Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 85

Midea MSF6-12AR - заслужава ли си?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2004

Re: midea MSF6-12AR

@nasko69
    Под надписите Reset и Lock трябва да имаш не бутони, а малки дупчици, през които с игла, кламер или друг остър предмет да натиснеш съответния бутон.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Я колко много хора станали с тоя модел . Преди 3 месеца като питах за някои особенности никой го нямаше или не ми отговори . Затова ще ви питам пак . След нагласяне на въздушната клапа с бутона air direction и последващото и превъртане на горе за обдухване на датчика , връща ли се там където сте я нагласили или си застава в позиция авто .
    Модела си има и предимства и недостатъци , но най-важното е , че топли здраво и никога не ми е замръзвал . След достигане на Т* от около 23* на колкото го държа през повечето време си гори 700W независимо дали отвън е - 10 или + 5 ( колкото и странно да звучи ) , което е нито много нито малко .

4. Тук е от
    Mar 2008

Благодаря на wolf
    искам да попитам също и дали има електростатичен филтър,пише го в инструкцията,но такъв не виждам

5. Тук е от
    Mar 2008

Здравейте!
    Преди няколко дни си купих от Техномаркет този модел. Още не съм го монтирал, за да имам преки впечатления, които да споделя тук, но ме притеснява нещо друго. На външното тяло емблемата не е отпечатана върху корпуса, а е една синя лепенка, на която с бели букви пише Мидеа. Някъде май четох във форума, че това са някакви ментета на Мидеа?! Аз предполагам, че това е базисен модел, който Мидеа са пуснали първо с другата си марка SOGO, но моля специалистите да се произнесат и разсеят съмненията ми.
    Благодаря предварително за отзивчивостта!

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Modiso: Климатиците марка Midea, също както и повечето други марки маркират произведените от тях климатици със стикер с логото на съответната марка. В момента не мога да си спомня дали съм виждал някоя марка да е била щампована на корпусът на климатик, може би някой стар модел.

За производителят е по-добре маркирането със стикери. Можеш да поръчаш в фабриката на производителя да ти произведе климатик с каквито искаш параметри и компоненти и този модел да се предлага на пазара под друга търговска марка.

Могат да приемат поръчка за производство на модел подобен на някой съществуващ но да е например с друг компресор или изменен дизайн на вътрешното тяло. Ако различията от основният произвеждан модел са големи това може да доведе до по-голяма крайна цена, затова и различията са малки а по-някога и никакви, само стикерът е различен.

7. Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Modiso: Климатиците марка Midea, също както и повечето други марки маркират произведените от тях климатици със стикер с логото на съответната марка. В момента не мога да си спомня дали съм виждал някоя марка да е била щампована на корпусът на климатик, може би някой стар модел.

За производителят е по-добре маркирането със стикери. Можеш да поръчаш в фабриката на производителя да ти произведе климатик с каквито искаш параметри и компоненти и този модел да се предлага на пазара под друга търговска марка.

Могат да приемат поръчка за производство на модел подобен на някой съществуващ но да е например с друг компресор или изменен дизайн на вътрешното тяло. Ако различията от основният произвеждан модел са големи това може да доведе до по-голяма крайна цена, затова и различията са малки а по-някога и никакви, само стикерът е различен.
    Благодаря за отговора!

Притеснението ми бе свързано с това, че тези със синя лепенка са някакви ментета на Мидеа, а оригиналните са с лилав надпис - четох нещо подобно и тук във форума. Често когато се обсъжда някой от моделите на Мидеа, специалистите питат "с лилави букви ли е надписа или синя лепенка с бели букви?", "не си купувайте Мидеа със синя лепенка" и т.н. Явно има някакво значение това?! Иначе в сайта на Термо Клима http://www.termo-klima.com/bul/marka.php?maker_id=23 въпросният модел МSF6-12АR е даден като марка на SOGO и от снимката е видно, че е 1:1 .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

