Благодаря Ви за отговорите ! А този каталог мога ли да го намеря във нета ?
Благодаря Ви за отговорите ! А този каталог мога ли да го намеря във нета ?
Не е каталог, а сервизно ръководство! Тия графики, дебити на въздуха и пр. обикновено са в сервизните ръководства за конкретния модел. Има ги из нета. В сайтовете на фирмичките, продаващи климатици, табличките са с копи/пейст и често имат грешки!
Добре де дай ми линк към един такъв сайт във който има за моят модел. Моля ! Аз не можах да намеря.
Не топли достатъчно Мидеята ми!
Колко трябва да бъде температурата на струята в режим отопление?
В среден режим на вентилатора температурата е около 50 градуса.
От стайна температура 9 градуса се затопля до около 19 градуса за около 3 часа което според мен е крайно бавно!
Климатика ми е MSV1-12HR стаята ми е 18 квадрата!Климатика ми по време на монтажа не беше вакумиран!
За сравнение нашите имат климатик MSG 12 ka и струята е много по-топла!
Моля за съвет дали е нормално това или да се обаждам на техниците?
Ти от 9 ( ) до 19 за колко време очакваш да затопли? И защо позволяваш температурата ти да падне на 9*?
От 19 до 50 градуса разликата си е повече от нормално за този климатик.И от 9 гр. щом е отлепил за 3 часа е подвиг.
Ако вашите се топлят на 25 нормално е струята да е по-топла.
Ами не бях в апартамента около седмица и за това е такаПървоначално публикувано от deian
а ако застанеш пред климатика на нашите стуята е много по-топля от моя
Не вярвай на субективното усещане-застанах пред струята.Не звучи сериозно.Премери го с термометър и то на входа и на изхода на възд.струя с еднакъв термометър и така ги сравни двата климатика.
Пред климатика на нашите направо почервинявамПървоначално публикувано от vanko68
Предполагам е по-висока температурата заради малкия тръбен път дори няма и метър а на моя тръбния път е около 5 метра!
Перфектен ти е климатика-от 9 до 19 градуса за 3 часа е реклама за марката...И стига сравнява два различни модела на МИДЕЯ,поставени в различни условия.Не търси под вола теле.Супер е машината ти...Първоначално публикувано от zaho_cool
Ами не знам но не ми вакуумираха вътрешното и ми се струва че има и загуби според мен или не е проблем че не е бил вакуумиран?Първоначално публикувано от rkk
Как така "не ми вакуумираха вътрешното' ?
Сега като видях ,че става въпрос за вакумиране аз като се замисля когато монтираха моят не видях да закачат за климатика нещо друго освен бутилката със фреона.
Това означава ли ,че не е вакумиран ? И със какво се вакумира климатик ?
Като се монтира климатик,не се закача бутилка с фреон,няма нужда.Климатика си идва зареден в завода във външното тяло.А се вакуумира с вакуумпомпа-прилича на малък елмотор,колкото 0,5-1,0 КВт на размери,свързва се с манометрите,бръмчи особено около 10-15 мин,докато вакуумира.Ако не си забелязал такива неща,значи не е бил вакуумиран.
Определено нищо такова не направиха ! И това до какви последствия води ?
Бутилката с фреон я закачиха понеже както каза VeleV.Klima "От тази серия имаше климатици заводски заредени с малко фреон. Незнам твоя дали са го заредили като са ти го монтирали защото цялата серия ние си ги зареждахме наново."