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение

Много глупости се изписаха, ето инфо за датчиците на хитачи . Дефроста започва при разлика между двата датчика тръбен и за околна температура на външното тяло. Просто са нагласени разликата да е малка затова често прави дефрост на минималното време което е 40-50мин. Това в сервизните изобщо не е целия алгоритъм! Имам 25 wx8 който правеве и той на 50мин винаги под 0 но от 2 години си е излекуван и си прави дефрости много рядко. hitachi 10HA пък без да е пипан изобщо си прави дефрости само като заскрежи може и с дни да не прави под 0 градуса.
    Kasap одобрява това.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Това предполагам специално за Джак го пишеш ,щото другите го знаем, ма човека е спец по всякви клими без да е отварял горен капак на външно тяло.
    Този пост е редактиран от avenger; 27-12-17 в 12:23.
    Aleksandars одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Re: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Много глупости се изписаха, ето инфо за датчиците на хитачи . Дефроста започва при разлика между двата датчика тръбен и за околна температура на външното тяло. Просто са нагласени разликата да е малка затова често прави дефрост на минималното време което е 40-50мин.

И като увеличаваш разликата от 2 на 6 градуса, за да не ти дефроства по време, от -10° надолу при колко градуса разликата ще надвиши 6?? Или викаш няма значение, да не питам такива подробности.
    Може да не ми отговаряш, отговори на Алекси, той е по мултицетите.

16. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    защо да не е комфортно ? тоя въпрос само собственик на Фуджицу може да го зададе ......
    Тезо 1000 вата не са ли далеч над номинала на машината?
    На коя степен на вентилатора на вътрешното тяло е когато работи на 1000 вата? Мисълта ми е, че ако рабохи на голяма мощност компресора би трябвало и вентилаторите да духат здраво за да осигурят нужния топлообмен.

17. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Би било редно да изместите дискусията в правилната тема, която е за всички хитачита. Тук е желателно да се коментира модела за който е темата.

Genadi80 одобрява това.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията
    Тезо 1000 вата не са ли далеч над номинала на машината?
    На коя степен на вентилатора на вътрешното тяло е когато работи на 1000 вата? Мисълта ми е, че ако рабохи на голяма мощност компресора би трябвало и вентилаторите да духат здраво за да осигурят нужния топлообмен.
    Таман на номинала на компресора е ,а до 2200 вата, което е макса, има още мноого .. степента е 3та примерно, ( която отговаря на 2ра при фуджицу като духане и шум ).
    Този пост е редактиран от avenger; 27-12-17 в 12:23.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 78 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 04-09-18, 20:07
  2. Мнение за климатик HITACHI RAS/RAC-E10HB
    От nicci във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 20-11-16, 12:06
  3. мнение за Hitachi RAK50PEB/RAC50WEB ECONOMY
    От pastir във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 5
    Последно: 16-06-15, 15:07
  4. HITACHI RAS/RAC-E14H3 Мнение
    От bblack във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 107
    Последно: 16-12-13, 13:50
  5. Hitachi RAS-5182 18-ка моля за мнение?
    От tigara_85 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 8
    Последно: 02-10-12, 12:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе