Страница 12 от 14 ПърваПърва ... 21011121314 ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 203
Like Tree88Одобрявам

Midea MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Отговор: Midea MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic

От вчера и аз съм с 18-ката.35 кв.м с вътр.изолация къща.Замени 22 годишен Панасоник 21 ца.Засега настроен на 25 градуса,100% вентилатор,вкл.следвай ме ги държи точно,навън 1 градус с мъгла ,преди час при заскрежена пита почти незабележим дефрост 8 минути.Единствено при високи обороти на компресора се чува нискочестотно боботене,много неприятно,като намали оборотите е незабележим.Приложението е постно,няма енергиен монитор ,но има бутон за леда.За 2000 с демонтаж на стария и кадърен монтаж съм доволен.Ще му взема смарт контакт скоро да видя кое как и колко хапва.Как функционира IE ,почти нищо не е описано?

Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Здравейте, някой мерил ли е вътрешният датчик колко омов е.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

Здравейте!

От месец съм с този климатик, препоръчан като много добра машина. Сложен е в северна спалня в къща без изолация. Както и да е.
    Направи ми впечатление още след монтажа, че понякога, на ниските градуси (19 през нощта) и ниска скорост на вентилатора, започва да свисти (свирука) за кратко. Викам явно така си прави, щом не е постоянно... Да, обаче от една седмица започна да се чува едно шуртене по тръбите, говоря за вътрешното тяло, доста изнервящо, даже се събуждам понякога. Това шуртене го нямаше в началото на монтажа. Днес снимах тръбите и бих искала да попитам компетентните хора дали според тях изглеждат нормално, защото на мен, без да съм на "ти" с климатиците, не ми изглежда нормално това стесняване на тръбите в края. https://freeimage.host/i/2MxtWrX
    За капак току що чувам от стаята как външното тяло започва да бръмчи като някакъв мотор на кола. Досега не е бръмчал, само много силно му духа вентилатора. Страх ме е да не се повреди машината, чисто нова е и не е много евтина.
    Ще съм благодарна на отговори и напътствия. Благодаря!

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

май до сега не сте имала климатик .. тия шумове са нормални ,особено за тоя клас машини .. вероятно размразява за това шурти ,ако не искате да духа силно го пускайте на тих режим нощем ,няма и да се форсира външното тяло

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    май до сега не сте имала климатик .. тия шумове са нормални ,особено за тоя клас машини .. вероятно размразява за това шурти ,ако не искате да духа силно го пускайте на тих режим нощем ,няма и да се форсира външното тяло
    Започвате малко неадекватно. Нормални са, ако е за кратко, не нон стоп да ми тече поток в стаята при режим Работа. Освен това какво е това размразяване без индикация dF на дисплея и при всяко въртене? Нон стоп ли размразява....... Никога не го слагам да духа силно, макс на 60%, дори повече от 23⁰ не го слагам на режим Отопление. А ако го сложа на 20% вентилатор ще ми се разкаже играта от шуртене.

Моля някой да ми отговори, гледайки снимката, според тях нормално ли е тръбите да са така стеснени в края си?
    И още нещо: имахте ли в кашона с вътрешното тяло поставка за дистанционно?
    Мерси!

7. Member
    Тук е от
    Feb 2023

на снимката не се вижда нищо общо взето

но ако проблема се е появил в последствие директно викайте монтажната фирма - все пак е гаранционен климатика и ако действително има проблем е добре да си го отстранят преди да почнат студовете , но подобни нон стоп шумове едва ли са нормални за какъвто и да е клас климатик

8.  

9. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Колко е тръбния път между телата?

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    на снимката не се вижда нищо общо взето

но ако проблема се е появил в последствие директно викайте монтажната фирма - все пак е гаранционен климатика и ако действително има проблем е добре да си го отстранят преди да почнат студовете , но подобни нон стоп шумове едва ли са нормални за какъвто и да е клас климатик
    Не съм сигурна дали е нон стоп, защото когато е на по-високи обороти само слабо долавям шума. Но вероятно си е там. Така направих, свързах се с гаранционния сервиз, обаче той твърди, че това е нормално и че тръбите били с еднакъв диаметър във всички видими части, а аз с просто око виждам, че не е еднакъв. Затова попитах и тук. Попитала съм още двама човека и те като мен виждат стесняване на тръбите.

