Страница 54 от 81 ПърваПърва ... 444525354555664 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 1207
Like Tree285Одобрявам

Новите инверторни модели на Midea

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2014

Отговор: Новите инверторни модели на Midea

Аз купих такова устройство на Sono и се опасявах, че напрежението ще е много ниско и ще изключва постоянно, но за сега няма такъв проблем. От къде мога да закупя ватметър 16А примерно на приемлива цена от 20-30 лв. В Кауфланд май съм виждал едни по 20 лв. тях продават ли ги още?

Не разбирам много, но деля на 1000 за да получа КВч.
    Този пост е редактиран от BG681; 06-01-15 в 21:23.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2010

После умножи по 24 часа и ще получиш киловат-часа. А ват метър само в специализираните магазини, но направо си вземи електромер и това е. Мисля че има малки такива са самостоятелно измерване на потреблението на един уред.

23uq1q0.jpg

Търся да купя ватметър - Data.BG Форуми

4. Тук е от
    Dec 2014

Кофтито при мен е че като правих ремонта всичко беше всичко на един бушон. Това което успях да направя е да пусна общо три кръга. Единият е с кабел 4 квадрата и там съм свързал уредите които харчат повечко ток, хладилника, готварска печка, котлони, телевизор, компютър, климатика и тн.

Да видях такива ватметри, обаче по 2KW, но имаше един 16А но беше 63 кинта. На мен ми трябва такъв хоризонтален.

5. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от kossis Виж публикацията

Ами не е точно така този стандарт. Ти цитираш толеранса на ел уредите които е написан върху тях обикновено. Обаче реално по БДС стандарт е допустимо точно напрежението да варира от 190 до 250 волта.
    избери си фаза- дефазирана на 90 градуса и мери - една с една няма еданква и са от 190 до 250 волта Нормално. Айде да не подхващам и междуфазието че става още по ...........
    Стандартът за напрежение е 230 +/- 10%. Справка-сайтът на ДКВЕР. Това за фазата дефазирана на 90 градуса въобще няма да го коментирам. То е за темата с бисерите.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от kossis Виж публикацията
    Биро ,

Ами не е точно така този стандарт. Ти цитираш толеранса на ел уредите които е написан върху тях обикновено.
    Косис, не си на ясно с токовете както и с климатиците. По БДС мрежовото напрежение е 230V, тази стойност е дефинирана с решение на ДКЕВР http://www.dker.bg/files/DOWNLOAD/rule_el_16.pdf чл. 17
    Максималната амплитуда е ефективната стойност умножена по корен квадратен от 2.
    Ако на вилата ти напрежението е 160V се оплачи на доставчика.
    SPSt одобрява това.

7. Тук е от
    Dec 2014

Темата ми е изключително полезна, както и самия форум разбира се. Незнам от какво са провокирани такива нападки и дразги между колегите. Темата наистина много се разводни от излишни коментари. Само да вметна че съм от хората когато болшинството критикува дадена марка то, аз винаги си купувам от тази марка в случая Мидеа. Доволен съм как работи модела засега и точка по въпроса, пък другите нека си пишат. Можех да взема тошибката на братока, който не му трябва без пари и да се приключва, но предпочитам сам да се убода е не се убодох. Сега по темата сметка ток за ноември 54 кинта, но си беше топло и не съм ходил много. Сметка за декември 114лв. за всички уреди бойлер, хладилник, дворно осветление, печка, ТВ, компютри, духалка в банята, климатик и тн.

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

BG681 аз за изминалия месец имам 120.07лв сметка с 2бр 12дженерал и 1бр мидея конвенция и духалка в банята. Всичко ми е на ток като жената хич не пести и върти котлоните редовно. Ами ако имаше три климатика каква щеше да ти е сметката и дали щеше да си доволен?

