Страница 64 от 78 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 1166
Like Tree963Одобрявам

Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение

Това по 4 - една 24-ка чиго или нещо подобно. На решетката на перката се бяха запълнили отворите даже.

2.  

3. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Твърде вероятно е да се окаже неизгодно и за потребителя! Пазарджишки говеда-монтажници ми монтираха дайсейкай 5, като не бяха закачили долната дясна щипка на вътрешното тяло за базата. Пластмасовата конзола беше счупена и усукана. Забелязах го, като разглобих капаците за почистване. Оправих щипката и освободих пластмасовата конзола, след сглобяването, уж всичко си дойде на мястото. Но за 3 години работа в усукано състояние, шийката на турбината си беше направила легло във втулката, в следствие на което започна яко свирене, подобно на хлабав генераторен автомобилен ремък, комбиниран с разреден акумулатор. Наложи се да изместя аксиално турбината, за да мога да го ползвам. Втулката ми е шкарто, нови няма! Така че човекът хубаво да си направи сметката, определено вътрешното тялоэе усукано.
    Имаш една втулка подарък за Коледа, от мен![emoji41]

Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
    dodo_pv, bobovo, Rumb@ta и 3 други харесват това.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

в тия мъгли е нормално ,да не ви снимам тошибата от подписа ми - ледено блокче е както всяка година ( преди 2г изкриви тавата леда и сега си е крив целия климатик ) ,добре ,че е 16ка че се справя с помещението

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Pazo799 Виж публикацията
    На връщане от работа видях на ъгъла на блока едно Хитачи, не знам дали е същия модел като моето, но имаше доста заледен вид. В Русе си остава все така студено и мъгливо.
    Днес се стопли. -4 и няма мъгла, дайкина ми работи он-офф

6. Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Още първия ден намекнахме за монтажа, до сега трябваше да е разхвърлян, проверени шипките, потпуснати малко, проверка и наместване на пакета - ако е под напрежение малко да се отпусне, това на ръка се усеща, който също е от значение за положението на вътрешното и т.н.Тук с писане нищо няма да стане.
    Да, и аз още първия път като чух се обадих на продавача/монтажника. От тогава дойдоха 1 път след мнооого време, махнахме предните 2 пластмаси и после щеше уж да дойдат на другия ден - добре че си го монтирах обратно сам, щото иначе така щеше да си седи - не дойдоха, аз и не очаквах да дойдат...

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    И аз мислех да понамекна, че с писане по форуми тракането няма да се оправи. Разбра се вече, че не е нещо "нормално". Останалото зависи от монтажната фирма. Лошото за собственика е, че доколкото разбрах те не са се засилили да правят нещо особено. Без да разбирам си мисля, че би трябвало да се свали цялото вътрешно тяло. Да се ревизира задната планка, тръбите как седят и т.н. Но така работата отива почти като "нов" монтаж. А това не е никак изгодно на фирмата, защото е без пари, а си изисква време за работа.
    Оказа се че и с звънене на продавача/монтажника няма да се оправи. Затова писах тука, да се опитам нещо да си оправя сам, НИКОЙ няма да дойде да ми оправя нещо за което вече е зел пари и е забравил, и това за него е вече само разваляне на хатъра. Аз ако можех да ги направя тия всичките работи, щеше да ги направя отдавна, не ме мързи, просто не разбирам от такива неща, и знам много добре колко време и мъки ми отнема да си сменя гумите, кухненската батерия, и т.н. Затова предпочитам да платя на някой който му лепнат тия неща да го направи. Така ми е в главата - всеки да прави квото разбира, не секи сичко.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    Пусни видео да го видим и чуем.
    http://krasitrad.com/box/UzhasiHitachi.mp4
    тука трябва да се съедини четворката към mp, иначе не ми го прие.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    Пусни видео да го видим и чуем.
    http://krasitrad.com/box/UzhasiHitachi.mp4

