Да разбирам ли че климатиците Electrolux се произвеждат от Мидеа?
Да разбирам ли че климатиците Electrolux се произвеждат от Мидеа?
Предполагам не всички модели са произведени от Мидея. Иначе имат доста споразумения. Произвеждат електромоторите на Electrolux, Aeg и Whirlpool. Welling Motor е най-големия производител на електромотори в света. В Китай произвеждат уредите с марка Aeg. Водят се преговори и за закупуване - на първо време имат интерес към Whirlpool, за да навлязат на американския пазар. Откупуването на York от Johnson Controls не даде на Мидея очаквания бум в USA.
Нещо се объркаха информациите
Whirlpool e собственик на Indesit от 2014 година. Фамилия Мерлони са имали винаги контролен пакет акции в Indesit.Сега 60,4% имат Whirlpool.Предполагам марката Indesit ще се ползва още много години.
Indesit sold to Whirlpool - English - ANSA.it
Не ми е работа да навлизам в подробности относно тези компании.
Само като подсказка.Кой е собственик на Фиат ?
- - - - - - - - - -
Не ми е работа да навлизам в подробности относно тези компании.
Само като подсказка.Кой е собственик на Фиат ?
В линка не виждам Уърпул да е собственост на Мидея. Само мераци имат за вбъдеще, до колкото разбирам.
Това ли е най-високия клас на Мидея - Welcome to Midea Global
A Series "Ultimate Comfort DC" of the Split-type DC - Inverter air condicioner Midea | buy at an affordable price Kyiv, Ukraine | Midea
Фиат Крайслер Отомобайлс(Fiat Chrysler Automobiles N.V., FCA) е италиано-американски автопроизводител, седми в света по брой на произвежданите коли. Главната компания е
регистрирана в Нидерландия, а седалището ѝ е разположено в Лондон. FCA възниква през 2014 г. в резултат от закупуването на американската компания Крайслер от италианския холдинг Fiat. Акциите на компанията се търгуват на Нюйоркската фондова борса и на Италианската фондова борса в Милано.
Дейността на компанията се контролира от инвестиционната група Ексор, представляваща интересите на семейство Анели[5][6][7].
https://bg.wikipedia.org/wiki/Фиат_Крайслер_Отомобайлс
По време на кризата много компании си смениха собствениците. Но това са публични компании, които се търгуват всеки ден на борсата и винаги се знае кой държи контролният пакет акции.
Този пост е редактиран от stainway; 30-12-17 в 00:17.
В САЩ GE си продадоха бялата техника на Хайер миналата година за $5.6 милиарда, но продажба се очакваше от доста години, тъй като бялата техника не носеше достатъчно пари на компанията майка. GE сега се фокусира върху по-печелившите си бизнеси като правенето на двигатели за самолети, вятърни и друг вид турбини, локомотиви, скенери за здравеопазването, индустриални електрически системи и др. Уърпул се занимават основно с Бяла техника и са доста успешни към този момент. Нямат изгода да се продават на китайците. Даже обратното - разрастват се.
Е има и частни компании, които са световно известни като Liebherr например и нямат дялове по борсите. Там наистина семейството взима решенията, а иначе борда на директорите се мъчат да направят щастливи акционерите на всяка голяма корпорация и ако не вървят нещата се продават дялове, девизии пак за да се угоди на акционерите . Лошо няма така функционира и пазара.
Но накратко новината, (която е от лятото на 2016 ) е че Midea са купили Toshiba’s Home Appliances Business или по точно 80,1% за около 500 млн. долара и това включва и правото да ползват марката Toshiba за 40 години. Аз лично не виждам драма
Този пост е редактиран от stainway; 30-12-17 в 00:52.
Не знам но тая Мидея Ultimate Comfort на R32 модел 2018 е бъкана с абсолютно всичко за което може да се сетиш : Подсветка на ДУ , Wind Free , Йонизатор , ограничаване на 75 и 50% , показва консумацията на панела , безстепенно регулиране на вента на вътрешното , подгрев на компресора 45w , на -25°С по евровент дава 1.6kw деветката и още мноооого неща .... не знам аз съм в потрес. Може да свалите PDF-те от тази страница :
https://www.fgeurope.gr/en/products/...rt-2018-09kbtu
https://m.youtube.com/watch?t=173s&v=d5W5wnG28CU
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
И аз я гледах във вимакса. Яко.
- - - - - - - - - -
Това трЕбваше да е дайсейкай-10.
Защо се учудвате?
Либхер ги научиха да правят хладилници,а япончетата климатици.
С този темп на развитие във всички сфери ще дойде момента,когато в битовата техника няма да имат конкуренция.
Отделно напредват и много в промишлените технологии.
Хм, в собственото и упътване пише до -15С, не че няма да работи о на -25С , но все пак е написано в сайта “Х”,
а не в упътването.
А,и този “Golden Fin Protection” какво значи - кое точно е позлатено - топлообменника ли ?
Иначе няма плазма например, което според мен е по-полезно от надупчен панел или дисплей на вътрешното.