Не са написали максималната мощност, защото е много близка до номинала. Така ще лъсне че машината е натегната яко при по- ниски теператури. Машината е слаба и форсирана.
Машината е слаба и форсирана. Проектната и мощност е 2,5 kW.
Сега разбра ли защо не са написали максималната мощност?
Този пост е редактиран от Aleksandars; 11-06-22 в 07:38. Причина: Правопис
Имам Hitachi 25RPE. Не разбирам от проектни мощности, но тази зима една сутрин когато външната температура падна до минус 8 градуса Хитачито поддържаше зададената температура в стаята от 24 градуса с разход от 520 вата.Може да видите графиките за това как работи климатика за цялото денонощие в пост 82,като повдигнете графиката отдолу се виждат часовете.
Здравейте,
Почти съм сигурен, че въпросът не е за тук, но за да не пускам мнения в различни теми, а съм се насочил към RPE или airHome400...
Имам Hitachi 25RPD, oт което съм много доволен /макар и проблемите в началото/ и сега трябва да сложа климатик на село, с който да отоплявам две помещения, но имам и два въпроса:
1. Голяма ли е разликата между RPE /доколкото разбирам е почти същия като RPD/ модела и този, който рекламират сега, а именно аirHome 400? - въпроса е относно това, че ползвам седмичен таймер, ON/OFF много рядко съм го засичал, а за дефрост - никога не съм го "хващал" да прави. И не на последно място - че не си мести клапите при ON/OFF.
2. Дали 25-ца ще успее да се справи за преходният период преди зимата в двете помещения с отворена врата /няма да се живее зимата там, поне за сега/?
![]()
Легенда: в синьо са външни прозорци и врати, в кафяво са вътрешни врати. Къщата е без изолация, стената на която искам да сложа АС-то е северна, а прозорците са на юг. От другите страни има други помещения.
Този пост е редактиран от babatam; 28-09-22 в 10:18.
Вземай ,wpe доста по добър хардуер от този нов модел
дефрост прави при температура около нулата, когато има по-висока влажност, при снеговалеж - доста осезаемо.
25RPE е със много по добър хардуер а и външното тяло е със 10 кг по тежко от аirHome 400. Двата климатика имат и различна сезонна ефективност .
Здравейте, спрял съм се на тези два климатика за различни помещения, Hitachi RAK25RPE/RAC25WPE PERFORMANCE и RAK35RPE/RAC35WPE PERFORMANCE. Но монтажниците се опитват да ме обедят, че външните тела са много шумни. По скала от 1 до 10, ги определят на 8. Моля, ползващите на някой от моделите да сподели мнение. Благодаря.
Имам Hitachi RAK25RPE/RAC25WPE PERFORMANCE и външното му тяло не е много шумно. Когато стаята е темперирана външното тяло работи тихо. Трябва климатиците да са съобразени с помещенията в които ще работят. Ако сложите малък климатик в голямо помещение тогава той ще се форсира за да успее да постигне зададената температура ,компресора ще работи на максимум и съответно външното тяло ще е шумно.Изискайте от фирмата която ще ви го монтира минимум три метра тръбен път между външното и вътрешното тяло и вакумиране.
По тяхна препоръка 9-ка за стая 15 м2 с 8 см изолация, а 12-ка за 18м2 гараж с 10 см изолация. По стандарт слагали 2.5м тръбен път (и аз им казах за 3м.), вакумиране задължително правят. Като гледам показателите на други марки същия клас, шума го дават 46 dB, така че не виждам как точно хитачито са много по шумни от другите марки.
Комшията от 1я етаж смени парното с две Хитачита. Тракат като старата ми Мидея.