4 трябва да е залепена към mp естествено

- - - - - - - - - -

Твърде вероятно е да се окаже неизгодно и за потребителя! Пазарджишки говеда-монтажници ми монтираха дайсейкай 5, като не бяха закачили долната дясна щипка на вътрешното тяло за базата. Пластмасовата конзола беше счупена и усукана. Забелязах го, като разглобих капаците за почистване. Оправих щипката и освободих пластмасовата конзола, след сглобяването, уж всичко си дойде на мястото. Но за 3 години работа в усукано състояние, шийката на турбината си беше направила легло във втулката, в следствие на което започна яко свирене, подобно на хлабав генераторен автомобилен ремък, комбиниран с разреден акумулатор. Наложи се да изместя аксиално турбината, за да мога да го ползвам. Втулката ми е шкарто, нови няма! Така че човекът хубаво да си направи сметката, определено вътрешното тялоэе усукано.
    Хубавото е че при мене няма още година даже. Белким се отсучи Ама за това някой трябва да я пипне.
    Този пост е редактиран от funfunfan; 05-12-18 в 22:38.

7. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Това на мен не ми прилича на пукане от температурни разширения.
    Genadi80 одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Такива се работят по законов ред. Подайте си официално рекламация и гледайте пред Вас да я запишат в книгата за рекламации. После срок 30 дни по закон и ако не-КЗП. Хората трябва да си научат и да си търсят правата. Другото решение е "Глок" и валериан.
    Genadi80 и Pazo799 харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Това трещене не спира ли по някое време ?

Като го усукваш на ръка пука ли пак ?

Сякаш е движеща тази част която пука , може и да е турбината ...

11. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от funfunfan Виж публикацията
    Да, и аз още първия път като чух се обадих на продавача/монтажника. От тогава дойдоха 1 път след мнооого време, махнахме предните 2 пластмаси и после щеше уж да дойдат на другия ден - добре че си го монтирах обратно сам, щото иначе така щеше да си седи - не дойдоха, аз и не очаквах да дойдат...

- - - - - - - - - -

Оказа се че и с звънене на продавача/монтажника няма да се оправи. Затова писах тука, да се опитам нещо да си оправя сам, НИКОЙ няма да дойде да ми оправя нещо за което вече е зел пари и е забравил, и това за него е вече само разваляне на хатъра. Аз ако можех да ги направя тия всичките работи, щеше да ги направя отдавна, не ме мързи, просто не разбирам от такива неща, и знам много добре колко време и мъки ми отнема да си сменя гумите, кухненската батерия, и т.н. Затова предпочитам да платя на някой който му лепнат тия неща да го направи. Така ми е в главата - всеки да прави квото разбира, не секи сичко.

- - - - - - - - - -

http://krasitrad.com/box/UzhasiHitachi.mp 4
    тука трябва да се съедини четворката към mp, иначе не ми го прие.

- - - - - - - - - -

http://krasitrad.com/box/UzhasiHitachi.mp 4

4 трябва да е залепена към mp естествено

- - - - - - - - - -

Хубавото е че при мене няма още година даже. Белким се отсучи Ама за това някой трябва да я пипне.
    Нещо линка е прецакан,качи го в youtube и после го качи тук.

П.С.Минала година имаше един потребител който имаше проблем само че с 9-ката на модела.Слем малко ходене по мъките и КЗП му върнаха парите.Мисля че ти си единствен който има оплаквания и може би некачествен монтаж.
    Кажи коя е фирмата монтирала машината?

12. Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    Нещо линка е прецакан,качи го в youtube и после го качи тук.

П.С.Минала година имаше един потребител който имаше проблем само че с 9-ката на модела.Слем малко ходене по мъките и КЗП му върнаха парите.Мисля че ти си единствен който има оплаквания и може би некачествен монтаж.
    Кажи коя е фирмата монтирала машината?
    Не е прецакан, просто трябва да съедините 4 към mp... иначе форума не ми прие линка. Файла е UzhasiHitachi.mp4 и се намира на http://krasitrad.com/box

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Това трещене не спира ли по някое време ?

Като го усукваш на ръка пука ли пак ?