В голяма грешка си за лепенките. MSG моделите са с лилави, MSF със сини.
    Ментета на мидеа )))) това е бисер приятел, без да се обиждаш. Ментета се правят на скъпите модели климатици, не на най-евтините.
    За сого-то е по-вероятно то да е правено в заводите на Мидеа, отколкото обратното.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Преди два дни ми монтираха този модел климатик.Мисля да му направя една V-A характеристика.За тези ,които са далеч от електротехниката-това означава да направя изследвания за консумираните ток,напрежение и съответно ел.енергия при различни режими на работа-с нагревател,без нагревател при различни външни и зададени вътрешни температури.
    И както обещах,днес направих някои измервания.Какво установих.При включен климатик настроен на отопление на 21 градуса,и режим на вентилатора на LOW се получиха следните резултати:
    ,
    където U е напрежението в мрежата,I е тока консумиран от климатика,S е пълната мощност, P е активната мощност, а Q е реактивната мощност.Консумираната мощност е 1260 W при 1350 W по каталог.
    След достигане на зададената температура климатика насочва елерона нагоре и започва да върти въздуха в стаята

,като измерванията са
    .
    Вижда се,че консумираната мощност е 120 W.Следващата стъпка бе да включа бутон POWERFUL

и измерванията се получиха следните
    .
    Каква бе изненадата ми:Консумираната мощност бе 1290 W Аз очаквах мощността да се повиши със 700 W, а на практика нямаше промяна.Това наистина е интересно.Нека специалистите да кажат защо се получи така. Ето и снимка на опитната постановка
    .
    Очаквам мненията на специалистите.

11. Тук е от
    Mar 2008

Благодаря на wolf
    искам да попитам също и дали има електростатичен филтър,пише го в инструкцията,но такъв не виждам

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

@najdenow
    защо се чудиш, климатика е on-off - като е включен компресора харчи 1200 W ( грубо ) като иизключи компресор , ще работят само вентилаторите ( около 100 W ) като зададеш max на вентилатор разтоварваш компресора поради по-добър топлообмен и се очаква по ниска консумация ( не повече от 200 W обаче )
    Всичко е нормално.
    Според мене не си включил нагревателя и затова ти се губят 700 W

13. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Според мене не си включил нагревателя и затова ти се губят 700 W
    Не си ме разбрал за нагревателя. Включих нагревателя

и получих следните резултати

Разлика в консумираната мощност при изключен нагревател нямаше.

Затова се зачудих за тези 700W

14.  

15. Тук е от
    Mar 2008

на мен ще ми отговори ли някой
    искам да попитам също дали има електростатичен филтър,пише го в инструкцията,но такъв не виждам

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

А промени ли се изходящата темепература като прави опит да включваш и изклюваш нагревателя. Ако не е имало промяна явно не е бил включен.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

naydenov69 @ Задай му по- висока т* включи нагревателя и изчакай да заработи компресора - тогава мери . климатика си изключва нагреватела заедно с компресора нищо че индикацията продължава да свети . Ако и тогава не ти отчете около 10А значи вътрешния реотан не работи

nasko69 @ Такъв филтър има в моя , но файда от него няма и отдавна съм го махнал , за да не ми нарушава топлообмена.

Пс: Ана моя въпрос някой ще отговори ли :
    "След нагласяне на въздушната клапа с бутона air direction и последващото и превъртане на горе за обдухване на датчика , връща ли се там където сте я нагласили или си застава в позиция авто ."
    Никой ли не си е променял посоката на клапата

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

naydenov69 Спомням си че беше някъв инженер ама ти се държа високомерно в еди постове и няма да ти кажа въпреки че знам защо не работи нагревателя.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MSF6-12AR-има ли достоен заместник?
    От naydenov69 във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 14-07-12, 23:33
  2. Midea MSF6-12AR - при включване в контакта гърми!
    От ferrarif1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 44
    Последно: 01-09-10, 12:46
  3. Проблем с Midea MSF6
    От Alloces във форум Климатици Midea
    Отговори: 3
    Последно: 07-04-10, 20:42
  4. Нова Midea MSG-12AR - май не е наред
    От kebo във форум Климатици Midea
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-09, 23:12
  5. Midea MSF6-12AR - настройка на въздушната клапа?
    От rumo във форум Климатици Midea
    Отговори: 11
    Последно: 31-12-07, 13:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе