Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 27 от общо 27
Like Tree18Одобрявам

Midea EZ-18RD6-I/EZ-18RDH-O Solstice Matte White AI

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2022

Отговор: Midea EZ-18RD6-I/EZ-18RDH-O Solstice Matte White AI

Оказа се че външното тяло има нагревател - един е, но от сърце ) Не знам дали има различни модели или Сашо е в грешка. Намира се на дъното. Това обяснява защо го дават до -25 градуса. Поръчал съм 3 за студена и влажна Враца, да видим как ще се справят за зимния период. Иначе от стария Breezless съм много доволен. В мекия Пловдив се справят отлично вече 4-та година. Но там под 15 градуса не са падали температурите последните 4 години.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2013

Различните мощности често вървят окомплектовани по различен начин. На 18 ките по-рядко слагат.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

има нов фърмуер за модела ,оправен е проблема с режима Сайлънт който не работеше коректно .. други разлики не съм забелязал

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2019

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    има нов фърмуер за модела ,оправен е проблема с режима Сайлънт който не работеше коректно .. други разлики не съм забелязал
    А какъв е бил проблема на режим silent, можете ли да дадете информация?

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

след ОФФ на Сайлънт компресора трябва да стартира от ниски ватове 220-250 докъм 300 зависи колко градуса е навън .. а ако ръчно зададеш 1% пак е същата скорост на вентилатора но компресора отива на 500-600 вата и претопля помещението което води до много по често изключване
    estqwerty одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2019

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    след ОФФ на Сайлънт компресора трябва да стартира от ниски ватове 220-250 докъм 300 зависи колко градуса е навън .. а ако ръчно зададеш 1% пак е същата скорост на вентилатора но компресора отива на 500-600 вата и претопля помещението което води до много по често изключване
    Ясно, благодаря за информацията!

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2022

И сега да купувам ли Nippon GLORY PRO ??

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

той 1000 лв .. Темпекс ми направиха цена 1050 лв за Мидеята .. за 50 лв не бих се занимавал с ребрандирани ,съпорта е неясен
    estqwerty и HRS9 харесват това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2019

Здравейте, какъв минимум държат вашите клими и с какви настройки сте. Малко паднаха температурите и ми е интересно какво сте заварвали

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Климатика го наблюдавам само през приложението ,щерката живее в апартамента в момента .. бих казал че топли и е относително комфортен но почнахме с модовете - първо изключих клапата .. тя е напълно безшумна ,но идеята да духа право надолу се компрометира като офф-не - вдига я и вее хладен въздух из стаята .. така че вече е изключена и стои само надолу .. другото което е - в режим сайлънт не стартира от ниски ватове като Брийзлеса ми ,това не знам защо не е направено но води до бързо претопляне на помещението и офф - в момента съм го излекувал като съм задал да чете градусите от дистанционното - това добавя много инертност на датчика и климатика прави много редки ( но пък по дълги ) паузи .. откъм минимум - по някое време добавиха в приложението да си гледаш ватовете като има и моментен разход но там рядко го виждам под 400 вата ,няколко пъти съм го сварвал на 200 вата но приложението няма подробна графика да се види дали ги задържа или просто преминава през тях . Режим АИ - пълна простотия която просто смъква градусите с един да си мислиш че е по икономичен - не се ползва ,язък им за писаниците че гледал бил прогнозата ,напасвал се спрямо помещението и какви ли не глупости . Като цяло общите ми впечатления са добри - никакви шумове от фреон и пукане на пластмаси ,топли .

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2022

Ето и моето мнение по темата. Надявам се да е полезено. Тестван само в режим отопление.

Това не е климатик за възрастни или хора, които не са технологично компетентни. Климатик, който с 3 копчета лесно да го контролираш и да му сложиш градусите на 24 и да ти поддържа тази температура в стаята от раз. Иска си ръчкане и е за хора, които им е интересно да го правят това и да си експериментират (накрая съм обяснил защо - частта с темп. датчик). Имам и Breezless+, който е от типа set-it-and-forget-it, затова си позволявам да го кажа това за този модел.

Обобщено:
    Климатици: Midea Solstice 12-ки 3 бр
    Настройки: 24 градуса, AI, follow me (температурата да се подава от дистанционното), йонизатор, 100% вентилатор, жалузи надолу
    Апартамент: 80-те години, тухла, 3 стаен, вътрешна изолация с вата стени + таван, последен етаж, отгоре тавански необитаеми, отдолу етаж необитаем, отопляват се около 50+ кв. (2/3 стаи + голям коридор с 2/3 климатика).
    Външна температура: +3 / -5
    Температура в стаите: Поддържа 24-25 градуса постоянна температура, без вариране, при горепосочената настройка
    Размръзване: При положителни градуси грам не спира да размръзва, но и не заскрежава. При отрицателни заскрежава и на около малко над час, за по 5-6 мин е в дефрост (но пък за 2 мин в дефрост и вече няма и следа от скреж по външното тяло, но явно си прави там още нещо през останалите 4 мин). Като консумация по време на дефрост почва от 500w и сваля накрая до 50w.
    Работа (след дефрост): Бавно развива от 50w до 2000w, ако трябва да навакса температура. Иначе до по-малко развива (1200w). Поддържа градуси (духа топло, не хладко) на около 500-600W. В тази си конфигурация, климатика почти не изключва, а духа постоянно - т.е. няма прегряване на стаята и след това почивка, за да се охлади и постоянно разпределя температурата из цялата стая. Това ми беше и целта.
    Дневен разход: 10-15 kW на климатик
    *Данните за консумацията са от апликацията каквото ми дава

