Сензора за присъствие струва ли си, с 200лв. ще е по-скъп климатика ако избера с него?
Сензора за присъствие струва ли си, с 200лв. ще е по-скъп климатика ако избера с него?
Истината е че не съм го ползвал! Разлика добавен сензор, по добре ги спести тия 200лв.Настроики от дистанционното еднакви,приложението също,начин на работа същата.
Имам от септември този модел , само че 18-ска, отопляващ 45 квадрата. При настройка на 21гр. на 100 % вентилатор, консумацията не пада под 520 W, като от време на време изключва. При включване вдига малко до 700-800 и после пак пада до 520-550 W. При вдигане на градусите на 22-23, работи постоянно на 520- 550 W. Изглежда това е минимума му. Последно време вентилатора го държа на 70-80 %, разлика съществена няма.
Тази 18-ска май е малко слабичка за тези 45кв!
И по какво разбра, че е слабичка? Може би по това, че компресорът изключва или че работи на минимума си? Вечерта, след 12 го оставям на 20 гр. и до 8 сутринта изразходва около 1.6- 1.7 kW (при сегашни температури около 6-7 гр.)
Еми разбрах по дадената спецификация и препоръка за помещение-квадратура!за дадения модел на страницата на Мидеа, Опоменато е за помещения до 35кв!А това че подържа минимум и градуси в помещение 45кв, за теб е добре.
На 20 градуса при външна 6 остава и да харчи много, ако се нагласи на 24 ще е друго, като хардуер не е зле
как с 200лв по скъп, миналата седмица гледах в магазина че са с 20лв по-слкъпи, дори поръчахме 2 броя без сензор за мой приятел и явно или е нямало налични без сензор или нещо друго не знам, но му монтираха вчера 2 броя 12-кисъс сензори дори без да искат да си доплати разликата
При външни температури между 13/-1 настроен на 24гр, вент Авто, подържа близо 23гр, в помещението без изолация само дограма. Леко припуква при дефрост не винаги но не е болка за умиране,IMG_20221231_101823.jpgIMG_20221231_102204.jpgIMG_20221231_103701.jpgIMG_20221231_102052.jpgНай адекватно работи на авто вентилатор.
Този разход за какъв период от време е?
Под -1 почва да повдига стига 500/600w след дефрост се изстрелва и повече,иначе работи в повечето време този диапазон.
Сори не те разбрах.понеже идваме на Кнежа от време на време.от началото на монтажа Август месец съм го занилил уреда, да съм го пускал два пъти за по една вечер.Иначе от 5 дни бачка активно.
Монтираха ми MSEPBU-09HRFN8-QRD6GW в 12кв.м. помещение преди 2 дни и сега ще споделя малко впечатления, въпроси и мнения. Започвам от монтажа. При него запълниха дупката за маркуча само от външна страна със стереопор първо и после със силикон измазаха. От вътрешна страна не можели да я запълнят, било твърде сложно много време щяло да им отнеме, нямало и нужда и така остана под климатика. Такава ли е практиката в действителност? Купих и тампони за външното тяло, така ми препоръчаха но то е по-безшумно от вътрешното засега, тоест няма нужда към момента. Вътрешното тяло като работи от близо освен звука от въздуха се чува и звук като че перката му е извън баланс, за това нужно ли е да викам продавача гаранционно според вас? За топленето си топли, тя и стаята е малка с дограма и изолация, и зимата е като пролет, та няма какво да го коментирам това при тези обстоятелства. Климатика обаче има тенденция преди да се самоизключи да духа известно време студен въздух и не е много кратко това време, защо го прави охлажда си тялото ли? След това когато работи, бързо развива значителна разлика между бордовия си термометър и температурата на стаята, случва се на моменти да е 22 в стаята на 40см от пода, а на климатика термометъра да е на 28 градуса. Това при вас случва ли са и защо не са го направили да взема температура от дистанционното си, а не от термометър който се влияе прекомерно от работата на климатика?
Приложението:
MSmartHome от google play, това е новото приложение на Медея за климатиците, аз нямам опит с други нямам база за сравнение. Върши работа но му липсват някои функции и твърде често мисли, това е накратко. На дълго, настройва се лесно, интуитивно се работи с него но не мога да спирам LED лампата на климатика, само от дистанционното може. Също така не ми излиза Energy monitor с ориентировъчно потребление на ток. Може ли някой да потвърди дали и при него с този климатик са изключени тези функции?
Показва ти 28 гр., защото температурата я взима от датчика в тялото. За да ти показва реалната температура, го нагласи да ти взима данните от дистанционното, само гледай да го оставяш така, че да има връзка с вътрешното тяло.