Хора помагайте.По препоръки в избор на климатик се спрях на midea easy pro nordic 9-ка .Но като се консултирах с фирмата,която ще изпълни монтажа ми казаха,че ако монтират този климатик зимата ще трябва да идват често да го размразяват,защото преди време климатика е бил много хубав,но сега вече не е защото софтуера вече е бил бъгнат и въпросната машина не е това,което е била,а именно хубава машина.Не знам колко да вярвам,но това ми казаха.Предлагат ми сега да монтират mitsubishi heavy industries srk20zs-w/src20zs-w premium, но като чета темата за този модел лошо ми става.От това,където прочетох има доста проблеми този климатик, хората доста често пишат за криви турбини, криви втулки, и още доста неща,а пък въпросната фирма иска да ми монтира този модел. Пиша в тази тема,защото в тази фирма имат един изостанал Midea Breezeless с хубавото външно тяло по- тежкото от първите дето е но е изложено в самия магазин за мостра и струва 1100 лв и е 12-ка.Не знам дали е добре да купувам мостра,но пък е доста по -евтин все пак и другото,което ме притеснява,че аз съм си за 9-ка,а този бризлез е 12-ка.Помещението в което ще се монтира климатика е спалня 17 кв панелно жилище 8 последен етаж има изолация външна и вътрешна и пвц дограма и има ли слънце при мене все ме угравя и съм добре.За град Благоевград става въпрос.Не разбирам от климатици ,но при мене какъв и климатик за се сложи дори да е и 9- ка трудно би заработил като истински инвертор,защото е доста топличко когато има слънце и и нямам толкова топлозагуби и ще е доста пъти сигурно оф и он. Питането ми е за бризлеза, е ако се навия да го взема този,който е на мостра не знам удачно ли е да рискуваме за мостра и е 12-ка пък аз съм си за класическа 9-ка, какво мога да очаквам като негативи.Ако отварям вратата има коридор и мога да топля с него и съседната малка децка стая и се чудя каква ще е белята,ако се сложи 12-ка.Дано някой да се отзове,че вече доста се обърках,какво да правя.