Струва ми се нормално.Имам опит в подобна ситуация.
Струва ми се нормално.Имам опит в подобна ситуация.
Съжалявам че немога да качвам снимки,но това не е най важното! Днес следобяд при външна 8°/10° задание 20° и активиран тих режим без follow me, развъртане до 440w,и след 10мин, започва понижение и поддържане от 340w повдигане на клапата и така в продължение на един час! минимум под 340w не видях, При същия режим и активирано follow me, развъртане до 770w след 20мин, понижение до 340w, Превключване на вентилатор на 20% и задание 22° и деактивиране на follow me,развъртане до 650w след 5 Мин, започва понижение до 340w,и след 10Мин,следва Офф. Със активирано follow me при същото задание покачва температура с 2° развърта до 770w и след 30 Мин понижение на мощността до 340w, и следва Офф и какво се случва компресор спира, а клапата на вътрешното почва да се движи като побъркана сама нагоре на долу докато не излезне от Офф, Повече с глупости не искам да се занимавам и да дрема под него,този модел машина за мен и мое мнение е че работи най добре,и най комфортно и не натрапчиво на АВТОМАТИЧЕН ВЕНТИЛАТОР и активиран follow me от 17,00 следобяд се кротнал на 350w, вече почти три часа и не мърда от там без да спира, всички тия маневри ги следя с wi-fi контакт за 20 часа работа е изразходил 7 киловата
при твоите топлозагуби изглежда ок ,малко е височък минимума което трябва да се има предвид при оразмеряването .. машината е със солиден хардуер
Абсолютно невярно за 9-тка и 12-ската, които са с еднакви външни тела с едноредови топлообменници, разликата им е в софтуера и количеството фреон, хардуерът му е като на всяка една "гръцка" машина и нищо "нордик" няма в него, освен нагреватея във външното, който може да се сложи допълнително във всеки климатик. Ако не беше тая лудница в цените, реално е китайка за под 1000лв. - няма нищо особено в него, което да предопределя тази цена, хеле пък превъзнасянето. 18-ската бива, става за реална 12-ска. За тия пари 12-се или 9-тки LMC или LLC на Триото - намират се все още, изпитани в студ машини.
Ауу…, сега те изядоха…..
всеки има право на мнение .. машината е с 30 кг външно и 10 кг вътрешно тяло ,топлообменника е едноредов но е голям и няма липсващи редове ,795 вата компресор ,има нагревател в тавата ... LLC не е климатик в този клас с 24те си кила външно и 7 кг вътрешно тяло .
Външното тежи заради ламаринената кутия - от ламарина е изцяло и е предвидена да побира до 24BTU хардуер в нея, та тежестта не е от много материал по хардуера. 12-се реда едноредов топлообменник не са и не могат да бъдат зимна машина, както и да го въртим и хвалим, това е машина за под 1000лв, пак казвам говорим за 9-тката и 12-ската. 18-ската я бива, тя е реална 12-ска и пак трябва да се има предвид къде се слага, защото пак ще има недоволни хора... Става за малки помещения с добра изолация и малки топлозагуби, но там дето се казва и конвектор би свършил работа, да не говорим за среден клас МЕ и MHI да речем.
Тежестта на вътрешното не е фактор за ефективността, която е спъната от орязаното външно и за мен не много добрият софтуер, но айде, да не издребняваме, че и много по-скъпи машини си имат тия проблеми, примерно Хитачи или Дайкин с прословутите им дефрости по време без нужда. При Вътрешното предимството е единствено и само, лесното разглобяване и сваляне на турбината за почистване, което много харесва на сервизните специалисти. Всъщност вътрешното тяло на тия мидеи не е никак лошо, но орязаното външно прави 9/12 BTU машината не подходяща за отопление във всякакви условия. Трябва да се има предвид и да се внимава когато се хвали като пенкилер - не е.
Нагревателят в тавата му прави на човека в темата "високия" минимум, та както казах - това не е екстра, която да е предимство при хилав хардуер като този.
Компресорът е слаб GMCC и вижда зор ръмжи като ЗиЛ в мъгливо, влажно и около 0-та и под нея, тоест в условия, които предполагат да се види бива ли го или не за отопление, което както казах с едноредов топлообменник, слабия компресор и фреонa R32 на куп са факторите, които натежават да не е добре за отпление за всякакви условия.
LLC и LMC са с еднакви външни тела, двуредови топлообменници от 10 реда, а 9-тките са с ред и половина, ти сметни, кое е по-добре. В някои от тях има компресори Панасоник в други GMCC, по-мощни от този в Бризлес и Ал Изи Про. А фреонът е R410 - даващ 10 и повече градуса по-висока изходяща температура. А тежестта е 26, а не 24кг - за 12-ските на външното е постигната с влагане на пластмасови части в изработката на кутията на тялото, а не от спестен хардуер! Сегашните японски климатици имат изцяло пластмасови кутии и тежест по 23кг за 12BTU моделите, пък са Нокрии с двуредови топлообменници.
