И как да предположим колко градуса искаш да поддържаш в помещението за да ти отговорим правилно.Първоначално публикувано от Symptom
И как да предположим колко градуса искаш да поддържаш в помещението за да ти отговорим правилно.Първоначално публикувано от Symptom
Не искам нищо повече от 20-21 , колкото май е разумното за зимата. Благодаря,
Ето едно тестче, да видиш мощта на 35VABN - http://www.miba.no/files/PDF/SP%20te...ne%206%2C6.pdf =
Значи нормалното външно тяло пак си губи мощност с падане на температурата? Запазва 2/3, т.е. 66% при -15. Добре е, но нали имаше информация, че не губи нищо до -15? VRV-a ли почва да губи след -15? Доколкото гледах в сайта на Климаком, с подово вътрешно няма комбинация. Ама за 2150 лева си е супер машината.
Сега видях, че запазването на мощността е за сметка на COP-a, не е толкова голяма далавера сякаш?
35-ицата е 2700 ама пак си зуслажава.При домашните машини технологията не е същинска ЗУБАДАН, а е малко пригодена, затова си има и съответните загуби.Таблицата е на пълна мощност и КОП-а си е достатъчно висок.Според мен, ако си слагаш такава машина, търсиш висока отоплителна мощност, а не някакви икономии за 5-10 лева на месец.
Точно, то затова си е произведен за северните държави, където температурите и през деня са минусови. Тук такива температури са рядкост, дори и да ги има, са не повече от 4-5 дена и то през нощта. За България машина, която работи по каталог до -15 и запазва 40-50% си върши екстра работата.
Да, така е.Исках да покажа на колегата, който питаше за модела, дали ще му върши работа и какво може машината, ако реши да си я вземе.
Благодаря на колегата с линка, разбира се и на всички отзовали се. Дали има подобно сравнение какво става с Уруру-то на Daikin при тези -15,като СОР и мощност. Цената е една и съща, приблизително. Така ,че едва ли ще намеря нещо чувствително по "евтино" .
На мен идеята ми е също да взема един електромер и да се върже климата през него.. предполагам няма да има проблем? И да сверяваме часовника във всеки един момент от предстоящата зима. Мисля че информацията ще е интересна и за мен и за всички вас.
За Дайкин няма да намериш подобни тестове.Определено 35VABН е по-мощен, за това можеш да си сигурен.
Още един пирон в подкрепа на Митсуто.. Какво да очаквам от Климаком като цена монтаж, качество на работа.. ? Извинявам се ако е коментирано някъде конкретно,не съм търсил.
Доколкото си спомням, имаше добри отзиви за монтажи.
Дрън-дрън. Тестове има много, стига да ти се търси. И то не от скандинавски сайтове, които предлагат Митсубиши и си дават техни данни, които не се знае колко са верни. Както казах нищо впечатляващо, COP при -7 е 2,3, докато средна хубост Дайкин е над 3. За мен ето това е тест, на потребител като нас. Неслучайно след като в САЩ и Канада почнаха да стават популярни сплит системите, отново Дайкин е лидер на пазара им. Заблуждавайте се, че Дайкин не ги купуват много. Ето едно външно RXS18DVJU, което е почти с еднакви параметри на RXS50, за САЩ и Канада моделите са с почти еднакви параметри като за Европа. Оказва се, че при -18 Дайкина отдава 4,5 kw, като си поддържа температурата от 22 градуса, тестван е до -32 градуса, като човекът отбелязва, че е работел и отдавал топлина. Дайте такъв тест за Тошиба.Първоначално публикувано от edi1
https://www.youtube.com/watch?v=l_7KKyuwlOM#ws
Пак бъркаш нещата.Изобщо не можеш да сравняваш ДАЙКИН с VABN в съответните мощности, просто са на светлинни години.Твоя КОП е при номинал, а на VABN е при максимално отдаване, сам си сметни колко е КОП-а по номинал.Този клип вече сме го разглеждали, нищо ново.Ето ти един сайт да почетеш, ако имаш желание - http://www.tu.no/forbruker/article291124.ece .
Той COP-a е даден и на номинал, но до +2 градуса. Оттам надолу сигурно крият нещо. То и една духалка от 15 лева запазва 100% отоплителна мощност при -20, но въпросът е доколко е ефективна. След като си го гледал клипа, не е правилно да казваш, че тестове за Дайкин при -15 няма, даже и при -32 бичат хайваните.