еdi1 Ямбол си е далече от Пловдив,и риска при втората употреба не е малък.Мислиш ли,че ще ти е изгодно да плащаш пътни 2-3 пъти ако му се случи нещо?
еdi1 Ямбол си е далече от Пловдив,и риска при втората употреба не е малък.Мислиш ли,че ще ти е изгодно да плащаш пътни 2-3 пъти ако му се случи нещо?
Още съм във фазата на проучването и чуденето, не съм стигнал до окончателно решение, зависи какво могат да предложат колегите от форума.
Относно модела MSR 12HRDN-1,съм приятно изненадан.Дойдоха момчетата(не знам дали да пиша фирмата),но си свършиха перфектно работата.Топлообменника на външното тяло е двоен както пише VeleV.Klima и е тих като работа.Неприятно пукане на пластмаси за сега няма,духа топличко и достига доста бързо зададените градуси.Нищо общо с предишния климатик"Voltel"12-ка,който счупи пружина на компресора.Като застудее ще дам допълнително отзиви и ще пиша за сметките спрямо предишния.
Ами това е пружината която притиска клапана.Компресора си работи електрически и може доста време да си тропа без да вдигне налягане, докато в един момент някак зацепва и заработва като пич.Като спре да почине всичко се повтаря и на топло и на студено.
Хеи какво става темата замря ,нямали мнения относно новите инвертори ? Зимата си отиде вече
Зимата си отминава,Мидейките си работят,хората са доволни и няма какво да се коментира.С цената си от 700-800 лева и безотказната си работа продължават да нямат аналог в ниския ценови сегмент.
"ЕВТИНОТО ВИНАГИ ИЗЛИЗА ПО-СКЪПО" дето вика един съфорумец...
За 800лв предпочитам "японка", но всеки с вкуса си.
На MSR 12HRDN-1 има само един кусур.Страшно чувствителен е към волтажа.При сервиз първата ви работа трябва да е замерите напрежението.Иначе машинките са бясни
А да,и махайте решетките че много лед трупат там.
Айде и аз да попитам специалистите. Мощноста, която ми трябва съм я изчислил- около 3.5 kw. Много съм се загледал в 12HRFN1, от другата страна обаче стои 09LD. Ясно ми е, че двете машини са от различен клас, но трябва да избера едната. Въпроса е- Дали е разумно да скатая някой лев, като взема Мидейката. Или има риск после да орева форума.
Иво ако имаш повече парички изобщо не я гледай мидея-таПървоначално публикувано от IVO-1977
p.s според мен не си струва сега да вземеш 09LD изчкай да излезнат новите LU и LT няма да има голяма разлика в цената от 09LD
от информацията която знам трябвало да излезнат март но нещо са се забавили доставките дано скоро да са тук
и още нещо добре си изчислил мощността но този номинал 3.5 kw при -5 вече са 2~2.5 kw имай и това предвид
С две ръце...на светлинни години от мидей и компания. Отоплителна мощност при -15°С външна температура - 4.95 kWПървоначално публикувано от Kasap
добре сашо само едно не ми е ясно защо тези клими са толкова евтини !?Първоначално публикувано от Aleksandars
Потвърждавам казаното.Това не е машина, а направо звяр в студа.Стига разбира се, да попаднеш на запазена машина, като моята. А цената е такава, сигурно защото са по-стар модел от 2002-2003, до колкото при такива показатели може да се каже стара машина.Първоначално публикувано от Aleksandars