Наблядения за модела:
    - Има много екстри - в апликацията са повечето. Например много е подходящ за AirBNB, защото позволява да заложиш макс и мин температурен диапазон и под и над този диапазон от дистанционното не можеш да настроиш климатика. Консумация в реално време и статистически данни. Хоризонтални и вертикални автоматични жалузи. Самопочистване, бууст мод. На студено само - контрол на влажността на въздуха, отклоняване на струята нагоре. Много яка екстра е вертикалната жалуза - достига духане право надолу, което според мен за отопление е много яко. Функция "follow me", чрез която дистанционното подава сигнал за температура към климатика на определено време и така климатика не разчита само на собствния си датчик. И разбира се има някои екстри, които са ала-бала май май. Най-голямата AI функционалността - ще тествам във времето, ама май е прехвалена, уж следи времето, уж на база на това изчислява колко да ти грее/студи. Идеята е ако температурата сутрунта е 0 градуса, но след 4 часа ще стане 20 градуса, климатика няма да се пъне много, ами ще се пъне по-малко, щото видиш ли знае, че ще стане топло и така ще ти намали до 30% разхода. И естествено всеки друг мод - sleep mode и silent mode не е съвместим с AI мода и директно го изключва когато бъде избран. И някакъв йонизатор, пуснал съм го да има...
    - Вертикална жалуза - love-hate relationship е тука положението. 4 степени надолу и само една нагоре. Ще рече, че ако си на дивата и климатика е над теб, имаш 4 степени на които да ти бие във врата и една, в която да завърти така жалуза, че да бие у таваня. Не съм го тествал на студен режем как е, надявам се там да са 4 степени нагоре към тавана и една надолу. Много се разочаровах като го научих това. Като го пуснеш в режим реене, т.е. да се движи нон-стоп жалуза - ми от 90 градуса върди то 70 градуса и пак до 90 градуса. Мръда се колкото кат да не е без ич.
    - Температурния датчик - пълен мъжки репродуктивен орган. Значи направо първите дни бях се отчаял от тези климатици. Положението беше следното. Настроени на 26 градуса, почва да грее, стигнат някакви измислени негови си 29 градуса и спира щото е достигнал температурата, а в стаята стуууууууд 20 градуса. Айде след 2 часа докарахме до 22 градуса. Викам ебаси, тва не може да вдигне повече от 22 градуса. Размръзва на има няма 40 мин, щото нали на всеки 15-20 мин, 10 почива. Много зле. Та добре, че има тази опция дистанционното да подава коригираща информация към климатика, иначе абсурд. Та затова казвам, че този климати не е за хора дето искат да си го пуснат на 24 градуса и да си поддържа тази температура без да правят щуротии, както е с Breezless+ примерно. Тук ми е интересно да чуя мнения по темата дали и вие наблюдавате подобно нещо. Съдейки по коментара на @Alexi, май си е такъв модела. Като му изтече гаранцията ще взема да изкарам датчика му отвън. Или да се надяваме до тогава някой ъпдейт да е оправил положението.
    Онзи ден спря тока. И процедурата беше следната. Настрой AI, сложи йонизатора, избери follow me режима да праща градуси дистанционното, задръж лед бутона за 5 секунди, че да показва текущите градус на дисплея на климатика, а сега настрой хоризонталните жалузи към вратата и евентуално и вертикала, ако ще седиш на дивана, и за финал иди позиционирай дистанционното в ъгъла да сочи климатика, че да подава градусите.

Та като заключение:
    - Не се лъжете по AI - не е нищо особено поне за месец вече тестване
    - Лош температурен датчик каращ климатика да претопля помещението и да изключва често, workaround с дистанционното
    - По-лесно е да го управляваш от апликацията, отколкото дистанционното
    - Вертикалната жалуза може да духа право надолу, но 4 степени от 90 до 70 градуса са надолу и една само нагоре
    - Но пък изглежда много яко, сравнително евтин и има много екстри
    - Не пука почти изобщо и е сравнително тих и по-важно монотонен звук.
    Alexi и Lucky Acho харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

има някаква странност с температурния датчик да ,като гледам графиката на темп когато работи чрез него е доста различна от на останалите ми мидеи .. аз съм планирал също да го извадя за проба но няма да чакам никакви гаранции да минават ,то е елементарно да се направи ( само че аз няма да го вадя ,той си е навън - ще се сложи нещо да добави инертност ) .. с датчик от дистанционното работи много добре - ще ти кажа един номер който ще ти е от полза - ако дистанционното е настроено да чете темп от него и го гасиш и включваш от приложението - като се включи вижда дистанционното и почва да чете градусите от него без да се налага да го настройваш
    Този пост е редактиран от Alexi; Днес в 09:09.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Продавам XBOX 360 120 GB Elite !!! Matte Black !
    От benktrade във форум Продава
    Отговори: 6
    Последно: 01-04-11, 19:43
  2. Black & White
    От Wizard във форум ИГРИ
    Отговори: 3
    Последно: 21-12-03, 11:24
  3. TV-out - black&white, help!
    От Yozo във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 3
    Последно: 02-07-02, 04:04
  4. Black & White
    От The_UFO във форум ИГРИ
    Отговори: 13
    Последно: 30-05-01, 22:56
  5. Black&White HELP
    От Aquadark във форум ИГРИ
    Отговори: 2
    Последно: 10-04-01, 23:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе