аз тяхно сервизно не можах да намеря но в сервизното меню от дистанционното можеш да гледаш ТРВ на каква настройка работи в момента и там цифрите се менят така че има
аз тяхно сервизно не можах да намеря но в сервизното меню от дистанционното можеш да гледаш ТРВ на каква настройка работи в момента и там цифрите се менят така че има
Наличието на EEV уж води до 15-20 процента икономия, но няма два напълно еднакви климатика че да се сравняват. Ако слиза ниско/не отдава много и така не спира често, ето ти пак икономия
Alexi интересно, че Solstice 09 е със външното тяло като на Breeseless e,който го разглабяха във руско ревю във yotube и си беше със капилярка.По технически данни ги дават еднакви Solstice и breeseless e.Видях и руско ревю на solstice,под името Mdv Integra pro,и там също е с капилярка : https://m.youtube.com/watch?v=rAcJvWLpy3Y .Обърках се вече и аз,може ли дистанционното да ти показва,а реално да си е с капилярка.Пак там Мериха обем на външния топлообменник и при мдв/solstice беше 6400 а при Frama 8500.
Този пост е редактиран от ^Rokera^; Вчера в 18:41.
за всички модели ЕЕВ е "optional" ,както и доста други неща по климатика .. наскоро видях даже ,че има голям вътрешен дисплей който показва доста повече неща - на живо не съм виждал някой модел да го има .. така че каквото си е поръчал местния дилър на марката ( или регионалния за източна европа примерно ) - това има .. според мен Солстиса има ЕЕВ ,защото модел с капилярка при консумации под 200-250 вата направо вее хладен въздух щото налягането е ниско ,а при Солстиса струята е топла ,да не кажа че вътрешния топлообменник не пада под 38 градуса както и да го мъча - има си някаква софтуерна настройка .. как да е де ,скоро се каня да го разглобя външното да го разгледам ,че при монтажа нямаше време а ми е интересен с кой компресор е най вече и ще се види има ли
Няма особена разлика между всичките според данните в Евровент, дали са с eev или без, тоест най-евтиното е най-добротоА и погледнато оптимистично, една част по-малко, която може да се повреди хаха. И при руснаците клонинга на Fram Moonstone гони 700 евро и сигурно него си гледал. Има приличен обем на топлообменника на външното, няма и 20% под този на AY25
Не са еднакви външните
На breezeless E е по малко външното а вътрешното е по голямо.
На solstice е обратното външното е по голямо и най вероятно е еев а вътрешното по малко
И двата мисля ползват този компресор това е от 12 каScreenshot_2026-03-10-12-46-55-553_com.google.android.youtube.jpg
От 11 минута показва
https://youtu.be/KSY20feBhaU?is=mZQqkj7BA7lFf_vM
Този пост е редактиран от mystikalrs; Вчера в 19:23.
На 12 градуса външна температура breezeless-а вади по-високо топлоотдаване, има и малко по-добра ефективност, което може би идва от наличието на eev, но погледнато реално това може да е причина за по-често спиране при по-топло време, от което пък ще се изгуби ефективност
интересно .. компресора е 10.3 кубика ,813 вата .. възголемичък .. на Брийзлеса е 9.6 кубика 760 ( по спомен) вата .. за това на Брийзлеса 10 херца са около 100 вата ,при Солстиса са около 120-130 .. същия ползва и 9ката - сега като го гугълнах ми излезна и мануала на Солстиса ,има ЕЕВ
Разглеждайки какво става при италианците, видях че още предлагат BreezeleSS от първите с 28.5kg (MOB01-12HFN8A) , ако някой все още се интересува от такъв
може ,менюто е еднакво за всички мидеи ,въпроса е кое при кой модел работи и кое е неактивно .. в момента е 6 градуса при Солстиса ,работи на 150 вата