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Колко е тръбния път между телата?
    Някъде към метър и нещо, не знам дали има 1,5м. От сервиза ми казаха, че климатикът бил голям за помещението, затова шумял, което ми се струва нелепо. Ако беше по-малък щях да го разбера, ама... Освен това една-две вечери нещо се ошашка, започна да бръмчи външното, а не беше студено, даже хич (6⁰), вътре ми се стори прекалено топла струя като за 21⁰. Спрях го от контакт. Ползвам единствено приложението, за да го контролирам.

11. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

1,5м тръбен път е малко, това може да е причината за шума. Може ли да направите запис и да го качите за да го чуем.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тръбите изглеждат нормално ,така трябва да бъдат едната е по тънка от другата ,не се вижда да са пречупени .. 1.5м тръбен път е малко и може да е причина за шумове на фреон

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    тръбите изглеждат нормално ,така трябва да бъдат едната е по тънка от другата ,не се вижда да са пречупени .. 1.5м тръбен път е малко и може да е причина за шумове на фреон
    Не пречупени, а стават по-тесни в края.

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    1,5м тръбен път е малко, това може да е причината за шума. Може ли да направите запис и да го качите за да го чуем.
    Направих записи, обаче нямам микрофон, така че, за да чуете що годе добре, трябва да увеличите звука или да ползвате слушалки.
    Шуртене:
    https://jmp.sh/s/RGArtg6yQPSfXxf5laiw
    Свистене:
    https://jmp.sh/s/8nifznPRsfXokRI6uuHH

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2023

я на тая снимка отбележи къде точно стават тесни ( с една червена стрелка ) , че никой нищо не вижда - съвсем нормални са си тръбите

а шум освен някакъв статичен , също нищо не се чува - възможно е телефона ти да филтрира звука

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    я на тая снимка отбележи къде точно стават тесни ( с една червена стрелка ) , че никой нищо не вижда - съвсем нормални са си тръбите

а шум освен някакъв статичен , също нищо не се чува - възможно е телефона ти да филтрира звука
    Като се увеличи звукът на телефона до дупка се чува. Не ми се пробва, ама сигурно със слушалки ще се чуе най-добре.
    https://freeimage.host/i/2MtWQvs

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

има леко шуртене от фреон така нареченото във форума "преливане" ,вероятно се дължи на твърде късия тръбен път .. при мен се появява понякога за кратко при определени режими на работа ,но моя тръбен път е 3.5 метра .. другия звук е нещо ново за мен ,има някакво свистене но не е дефрост

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

Това намерих в нета:

Свистене и свиркане
    Такива звуците могат да бъдат предупреждение за проблеми с въздушния поток. Ето някои от тях:
    1. Несъвместими въздухопреносни тръби и ОВК оборудване.
    2. Повреда на тръбопровода
    3. Запушени филтри

Ако изключим повреда на тръбите и запушени филтри, остава да е несъвместими тръби или недостатъчно обезвъздушаване.

Има ли как да се разбере дали са или не са достатъчно добре обезвъздушени?

- - - - - - - - - -

Друго да ви питам. Вие като сложите на задание 21-22⁰ примерно, достига ли ги и за колко време? Да поясня, че стаята ми е 13м².

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 14 ПърваПърва ... 21011121314 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
    От kaptagona във форум Климатици Midea
    Отговори: 1151
    Последно: 06-12-24, 14:20
  2. FUJITSU ASYG-09KHCA NORDIC -25
    От tolostoi във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 24
    Последно: 27-04-21, 07:45
  3. General-Fujitsu LTCB/LTCN Nordic
    От Mega във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 5
    Последно: 23-05-17, 23:21
  4. Избор между E09 NKE -3 и 9NKE Nordic
    От SwappeR във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 9
    Последно: 21-11-12, 04:46
  5. Флагман на IVT/Sharp - Nordic модел
    От babati във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 25
    Последно: 22-12-11, 09:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе