половината са с конвенционалки за двойно по голяма сума ( и външното им тяло пак е с единичен топлообменник ) ,няма страшно ползвай си климатика не е лош
половината са с конвенционалки за двойно по голяма сума ( и външното им тяло пак е с единичен топлообменник ) ,няма страшно ползвай си климатика не е лош
Зададох въпрос относно работата на климатика.Отговорихте ми всякакви други неща, но не и по същество. Благодаря ви за отделеното време. Поздрави,със сигурност хората които са констуирали климатика са вкарали някаква мисъл и технология. Факт е,че климатика се продава в доста държави,има доста видеа със него и т.н.
Ползвате ли Active clean функцията и колко често? Моя модел между другото няма ориентировъчната информация за ел. потреблението и контрол на LED крушката от приложението, това всички климатици от този модел ли го нямат или аз съм случил на версия от по-ранните в които не е било добавено. Леко неудобство е липсата на контрол над ЛЕД лампите понеже това е нещо елементарно за производителя да направи, но не мога да ги задам завинаги изключени, всеки път от дистанционното трябва да ги спирам.
Не съм сигурен дали средната консумация ще се увеличи чувствително.Това което съм забелязал, че при по-ниските температури, например при -6 градуса и надолу е възможно климатикът да не се справи с отоплението т.к. турбината върти на най-ниската степен.Но тогава като махнем тихия режим, климатикът няма често да се изключва, т.к. по-трудно ще достига градусите на вътрешния датчик.При много студено време аз деактивирам тихия режим и задавам скорост на въртене 10 или 15%.
От известно време имам този климатик,и ми прави впечатление че шума от движението на фреона на външното тяло е доста отчетлив-оприличавам го на леко течаща чешма.Имам и др.климатици,при които този шум го няма-чува се само перката.Инак климатика си работи нормално,без др.забележки.
При вас как е,обърнахте ли внимание,и този шум нормален ли е?
Ако тръбния път е под 3 метра е нормално.
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Ето и отговора.
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Здравейте по препоръка на Aleksandars си взех климатика от темата за което съм му много благодарен.Работи поддържа си градусите минимума е както сте го описали тук, но ми прави впечатление че дефроства на положителни температури от порядъка на 6 до 10 градуса без да е заскрежен и без да работи на пълни обороти,настроен на 23 градуса и 60% вентилатор.Това нормално ли е вашите как се държат.
и аз по препоръка на Aleksandars купих три такива 12-ки през септември за селска къща в планински район, но засега не се е налагало да пускаме този в спалнята, защото държим вратата към всекидневната отворена и температурата е изравнена. настройките са на 24 или 25 градуса, вентилаторите са на авто, забелязвам по 2-3 размразявания на ден при положителни температури във всекидневната (през нощта вероятно са повече), в детската нямам наблюдения, щото обикновено вратата е затворена по препоръка на фирмата, която ги монтира, оставяме на 16 градуса през седмицата, когато не сме там и засилваме на 24/25 няколко часа преди да отидем за почивните дни.
Е какво ще размразява при положителни температури?
Сигурни ли сте, че е размразяване а не просто да спира за известно време?
На дисплея изписва DF и от там съдя че е дефрост прави го за кратко минута две не повече.
Да, изписва df и вентилатора спира. Приключва за по-малко от минута.