Класът е несъпоставим, поколенията също, не правят клими като тези Фуджаци вече. Те Мидеята могат да я пишат и среден клас, ако щат, но си е обикновен китайски климатик с екстри и повече реклама от колкото съдържание. Като всичко днес.
ПП: За да съм обективен ще кажа, че LLC/LMC си имат кусури, шумни са при евтино изпълнен монтаж, искат поне 4м. тръбен път, тампони, идеална нивелация и на 4-5-та година лагерите на вентилаторът на външното тяло сдават багажа, може да затегнат и да спре или да "жужат" докъто се изяде оста и да стане сложно отремонтирането. Ако превантивно се сменят тия лагери в мотора - тоя климатик става вечен. А най-хубавият от тая серия Фуджаци е 12LMCB - Nordic - там няма компромиси в нищо, машината е топ, няма ги вече за съжаление.
Понеже ми стана интересно за броя редове. Преброих на моя евтин китаец 24 тръбички,това най-вероятно означава 12 реда,а той е с двуредов топлообменник.
п.п. външните тела като размери са еднкави с този от темата
Този пост е редактиран от HiDefinition; 05-03-22 в 13:47.
добре е да има потребители като теб ,че са се продават и нисък клас "японски" машини хардуера наистина е несъпоставим ,както и софтуера .. при Мидея имаш софтуер от 21 век с уифита гласови команди ,и доста опции като цяло ,модела от темата е с КОП 4.8 а не 3.5 като ЛМЦ ,а топлообменника дали е едноредов или двуредов няма значение ,гледа се обща площ ( като втория ред се смята наполовина тъй като получава вече охладен въздух ) .. също така е доста тих .. компресора е нов модел а не нещо на 10+ години ,бих казал че е доста тих ( по тих от на фуджицутата ми със сигурност а те са далеч по висок клас от ЛМЦ )
Аз имам Fujitsu 12 LMCE и Midea 09 BreezeleSS. Мидеята въпреки, че е девятка не отстъпва на отопление на 12 LMCE.Мидеята работи по безшумно от Фуджицуто и има много повече опции за настройки. Мидеята дори на тих режим поддържа зададената температура при минус 8 градуса в 14 кв.м. стая с вътрешна изолация . Много пъти съм замервал с броадлинк работата на Мидеята и нагревателите на външното тяло се включват само по време на дефрост при отрицателни температури и то само при нужда а не винаги когато температурата е отрицателна. Моята Мидея не си покачва минимума когато падат температурите, работи с един и същ минимум при +8 градуса и при минус 8 градуса.Лично мен шума на Фуджицуто на втора степен ме дразни много и повече никога няма да си взема Фуджицу.Мидеята на охлаждане работи с минимум от 50-60 вата.
Опааа!!!да си дойдем на думата, споменаваш за вътрешна изолация. Тук става на въпрос ра работата на въпросния климатизатор,за условия който с без изолация.не очаквах чудеса от него но за тези условия мисля че работи добре а въпросната машина я ползва Тъщата да продължавам ли??? Във София в къща се отоплявам пак със климатици даже единия съм му взел страхът и работи с часове на минимум??? в минусови температури.но имам и вътрешна и външна изолация и нещата вече се променят. Благодаря на Vlado 66 за съвета за дистанционното глупава работа!!!
Потвърждавам. Една и съща марка климатици , единия в къща с три външни стени и дървена дограма, другия в апартамент, вътрешен , PVC дограма и изолация - разликата е работата е ОРОМНА !!! Просто нямат АБСОЛЮТНО нищо общо, в нито едно отношение, все едно в къщата работи нискобюджетна машина, а в апартамента висок клас хиперинвертор. Но аз нищо ново не казвам и всяко старо куче в тоя форум отлично знае това.
За последните 12h.работа на авто вент.и 22гр,задание е думнал 4kw,което за мен е добре!!!конкурента му Амбър 9 за 8h е думнал 4кв,при същите условия и задания.но говорим за различни машини.
Момчета Бизлесите, които имате и пишете за тях в темата за тях и това от конкретната тема - Алл Изи Про Нордик нямат нищо общо, освен марката на тях. Различни са освен като външност на вътрешните тела с хардуера в тях и най-вече като софтуер = държане в различни и специфични условия.
Да го кажем така - климатизатори като тези с едноредови топлообменници са за помещения с добра изолация и малки топлозагуби, в опрeделен климат - регион. Което трябва да се има предвид от консултантни, търговци и монтажници за да няма подведени хора, които да имат други очаквания и да разчитат на тях за отопление във всякакви условия, а да включват отново конвекторите.
Не за друго, а защото последващите неприятни ситуации, винаги са в ощърб на двете страни, ако няма коректност и честност.
Надявам се да е достатъчно ясно и достатъчно тактично та да е мир и разбирателство в темата.