Страница 81 от 81 ПърваПърва ... 3171798081
Резултати от 1,201 до 1,212 от общо 1212
Like Tree609Одобрявам

Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++

Хора помагайте .По препоръки в избор на климатик се спрях на midea easy pro nordic 9-ка .Но като се консултирах с фирмата,която ще изпълни монтажа ми казаха,че ако монтират този климатик зимата ще трябва да идват често да го размразяват,защото преди време климатика е бил много хубав,но сега вече не е защото софтуера вече е бил бъгнат и въпросната машина не е това,което е била,а именно хубава машина.Не знам колко да вярвам,но това ми казаха.Предлагат ми сега да монтират mitsubishi heavy industries srk20zs-w/src20zs-w premium, но като чета темата за този модел лошо ми става.От това,където прочетох има доста проблеми този климатик, хората доста често пишат за криви турбини, криви втулки, и още доста неща,а пък въпросната фирма иска да ми монтира този модел. Пиша в тази тема,защото в тази фирма имат един изостанал Midea Breezeless с хубавото външно тяло по- тежкото от първите дето е но е изложено в самия магазин за мостра и струва 1100 лв и е 12-ка.Не знам дали е добре да купувам мостра,но пък е доста по -евтин все пак и другото,което ме притеснява,че аз съм си за 9-ка,а този бризлез е 12-ка.Помещението в което ще се монтира климатика е спалня 17 кв панелно жилище 8 последен етаж има изолация външна и вътрешна и пвц дограма и има ли слънце при мене все ме угравя и съм добре.За град Благоевград става въпрос.Не разбирам от климатици ,но при мене какъв и климатик за се сложи дори да е и 9- ка трудно би заработил като истински инвертор,защото е доста топличко когато има слънце и и нямам толкова топлозагуби и ще е доста пъти сигурно оф и он. Питането ми е за бризлеза, е ако се навия да го взема този,който е на мостра не знам удачно ли е да рискуваме за мостра и е 12-ка пък аз съм си за класическа 9-ка, какво мога да очаквам като негативи.Ако отварям вратата има коридор и мога да топля с него и съседната малка децка стая и се чудя каква ще е белята,ако се сложи 12-ка.Дано някой да се отзове,че вече доста се обърках,какво да правя.
    Този пост е редактиран от vastas; 02-07-25 в 21:13.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2023

за тая цена не знам защо се чудиш , 9ка , 12 - се тая , както си казал , ще отвориш вратата . В Благоевград в апартамента преди 4-5 г сложих МЕ 18 в хола дето реално трябва 12 и така стана че на отворени врати се грее спокойно кухнята , коридора и едната спалня през деня ( вечер конвектор) . Другия климатик 9ка е в другата спалня. И да ти кажа грам не съжалявам че сложих по-голям отколкото ми препоръчваха.

като си на последен етаж на тавана имаш ли изолация или не ? щото това си е важно

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Имам вътрешна изолация навсякъде под таван стени всичките от фибран или 2-ка или 3ка дебелина.А затова,че е мостра трябва ли да се притеснявам,аз мисля че не е чак такъв проблем все пак за тая цена,но знам ли .
    Този пост е редактиран от vastas; 02-07-25 в 23:15.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

взимай Го .. къде е този магазин

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    взимай Го .. къде е този магазин
    Ще си го запазя в тайна, къде е магазина Аз ще го взема, но още ме притеснява това,че ще бъде преоразмерен, но както казах в по-горния пост доколкото съм прочел като инфо, при мене е топличко като има слънце и трудно един климатик ще работи като истински инвертор дори и да е 9-ка. Само не мога да си отговоря на въпроса, ако монтирам този бризлез 12-ка в тази стая 17 кв. м. ще има ли някакъв много голям негатив. Кажете ми какво трябва да очаквам в най-лош сценарий и да не го мисля повече, а да ходя да го взимам, че аз като обикновен протребител просто не искам да се прецакам от това, че не съм наясно с нещата.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2023

на последен етаж като напече слънцето хич няма да съжаляваш ,че си взел една идея по-голям климатик , а и разликата между 9 и 12 не е голяма , виж между 12 и 18 вече си има

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    на последен етаж като напече слънцето хич няма да съжаляваш ,че си взел една идея по-голям климатик , а и разликата между 9 и 12 не е голяма , виж между 12 и 18 вече си има
    A в режим на отопление през зимата няма ли да тресе нещо, да издава някакви по-силни шумове заради това, че е по-голям и да пречи на съня или да има дискомфорт да притопля стаята. Търсената топлина ще до макс 22 градуса нощно време,защото си е спалня и затова го мисля толкова.Ясно, ако беше хол или всекидневна нямаше да се замислям изобщо.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

този модел 12 и 9 са еднакви хардуерно ,машината не си вдига минимума под нулата и ще ти работи като инвертор за дълги периоди

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Благодаря за отговорите,доверявам ви се напълно.Отивам утре да го взема и се надявам всичко да мине правилно с монтажа.

12. Novice
    Тук е от
    Nov 2022

Здравейте. Имам желание да направя почистване/профилактика на вътрешното тяло. Може ли да ми дадете насоки как се разглобавя. Виждам, че @Alexi го е правил.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

https://www.youtube.com/watch?v=Zx_R....AhmedElBehery
    тука има общи насоки .. естествено тавата с турбината се вадят и без да демонтираш топлообменника от стената ,относително лесно се разглобява вътрешното

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Oct 2025

Здравей колеги! От доста време следя форума за информация и мнения, но ето че дойде време да поискам малко помощ. Проблема ми е следния... Имам 2 климатика Midea MSFAAU-12HRFN8-I, които ползвам вече 2ра зима и съм доволен. От 2 дни обаче забелязвам, че единия климатик не затваря клапите в режим на циркулация на въздуха. Втория си духа топло , като си догони градусите почва да върти въздуха и клапите се затварят наполовин. Помислих си, че клапите нещо са се прецакали, но през ДУ мога да ги местя, но сами не се затварят както беше до преди дни. Пробвах да ресетна климатика, пробвах да ресетна ДУ, но нищо не помага... Като изключим това си работи, но като почне да циркулира и става дискомфортно защото духа хладно. Пробвах какви ли не комбинации от настройки и просно не иска да се затвори както си работеше преди. Не намерих никъде подобен проблем, нито във форума, нито в нета...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 81 от 81 ПърваПърва ... 3171798081

Подобни теми

1. Midea MSG-12HRN1, или Midea 12 V1 "Vertu", или Gree GWH12NB
    От kaliniliev във форум Климатици Midea
    Отговори: 57
    Последно: 26-02-16, 22:21
  2. Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr
    От арх. Пътко във форум Климатици Midea
    Отговори: 12
    Последно: 09-10-13, 22:26
  3. midea cu 12 ha
    От westa във форум Климатици Midea
    Отговори: 3
    Последно: 30-07-11, 09:08
  4. Има ли разлика между Midea MSG-12HRN и Midea MSG-12HRN1
    От armen във форум Климатици Midea
    Отговори: 9
    Последно: 30-08-10, 21:25
  5. Midea
    От alexb във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 29-10-04, 19:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе