Вече модата е с по 2 ватметъра- един конрадски и един броадлинк/соноф.![]()
Имам следния случай - вчера гледам колко показва вградения електромер и какво да видя - 0 за текущия и 0 за предишния месец. И в момента пак си показва 0. Дайте съвети как да го накарам да тръгне?
Синхронизирай пак часовника от дистанционното с климатика. При РПЦ така се оправяше, но този електромер е бъгав и може пак да ти го направи.
Рестартирах го и взе, че се оправи. Просто жената направи едно дълго проверяване. Явно почивката през това време му се е отразила ползотворно.Монтиран е на 2ри на обяд, при непрекъсната работа до момента 318.5 разход за отопление на 35кв.м. две северни стаи в къща, намираща се в село Цалапица. Къщата си е доста студена.
Машината е шампион. За това помещение ти е необходима машина с номинал 5,6 киловата. Дала е среден разход от 450 вата на час за периода. Когато имаш проблем с вградения електромер е достатъчно да изключиш климатика от дистанционното и да го включиш, не е небходимо да минава някакво време.
the inquirer ,
По-натам ще сложа още една машина в кухнята, но засега ще отоплява само Хитачито. Мислех да отварям и Фуджитсу Нордика да му помага, обаче в трапезарията, където е Нордика, държа две кученца и вратата ще седи затворена. При това топло време, ясно е, че не е необходим номинал от 5.6. Много ми е интересно като падне температурата на 0 градуса и по-ниско как ще се справя.
- - - - - - - - - -
Вчера направих следния експеримент.
При външна температура от +1.9, зададох 16гр от дистанционното и изчаках, както е показано по-долу. Исках да видя как ще намалява температурата. Моля ориентирайте ме дали и колко са големи топлозагубите на помещението. Ето го резултата:
22.03ч при външна т от +1.9, в стаята е 23.3 градуса
22.07ч в стаята е 21.5 градуса
22.10ч в стаята е 21.1 градуса
22.11ч в стаята е 21 градуса
22.13ч в стаята е 20.9 градуса
22.16ч в стаята е 20.8 градуса
22.33ч в стаята е 20.2 градуса
23.03ч в стаята е 19.7 градуса, навън е +1.6 градуса
23.26ч в стаята е 19.4 градуса
23.32ч в стаята е 19.2 градуса
00.10ч в стаята е 18.8 градуса
00.56ч в стаята е 18.4 градуда;навън е +0.2 градуса
След това включих климатика. Разходът му, откакто е монтиран на 2.12 до сега е 337 KW/h. Отоплява 35 кв. м. или 100 куб. м. две северни стаи, без изолация, на втори етаж от 3 етажна къща. Етаж 1 и 3 не се отопляват,засега.
Поддържам 23 градуса в стаята.
Този пост е редактиран от achovd; 02-01-21 в 18:47.
За момента мога да потвърдя, че машината не прави излишни дефрости при положителни температури, обаче наваксва при такива от -1 до -5 и всеки час прави дефрост, от началото на който до момента, в който започва да духа отново, минават точно 5 мин. Питата е видимо чиста с невъоръжено око. Разходът е добър - съвсем малко по-голям от на Нордика, но пък топли двойно повече като обем, макар че и помещенията не са с еднакви топлозагуби - това на Нордика е с повече загуби на единица обем. Струята е винаги топла, което е голям плюс. Като мине гаранцията задължително тоя дефрост трябва да се лекува.
модвай го ,описал съм мода в темата за моя модел в подписа
По-скоро да пробва в темата на RPC-то.
Тъпо е RPD-то да го оправят, а тук не. Трябва към документацията да прикрепват и линк към форума, че може някои притежатели с години да си го търпят така. Предполагам, че дори и господин the inquirer ще се съгласи с мнението ми.