Първоначално публикувано от kris11
я дайте ориентировъчна цена на MSH 12HRDN1 че май ще взимам нещо такова
монтирах MSG 12 HRDN1 1160 лв с монтаж, поръчах си MSH ама дойде MSG първи впечатления много по тих от MSG 12 HRI ще видим по натам
1059лв е цената от вносителя но някъде може да има надценка монтажа вече незнам каде колко струва чета че някъде е 100лв другаде 300лв.
Та въпросната Мидеа се превърна в огромна буца лед обръщах и режима на студено за около час размразих я с вода. Въпреки усилията които положих пак не работи не се развърта вътрешния вентилатор едвам мести въздуха и температурата не е много висока /20-30/ имам чувството че не се размразявала въобще. По принцип не е гасена от 29.10.2008 за 2-3 минути питата почва да побелява , а 2 те тръби са топли. Идей?Първоначално публикувано от alexx
И да обърнеш режима на охлаждане няма файда .Ако се върти външния вентилатор и охлажда питата с тези -5 или -10 в момента ,как ще се затопли,за да размрази.Двете тръби са топли-мене ако питаш дебелата трябва да пари почти до непоносимост,за да топли вътре.
Пишеш,че си монтирал една-не можеш ли да си измериш поне налягането на топло,за да се ориентираме за фреона като количество.
утре мога да кажа повече, но аз не монтирам, само ползвам. Използвах думата монтирах като синоним на закупих, но тъй като като закупиш и седи в кашона файда няма казвам "монтирам"
Имаме монтирани над 50 бройки от тези климатици и (да не чуе дявол) засега нямаме никакъв проблем с тях тъи че при теб явно има някакъв проблем (или липса на фреон или по-голямо помещение и т.н.) и не е лошо да се обърнеш към монтажната фирма за да видят за какво става въпрос.Първоначално публикувано от alexx
Тоя момент го видях на една колона от същата марка. Излизам да пуша и гледам се размръзява - евала, изтече всичко направо блести. Точно като зацепи след дефроста и ама няма и минута - прас - топлообменика стана на редове от скреж. Докато си допуша цигарата и стана целия бял. Машината иначе си топли нормално(мисля) - за сервиз ли сме?
Оказа се че фреона е избягал в някяква степен или е бил фабрично "непълен" и не е могъл да си прави читаво дефроста напълнен на везна 940гр. засега работи значително по-добре, но "максималните" обороти на вентилатора бих ги определил като "средни" сега ще има да наваксва започна от 8оС към 18 часа беше 15оС
тоя MSG 12HRDN1 май ще се чупи. Работи 2 дена и днес е с такива вибрации че се чудя от къде идват според мен е страшен боклук. Незнам какво им е железното на тия Мидей имам наблюдение над още една която поне топли, но звуците са много Честно бих споделил че Осаката е по-добра и се доближава повече до представата ми за отопление с климатик
Не може да се съди от единичен случай за качествата на дадена марка.