10. Тук е от
    Dec 2014

VeleV.Klima, само където аз съм в къща без никаква изолация и двора навън постоянно вечер свети като елха. Всички уреди дънят нон-стоп. Само да вметна че в другия ми апартамент вътрешен с голяма изолация (но там не ходя много, защото живея на друго място), темепратурата е постоянно 16 градуса и сметката ми за ток я платих 54 стотинки. Просто не са сравними тези работи.
    Този пост е редактиран от BG681; 07-01-15 в 12:16.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз съм последен етаж външен апартамент север-исток но съм сложил вътрешна изолация на външните стени и пвц ламперия + външна изолация и окачени тавани. Но мидеиката си полапва в повече макар и да е в спалнята и да се държи на 20гр само. Майка ми е в къща беше с мидея сега с дженерал сметката и е 40лв за всичко ама тя готви на газ.

12. Тук е от
    Dec 2014

Това ти казвам не можеш да сравняваш нещата. Сигурно мидеята гори малко повече, но ще покаже следващата сметка.

13. Тук е от
    Dec 2014

Коссис, при мен също напрежението на вилата варира от 195 до 245V.
    Този пост е редактиран от BG681; 07-01-15 в 12:41.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Значи единственият които е дал по точен отговор е SPSt, а именно -230 +/- 10% Или +/-23 волта -което е 207 до 253 волта толеранс !

Вярно е че съм написал погрешен ъгъл на дефазиране, защото съм се отплеснал с една схема на 90 Кволта. Правилният ъгъл е 120. Поправих го в предишният си пост.

А реално на СОНО протектора е в

http://www.sono.bg/bg/products/bg/66...ct_details/129

Защита от нестандартно напрежение:

-Работен обхват на напрежението ~(187÷253V)/50Hz
    -Долен праг на изключване ~187V/7sec, ~180V/0sec
    -Горен праг на изключване ~253V/7sec, ~260V/0sec

Това са действителните толеранси.

- - - - - - - - - -

Биро, повярвай ми достатъчно разбирам от електрика, а от клими разбирам от обща култура.
    Погледни линка на СОНО.
    Остави препоръките на ДКЕВР. Този документ съм го чел. Едно е препоръки, друго е реален допустим толеранс. Само честотата от 49-50 херца може да се удържа действително в тесни граници. Което наистина е съществено важно за електрониката.
    А как се удържа този тесен честотен диапазон в ел. преносната мрежа Биро ? Понеже ти явно доста ги разбираш да те питам.

Велев, и ти имаш Мидея, ама тя твоята не харчи пък е конвенционална. Значи или не я ползваш или просто е икономична ?
    Този пост е редактиран от kossis; 07-01-15 в 13:33.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

kossis последните постове са Ви постоянно . Заличих заяжданията(ваши и на други потребители на форума) на дребно, но ако продължавате по този начин с едва ли ще оставите голям избор на администрацията на форума. Придържайте се към темата.
    Този пост е редактиран от justify; 07-01-15 в 16:38.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

За честотата питай SPSt, той е енергетика във форума, мен честоти не ме интересуват. Аз съм учил автоматика и имам само 3 семестъра теоретична електротехника.

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Здравейте
    Струва ли си да си купи човек Мидея.
    В размисъл съм за трети климатик у дома....
    И най-вече питам за инвертор
    12 -ка
    Някой питаше за ватметър
    Имам ето това и съм доволен
    http://radimexbg.com/?s=%E2%E0%F2%EC...A%F0&do=search

Kossis - не карай човека да си купува амперклещи...лично мнение.
    Аз самият имам два вида Ампер клещи + 4 мултицета, но си купих ватметър...
    Този пост е редактиран от Pansim; 07-01-15 в 14:34.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 54 от 81 ПърваПърва ... 444525354555664 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какво се случва с СОР при новите модели на Панасоник?
    От nako-bako във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 54
    Последно: 03-02-14, 17:50
  2. Новите модели на мидея!
    От TIMBERLAKE във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 25-04-12, 17:26
  3. Новите конвенционални модели на МЕ
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 16-01-11, 20:58
  4. Нови по-евтини инверторни модели на Sharp
    От bigmouth във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 19
    Последно: 03-06-10, 19:45
  5. С какви матрици са новите модели
    От sbalbb във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-06-09, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе