Но никъде не пише как да го настроя да взема температура от дистанционното. Тъкмо прегледах ръководството за употреба.
Но никъде не пише как да го настроя да взема температура от дистанционното. Тъкмо прегледах ръководството за употреба.
Натискаш "set" няколко пъти докато стигнеш до четвъртия символ с формата на човече и натискаш OK(12-ста страница- follow me).
Този пост е редактиран от eleena; 10-01-23 в 00:55.
Мерси, прехвърли се на термометъра в дистанционното. Това трябва да го добавят като тикче в приложението им.
Здравейте! Предстои ми закупуване на два климатика за къщата на село, 9-ка и 12-ца. Бях се спрял на модела Breezeless, но като чета отзивите за този модел май ще заложа на него. Ще се използват основно за охлаждане през лятото и за времено отопление през преходните сезони. Та въпроса ми е следния. При монтаж едновременно на два броя, цената за монтажа /примерно от 280лв./ за всеки климатик ли е, или фирмите правят някъква отстъпка?
задължително правят отстъпка не само от монтажа ( втория трябва да е безплатен ,защото за него явно няма да влагат никакви материали и труд ) ами и целия втори климатик трябва да е без пари ,все пак ги отърваш от него ..
Точно от монтаж не виждам как ще имаш отстъпки. Той си има цена - труд и материали и това не се влияе от бройката. Вече от цената на самите климатици ако купуваш на едро десетки или стотици бройки може и да опиташ да договориш нещо. С оглед на това, че в последната година цените нараснаха сериозно, нямаше наличности, търсенето беше повишено, това с 2бр. е смешно.
При втория монтаж най-малкото няма допълнителни разходи за гориво. Тук само за оглед/посещение в рамките на града искат 30лв, така че може да си направиш устата за малка отстъпка.
То се чакаше с над месец в списък за покупка и монтаж. За 2 климатика и то нисък клас е почти невероятно да получиш каквито и да е отстъпки. Аз в къщи все по 2бр. съм купувал и монтирал. И никога в цената за монтаж не е влизал транспорт. Ако е далеч си го начисляват отделно.
Как да накарам този климатик да спре да духа като вентилатор след като е достигнал зададената температура? Задавам му да взема температурата от дистанционното, той пак един път си духа докато не дойде време да топли, друг път спира и чака да падне температурата преди да включи перката. Не мога да разбера какво иска. Как получава температурата от дистанционното с радио вълни или инфрачервени да не би да губи обхват и затова?
Дистанционното трябва да има пряка връзка към тялото, иначе губи връзка и взима данните от датчика в тялото. Когато вън е топло и климатикът дълго време не тръгва( не съм засичал колко), вентилаторът спира напълно и се включва, когато температурата падне до зададената . Иначе няма как да го накараш да спре изобщо. Най- вероятно местоположението на вътрешното ти тяло не е удачно, за да те дразни. При мен този проблем го няма, защото там накъдето духа обикновено няма никой.
Монтажа на един климатик не е само да се закачи на стената, а трябва да се съобразят доста неща. За да се избегнат в последствие доста проблеми.
Ако приемем просто теоретично, че монтажа е оптималния за стаята за да не се отклоняваме от темата и въпреки този перфектен монтаж пак не ми харесва това постоянно духане, има ли какво друго да се направи по климатика?
Виж дали се предлага стенно управление за модела. После проучваш (звъниш) как се управлява вентилатора когато има стенно. Обикновено през стенното управление може да се настрои дали вентилатора да работи или не при достигната температура.
Шанса за успех е много висок, но не ми се рови за конкретния модел.
то почти няма модел който да спира турбината при достигната температура .. даже Мидея са едни от малкото които при определени условия го правят ,но и аз не съм проучвал кога точно - от време на време спира ,при по продължителен офф ( тука да добавя ,че по продължителен офф се получава ако си настроил градус и половина от дистанционното - половинката променя хистерезиса )