Тази изолация по цялата дължина на кондензния маркуч ли трябва да е? При мен върви заедно с тръбите и всичко е увито с бяла лента, но на пипане върху него няма изолация, както се усеща върху тръбния път.
Евентуално ако е това проблемът, то не би ли се проявил още миналото лято?
Става въпрос за изолацията която е върху фабричния кондензен маркуч.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Ми сигурно ги карате само на най-тихата степен за да кондензира отвън. Дайте им малко вятър че студеното остава вътре неиздухано и отвън се изпотява като шише мастика изкарано от хладилника
Нищо им няма на машинките според мен.
Този пост е редактиран от Mig82; 28-07-18 в 00:07.
И при Сергей се обзалагам че е така ...
Така се нагласят преоразмерени цепеници или такива, без функция "изсушаване". Във всички случаи си е проблем, освен ако хоризонталните клапи не са насочени вертикално (надолу).
Тъкмо влизам от работа в нас и проверих за конденз.Няма ,а машината си бачка днес 7 часа на вентилатор на макс.
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Незнам мен след една консултация тази една капка не ме притеснява след като не се появява постоянно.Дренажа отвън пикае здраво,все едно съм изпил няколко бири.Може би този проблем да се появява при висока влажност,не се знае.Вечер въпросната машина работи по цяла нощ,като например от снощи си е кретала на 23 градуса на първа степен на вентилатор и днес сутринта нямаше,след няколко часа почивка и после пак работи няма следи от конденз,
Преди малко пак съм го пуснал и утре ще видя как ще е.
П.С. Трябва да започна да взимам пари на коншийте че им мия прозорците безплатно
Конвенционалките, в режим изсушаване си бачщат с към 3 киловата "минимум", на минимален вентилатор и 82% влажност, ма не капят Хем затлачени с гняс, ма де да знам
Един самсунг се коментираше някъде, където даже затваряше клапата. Някакво решение ще да са измислили за да не текне като лейка.
Тоя самсунг ще е най-добре щото целия панел е надупчен и темп.около вътрешното тяло ще е мн.близка до тази под капака.
А за додовите конвенционалки , изпаритела ти е завит с олекотено юрганче , самия изпарител е фугиран/затикан - колко ли студ да отиде до предния панел. А и 3кв. може да са бацали като нови , ако са фъснати малко , отделно дебитите едва ли са толкова слаби .... правени са преди ерата на минимизирането
Как да ти кажа, дъртата девятка, в 20 квадрата неизолирано бетонно стайче, тип албански бункер на средата на поле, сваля температурата от 28°С на 20°С за няма и 4 часа. Муати като маче у дирек lmca, незнайно с колко фреон из тръбичките му. Малко е поочупен, клапите се фиксират с тоалетна хартия, ма бива!