Страница 6 от 52 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2007

Re: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел.

Интересно, на мен един електро-техник ми каза, че неговият Samsung Inventer преди 2-3 години се е счупил когато е топлел при отрицателни температури.И той ме съветва да не го пускам когато падне под +3-4*
    За Samsung нищо чудно с оглед отзивите за марката, които могат да се прочетат не само в този форум. А Midea MSG-12HR работи безпроблемно до -7*C.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от alhio
    Midea MSG-12HR работи безпроблемно до -7*C.
    -7* по книга. На практика един колега изкара миналата зима без да го е спирал. Има и много други подобни твърдения. Моя е от месец. До година вече ще мога да изкажа и мои собствени впечатления

4. Тук е от
    Aug 2007

От 1 месец насам не го спираме нашия, работи денонощно и успява да стопли до 21* и 2-те стаи хол и спалня преходни.
    Знаете засега не е много студено още но все пак в София си имаше нощи с -6*С.
    И сметката за тока е съвсем прилична - на парно същото отопление май е 3 пъти по-скъпо.
    Аз съм доволна засега.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    -7* по книга. На практика един колега изкара миналата зима без да го е спирал. Има и много други подобни твърдения. Моя е от месец. До година вече ще мога да изкажа и мои собствени впечатления
    Не само на книга. При мидеа 12-ка има 2,03kW отдавана мощност при -7 градуса. Ако стаята не е голяма няма проблем да се отопляваш с него. В крайна сметка Панасоника има по-ниска мощност при -7 градуса. Само най-скъпия инвертор е доста по добре.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Не само на книга. При мидеа 12-ка има 2,03kW отдавана мощност при -7 градуса. Ако стаята не е голяма няма проблем да се отопляваш с него. В крайна сметка Панасоника има по-ниска мощност при -7 градуса. Само най-скъпия инвертор е доста по добре.
    В къщи най-голямата стая (хол 20кв) е и най-топла!!! Това дължа на едно остъкление на терасата. В спалните е по-хладно, въпреки че са с вътрешна изолация (12кв).

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    В къщи най-голямата стая (хол 20кв) е и най-топла!!! Това дължа на едно остъкление на терасата. В спалните е по-хладно, въпреки че са с вътрешна изолация (12кв).
    Изложението е по-важно. Моята тераса не е остъклена, но прилежашият и хол е най-топлата стая, защото е южно изложение и единствената външна стена с прозорец е към терасата.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Някой може ли да ми каже на midea msg-12hr при 2 градуса външна темп. и при стайна загрята до 22 градуса духа от шлузите на 5 см. разтояние 49-50 градуса на auto fun а на hige най силниа режим на fun духа с 44 градуса.Климатика ми е монтиран преди 2 дни.Според вас това нормално ли е ?

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Да. Перфектно е.

11. Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Някой може ли да ми каже на midea msg-12hr при 2 градуса външна темп. и при стайна загрята до 22 градуса духа от шлузите на 5 см. разтояние 49-50 градуса на auto fun а на hige най силниа режим на fun духа с 44 градуса.Климатика ми е монтиран преди 2 дни.Според вас това нормално ли е ?
    А с какъв термометър се мерят тия температури?

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

С всякакъв термометър се мерят.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Електронен. Имах един клиент гинеколог който след като монтирах климатика ме гледа че мерих температурата понеже се записва в гаранционната и час след монтажа ми се обади че изпадали сини пластинки и климатика не работи. А то той мерил градусите със стенния термометър и бръкнал по навътре и потрошил турбината. Ама гинеколог професионално изкривяване.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Искам да публикувам някои замервания, които току що направих. Климатика е мидея MSG12HR. Тръбен път 3,5 метра. Апартамента е панелка, 2-ри етаж, без тец в целия блок. Стаята е хол, 20кв, 3,4/5,8 метра, без външни стени, без изолация, със остъклена тераса, стара неуплътнена дървена дограма ("оригинална"). Вътрешното тяло е монтирано на дългата стена до прозореца и духа почти успоредно на дограмата. Една съседна отопляема спалня (заемаща 1/2 от дългата стена), неотопляем коридор (останалата част от същата дълга стена), неотопляема съседна стая (късата стена), другата дълга стена е вътрешна и дели съседен апартамент (незнам дали топлят). Незнам дали отдолу топлят, но определено не палят печка, нямат климатик. Освен климатика целия ден работи и един компютър. Измерванията ги правих с електронен термометър от мултицед (всички с един и същ), който отчита с точност до един градус. Зададена температура на климатика 23*, режим отопление, вентилатора на макс.(работи така повече от седмица). Измерванията ги правих в 18:30 часа.
    Външна температура 1*
    Изходяща темп. непосредствено пред вътрешното тяло 47*
    Температура, измерена на 10 см. от пода 18* (в другия край на стаята)
    Температура, измерена на 10 см от тавана 22-24*(в другия край на стаята)
    Температура, измерена на 70 см. от пода 21-22* (в другия край на стаята). На същото място имам и стар живачен термометър, скалата му е през 2* и показва 22*.
    Температура, измерена непосредствено до вътрешното тяло 22-25*(около 30 см. от тавана и 10 см странично от тялото. Включва при 22*)
    Разликата в градусите се влияе от това дали климатика работи или не!
    При тези условия външното тяло работи 2,05мин. и почива 3,40 мин. (това са средни стоиности от 3 последователни засичания, направих ги по цъкането, което се чува от едно реле във вътрешното тяло. Вътрешното тяло тръгва и спира малко по-късно.)

16. Тук е от
    Aug 2007

И аз мерих вчера, на 3 см от ламелката с менте термометър на който скалата му е до 60* - измерената темп на издухващата струя беше 44* при външна -3* и вътрешна 20* в отдалечения край на стаята по средата на височината, настройката е на 24* на ауто.
    Последен етаж панелен апартамент с изолация и сменена дограма и остъклен балкон.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Още малко инфо. Никакво отопление - 48 часа! (по погрешка спрях климатика от бушона...) Като се върнахме от село в хола беше 14*. Пускам мидеята на 20* и работи така 30 мин., след което вдигнах на 23*. За 1 час работа термометъра в другия край на стаята на 70 см от пода показва 20* (на моменти отчита 21*). Като пуснах климатика (11:20 часа) навън беше -2* (минус).

18. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от alpha_beta
    И аз мерих вчера, на 3 см от ламелката с менте термометър на който скалата му е до 60* - измерената темп на издухващата струя беше 44* при външна -3* и вътрешна 20* в отдалечения край на стаята по средата на височината, настройката е на 24* на ауто.
    Последен етаж панелен апартамент с изолация и сменена дограма и остъклен балкон.
    По-добре сложи вентилатора на макс! Един колега има мидея и без да иска (според него) го е бутнал на ауто! Взе да се полаква че не топлел.... После пак го върна на макс и каьа че има голяма разлика..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 52 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе