Това не е дефрост.
Темперирал е и е спрял. Ако направи дефрост ще разберете и няма да е 1 мин.
Не ми се рови по описанията за мидея.
При мойте ЛГ-та също изписва DF и когато е темперирал и спрял, както и когато наистина дефрост.
Благодаря за информацията!
При ЛЖ може и да е така, но при Мидея не е. Когато си е постигнал температурата, спира без никакви изписвания и вдига щората нагоре. При дефрост, вдига щората, но и изписва Df на екрана. Моите редки дефрости, понякога по един- два пъти на ден, понякога няма, зависи от времето, продължават по 1-2 минути обикновено.
1-2 минути няма как спре, да обрърне режима, да мине някакъв дефрост и да направи всичко обратно. Само паузата между двата режима е поне минута!
Ами нямам представа какво прави, но това е положението Факт е, че не съм видял и наченка на скреж .
При някои климатици излиза такова съобщението когато климатика подгрява вътрешния топлообменник. Стартира, изчаква да се загрее топлообменника и когато е нагрят до дадена температура пуска вентилатора.
pre-heating the coil през това време на дисплея изписва DF. Може и при Мидеята да е така.
При плюсови темп, правят на чиста пита не нужни дефрости под 5 мин! Дори и във упътването DF когато индикира на лицевият панел е за Обезкрежаване.
Ето нещо за друга мидеа.
pre-heating/defrost показва една индикацията. Няма как да направи дефрост за минута. Физически е невъзможно, както Ви беше обяснено. Стига сте се филмирали.
При моя модел Мидеа, времетраенето на дефроста е 6 - 10 минути и изписва Df само когато наистина се размразява, но индикацията за дефрост не се показва през цялото време на процеса, а само в началото за няколко минути(при мен са 3-4, а топло започва да духа след 6-10 минути).
Най-големият минус на този климатик е пукащата и скърцаща пластмаса при дефрост и он/оф,което го прави неподходящ за спални помещения.При вас има ли го този проблем?
Този пост е редактиран от Guroto; 03-12-23 в 09:36.
Под он/оф имам в предвид, когато си е постигнал температурата и вдига щората нагоре(моторчето е шумно също),тогава нагрятата пластмаса почва да се охлажда и издава звуци.При температури под 10 градуса и на тих режим климатикът не оффи, но над тези градуси даже и при задание 23.5 бързо го достига и се почва гадната история с шуменето.Явно при вашия модел китайците са подобрили качеството на пластмасата и на сглобката.