Сякаш е движеща тази част която пука , може и да е турбината ...
    Не е нужно да го суча, отъкдето и да го допра, пука, най-пука като го пипам отстрани и долу на пластмасата към стената, отпред вдясно като натисна леко с пръст. Ама иначе си пука където и да пипнеш. А има и някво трещене отвътре. Подобен звук чувам като пипна леко черните насочващи перки отдолу в дупката - изчаткват като се опрат отзад. Трещенето спира, ама както казвам и в видеото, ако ми го направи това 4-5 пъти през нощта, това по 12 минути... значи се събуждам 5 пъти на 6 часа, сметни ми съня... А често от нерви после хептен не мога да заспа. На 100 години за първи ми се случи да ме боли глава, аз в живота ми не знаех кво е...

13. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Не е прецакан, просто трябва да съедините 4 към mp... иначе форума не ми прие линка. Файла е UzhasiHitachi.mp4 и се намира на http://krasitrad.com/box

- - - - - - - - - -

Не е нужно да го суча, отъкдето и да го допра, пука, най-пука като го пипам отстрани и долу на пластмасата към стената, отпред вдясно като натисна леко с пръст. Ама иначе си пука където и да пипнеш. А има и някво трещене отвътре. Подобен звук чувам като пипна леко черните насочващи перки отдолу в дупката - изчаткват като се опрат отзад. Трещенето спира, ама както казвам и в видеото, ако ми го направи това 4-5 пъти през нощта, това по 12 минути... значи се събуждам 5 пъти на 6 часа, сметни ми съня... А често от нерви после хептен не мога да заспа. На 100 години за първи ми се случи да ме боли глава, аз в живота ми не знаех кво е...
    Не се отваря видеото.

Поправка,видеото тръгна,но след малко ще го коментирам.

Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от Genadi80; 05-12-18 в 22:13.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Трябва да се издърпат наново тръбите, да се огънат, както трябва и да се изтеглят навън така, че вътрешното тяло да се окачи свободно на базата. Само човек с опит може да се справи. Не и този, който го е монтирал. Лятото може и да прокапе.
    Genadi80 одобрява това.

16. Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Русе

Трябва да се издърпат наново тръбите, да се огънат, както трябва и да се изтеглят навън така, че вътрешното тяло да се окачи свободно на базата. Само човек с опит може да се справи. Не и този, който го е монтирал. Лятото може и да прокапе.
    Не подценявам отговора ви, ама до лятото може и да не изкарам от нерви. А и лятото не го пускам въобще, на топло държа, и на студено, ама на минус 7... още не се научих...
    bobivg одобрява това.

17. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Не подценявам отговора ви, ама до лятото може и да не изкарам от нерви. А и лятото не го пускам въобще, на топло държа, и на студено, ама на минус 7... още не се научих...
    Явно има проблем при тръбите както каза колегата в предния пост.Като гледам в началото на видеото машината в е влязла в дефрост ,и не би трябвало да има тези пукания по време а този процес.
    Потърси отново тези от който си го купил

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Някои вътрешни пукат при дефрост. Нека човекът да хване с двете ръце отстрани вътрешното тяло и да опита леко да го повдигне нагоре. При правилно монтирана машина, трябва с лекота да се премества с около половин сантиметър (малко по-малко) нагоре и надолу. Трябва да стои окачено на базата, подобно на картина на пирон в стената.
    Genadi80 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 64 от 78 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 04-09-18, 20:07
  2. Мнение за климатик HITACHI RAS/RAC-E10HB
    От nicci във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 20-11-16, 12:06
  3. мнение за Hitachi RAK50PEB/RAC50WEB ECONOMY
    От pastir във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 5
    Последно: 16-06-15, 15:07
  4. HITACHI RAS/RAC-E14H3 Мнение
    От bblack във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 107
    Последно: 16-12-13, 13:50
  5. Hitachi RAS-5182 18-ка моля за мнение?
    От tigara_85 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 8
    Последно: 02-10-12, 12:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе