не знам дали е толкова важна честотата ,на японските пише 50-60Hz т.е. 10 херца разлика не го бъркат камо ли 1-2 да мръдне от мрежата ..
не знам дали е толкова важна честотата ,на японските пише 50-60Hz т.е. 10 херца разлика не го бъркат камо ли 1-2 да мръдне от мрежата ..
А старите конвенционални мидеи 12HR на R22 нямаха ли зададен дефрост по време под 0 гр на всеки 40 мин-1 час ?
Аз за моя съм казал че е като часовник под - 2 гр ,и си дефроства на всеки 2,5 часа и чиста пита.Вярно между 4 и 5 мин от начало докато почне да духа топло но дразни.Иначе другия ми Самсунг няма ли скреж ,няма и дефрост.В момента е работил нонстоп от ден и половина и дефрост не е имало.
Колега, имаш някаква теоретична подготовка, но доста работи не са ти ясни /не го приемай като обида, защото не е това целта ми/. Не е тук мястото да обяснявам как е устроена и как работи енергийната система, ако имаш въпроси питай на лични. Ако мога ще отговарям. Имай в предвид, че не съм професор по теоретични основи на електротехниката.
В най-големите студове за декември климатика не е правил никакви дефрости. Единствено правеше през 4-5 часа, когато паднаха големите мъгли в София. Вчера температурата при мен падна до -15 и пак не е правил дефрости. Настроил съм го сега на 21 градуса да духа (на максимален вентилатор го държа постоянно). Питата е чиста и няма никакъв лед по тавата. Прави ми впечатление, че само като го изключа за 5 мин. и после го включа, светва индикацията за дефрост и седи така 20 сек. и после тръгва да духа. Явно при моя модел дефроста не е зададен след падане на определена температура.
Ха... на -15 гр топли ли изобщо.
Ако - да, то си е направо чудо. Аз ако паднат температурите под -5-7 гр си паля котела на въглища...ама си е мърсотия и занимавка, а и цената на въглищата /хубавите/ е доста нагоре
Пансим, и аз си мислих че под -10, ще паля камината за да се стопля, но засега се справя доста добре. Топли като имам и големи топлозагуби. Отоплявам в момента с него около 70 куб.м. и никаква изолация. Друг е въпроса, че при -15 какъв му е КОП, но топли. Това ще покаже и сметката за януари.
BG, МИДЕЯ така си стартират, не се чуди, че свети индикатора за дефрост при старт.
Незнам, обаче ми направи впечатление мидеята ми за първи път в рамките на 4-5 часа при -10,-11гр без дефрост.Незнам какво и стана но не размрази ,чудо
"изкуствен интелект" ,като топ модела на Панасоник
Абе, вие майче не разбрахте, че дефроста при инверторите се прави при вдигане тока на консумация и респективно на налягането в системата, което се предизвиква от леда по питата. Отделно има и външен датчик на питата, които също е в играта.
Решетката светва при старт на Мидеите, за да индикира че системата вдига налягането на фреона, за да го подгрее. Иначе няма да духа топло веднага. Все пак и тука има инерция тази система. Нищо не става изведнъж.
После решетката свети когато прави дефрост- пак вдига налягането, ама отвънка пече, и после гасне и пак светва за да покаже че подгрява вътре, когато дефроста свърши. Това е храктерно за конвенционалните най-вече. Инвертора - прави това с дефроста плавно и не светка по два пъти. Но при старт пак свети щото подгрява и той.
Попов, какво ти е чудото бе ?
Дори и конвенционалният климатик, когато е чист и няма лед, избягва да хаби ток за дефрости. Под -5 влагата е замръзнала и я няма във въздуха. И моите МСВ-та на Вилата от +5 до - 5 правят дефрости често, ама след -5 почти не правят - един на 12 часа. Говоря за конвенционалки.
Та това е - следят тока и решават какво да правят.
SPSt
Язък.
Да не са ми ясни, колко да не са ми ясни !
Този пост е редактиран от kossis; 08-01-15 в 22:53.
Има логига ама все едно някой преразказва какво е чул от друг.
kossis чува петела ама се прави на неук